Sara Cecilia Lovisa Thurell

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

Skolan

Kategori: Allmänt

Hade skrivit ihop ett fint inlägg och tro fan att jag råkar ta bort det...!

Nu på förmiddagen har jag fått gjort en del av det jag hade planerat, mammas arbete och söka jobb. Gjorde lite föreningsarbete också. Där finns det alltid något att göra. Försökte leta fram kläder till fotograferingen också, det gick väl sådär. Får se när jag kommer hem från skolan om jag kan komma på något annat.

Nu ska jag kila iväg och möta upp Emelie för att cykla till skolan. Har föreläsning i två timmar sen stannar vi kvar och pluggar. Förhoppningsvis kan hon reda ut saker och ting åt mig ;)


Uppe i tornet ska fotograferingen ske, inte helt fel utsikt :)

Underbar morgon!

Kategori: Allmänt

Vaknade upp vid halv åtta av mig själv, kände egentligen att jag ville ligga kvar under mitt varma duntäcke. Drog mig istället upp och tog en dusch. Kände att jag behövde det för att komma igång och även för att skilja på mysdag och extrem pluggdag. Planerna för dagen är:
- Söka jobb
- Söka utbildning
- Skriva ut bilder till mammas arbete
- Skola 13-15
- Plugga med Emelie
- Fotografering på The Studio

Jaa jag har till slut blivit övertalad att gå och fota mig hos The Studio. Efter år av terror från deras sida kommer jag äntligen dit haha. Nu är problemet bara att jag ska ha ett klädval på mig och två med mig. Ja det kommer ta sin lilla tid att välja det. Nästan så att jag ska springa upp till stan för att köpa något nytt! Men nej, det tillåter inte ekonomin. Får istället leta igenom garderoben. Kanske ska kolla igenom gamla bilder och se om jag kan hitta någon snygg kombination där.

Nu ska jag servera mig själv lite frukost!


En underbar höstmorgon :)

Innesittande

Kategori: Allmänt

Pluggandet går sådär, försöker ta mig igenom kapitlet så att jag kan börja med övningarna och förhoppningsvis förstår mer då. Det är så frustrerande att inte förstå, att läsa och läsa men det sätter sig inte! Ska plugga med Emelie imorgon så jag håller tummarna för att hon kan göra det mer klart för mig.

Planerna för resten av dagen är att ta mig bort till hallen kl fyra. Funderar på om jag ska cykla, ta buss eller hämta bilen av mamma. Vi får se hur jag känner mig senare. Jag och My ska gå igenom vårt lager av kläder och sen planera träningarna tillsammans med Camilla. Och självklart är det träning med våra flickor och pojkar efteråt. Hade egentligen planer på att sticka ut men känner att jag måste lägga all min tid på pluggandet. Har panik som det är redan och vet att jag inte lär kunna ta mig upp kl 7 imorgon för att läsa. Så tyvärr måste jag vara tråkig och hoppa utgång :( Får gå all-in på tentafesten istället hehe.

Förresten, gud vad kallt det blev såhär över natten! Är ju riktig vinter. Måste se till att hitta någon snygg vinterjacka och det är snart! En anledning att shoppa iaf ;)

God morgon

Kategori: Allmänt

Efter att jag kilade iväg och solade med Alexandra igår fortsatte jag med pluggandet och kände att jag började förstå men det försvann ganska snabbt igen, tråkigt nog. Så är det hela tiden! Man tror att man fattar en del men sen kommer nästa och då är man helt tappad igen. Vad roligt det hade varit att kunna förstå allting direkt, men nej den genen fick jag visst inte.
Vid halv niotiden tog jag mammas kärra och körde hem till mannen för lite sovsällskap. Men speciellt sällskaplig var jag nog inte. Hoppade upp i sängen direkt när jag kom innanför dörren och började plugga.

Imorse ringde klockan redan 6.45 för att jag tänkte kila iväg till gymmet, blev lite konditionsträning. Hade satt ihop ny musik så att jag kunde köra ett eget Indoorpass. Hade lovat mamma bilen till halv nio så skyndade mig hem när jag var klar. Sitter nu här nyduschad och med frukost i magen. Ska ta tag i pluggandet nu är tanken.

Stockholm

Kategori: Allmänt

Tog mig ut på en promenad efter lunchen, som för övrigt blev helt ok något salt blev den dock, mötte upp Emma och sen spatserade vi ner mot Ica Maxi i Västra hamnen. Hon skulle köpa lite mat så vi tog två flugor i en smäll. Det var skönt att få ventilera lite, alla mina problem och bekymmer ;) Väl hemma igen tänkte jag sätta mig och plugga men fastnade vid dator. Är sugen på en weekend till Sthlm med mannen. Hittade en prisvärd resa för någon vecka sedan men bokade aldrig och när jag kollade nu igen så var allt dubbelt så dyrt. Så det blir inget med det.. Eller så överger jag mannen och åker upp själv till min moster. Vi får se hur det blir.



En timmes intensivt pluggande får det bli till sen ska jag iväg och sola med Alexandra :)

Lunchpaus

Kategori: Allmänt

Tar ytterliggare en paus i mitt studerande. Blir så förvirrad av allt med netto, brutto, tillgångar och utgifter. Låter lätt och det är det när det handlar om löpande bokföring men när man kommer till bokslut är det så fruktansvärt svårt!


Hade lite svårt att hålla mig fokuserade när denna sötnos gjorde mig sällskap :)

Har gjort lasange som precis åkte in i ugnen. Använde mig av tacofärsen från igår så hoppas på att lasange blir lika god som med vanlig färs. Är så hungrig och håller tummarns för att den blir god!

Back on track

Kategori: Allmänt

Ska ge det här med bloggandet en chans till. Kan kanske komma mer till pass nu när alla ens vänner är på tjugo olika håll och inte ses som vi gjort tidigare, tråkigt nog.

För tillfället har jag en paus i mitt pluggandet. Tenta på onsdag i nästa vecka i extern redovisning. Kursen 80 % kuggar. Ja det känns väl bra haha. Jag ska dock försöka plugga röven av mig så att jag slipper göra om även denna tentan. Lyckades kugga min två första och var tvungen att göra om dem i somras. Jätteskoj att jobba som ett as och samtidigt plugga. Hade kunnat spendera min tid på ett roligare sätt men som man bäddar får man ligga heter det trots allt!



Så planen för idag är att plugga hela förmiddagen för att vid två smita iväg och ta en promenad med Emma. Kan behöva lite frisk luft och snacka av mig efter att ha suttit i min ensamhet så länge. Hade även tänkt svänga inom gymmet och solariumet. Slängde iväg ett sms till Alex och frågade om hon ville med. Hon brukar alltid vara på lite solning ;)

Nu måste jag dock kila iväg till Malmborgs och köpa sensodyne, har fått världens illningar i tänderna :(