Sara Cecilia Lovisa Thurell

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

-

Kategori: Allmänt

Siiter just nu i soffan och slappar framför tvn, det förtjänar jag efter en lång dag på jobb. Imorgon är jag ledig och det ska jag ta vara på, en lång sovmorgon, frukost med Malin, träning och på kvällen ska jag på förhandsvisning på bio med min morfar :) Det kallar jag en ledig dag! Och ska självklart inte glömma en powernap. Det är det bästa som finns, eller nä men nästan.
Såg på Ullared på tv innan och blev superpeppad på att åka! På måndag bär det som sagt av med mina flickor och då är kontot väl påfyllt sen lönen. Dock försöker mamma säga att jag inte får köpa något onödigt för vi har ingen plats men som jag sagt tidigare får jag väl hyra ett Shurgaard-förråd och förvara alla mina saker haha.

Nu kallar CSI

Natti

Hard work work

Kategori: Allmänt

Kan ju redan nu berätta att min Inget-gnälldag inte har börjat sådär superbra. Blev irriterad när klockan ringde 8.30 imorse och ville inget annat än att stanna kvar i min varma sköna säng. Så redan där kom mina första gnälltankar men jag försökte se det hela positivt och tyckte att jag själv var superduktig som tog mig ut på en promenad sådär tidigt. När jag gick förbi jobb på min runda kom mina klagotankar igen, men jag tror nog det är oundvikligt när man ska jobba ett så långt pass som jag ska göra! Jag kommer förmodligen få sitta i kassan hela dagen också och då går tiden ännu långsammare. Nej jag får försöka blicka framåt istället, det blir trots allt Ullared på måndag! Det är aldrig fel :) Nu ska jag fixa min matlåda och sedan bege mig mot jobb.

Ständigt gnäll

Kategori: Allmänt

Sitter här i min säng och ska sova vilken sekund som helst, vilket lär bli vilken timme som helst men skitsamma, och då kom jag att tänka på att det är något fruktansvärt vad folk gnäller, jag inkluderad! Man gnäller när man är hungrig, när det är kallt, när det är varmt, när man inte har jobb, när man har jobb och så fortsätter det så i all oändlighet. Och det är något förbannat jobbigt att höra folk klaga, och ibland även att klaga själv, men frågan är då Varför klagar vi? Kan någon ge mig ett vettigt svar på detta? Vore inte världen lite bättre om vi slutade gnälla för minsta lilla sak? Jag har full förståelse för att man gnäller lite när man har brutit ett ben, bor på gatan eller glömt sin mobil någonstans (Vilket är en hemsk, hemsk och åter hemsk upplevelse!) men allt annat kan man väl skippa. Vad skönt det hade varit. Imorgon ska jag har en Inget-gnälldag, jag ska jobba 11-20 vilket är riktigt jobbigt men istället för att sitta och gråta i kassan av tristess ska jag vara glad över att jag har ett jobb och varje månad får pengar på mitt konto. Jag ska möta alla (eller ja alla som förtjänar det) med ett leende på läpparna. När jag kommer hem på kvällen ska jag berätta för min moder hur mycket jag tycker om mitt jobb och att jag har haft såååå trevligt hela dagen. Jag ger respons kring min Inget-gnälldag imorgon kväll, möjligtvis på tisdag.


En bild från tidigare idag då jag provade min sko från några år tillbaka. Det var inte långt ifrån att den gick på! Synd, en väldigt tjusig sko.

Back in town

Kategori: Allmänt

Då var man på Skånsk mark igen, är ganska skönt även om helgen har varit rolig och mysig men gosh vilken håla! Där fanns inte ett enda uteställe och inte ens ett trafikljus! Då förstår ni nog hur litet där är. Men det var kul med en roadtrip och att få se hur Izzi bor. Nu är jag alldeles slutkörd och ska slänga mig framför Paradise Hotel och sen nanna. Imorgon är det jobb som gäller mellan 11-20 :)

Då bär det av!

Kategori: Allmänt

Idag är dagen då jag, Malin och Kajsa ska köra upp till Hällefors i Värmland för att hälsa på Izzi. En fruktansvärt liten håla men vi gör såklart allt för att Izzi ska bli glad :) Nu sitter jag bara och väntar på att Kajsa ska ringa mig och sen ska jag bege mig till Fridhemstorget där hon ska hämta upp mig och Malin. Tänkte lämna den kassa filmen från igår på vägen också. Vore lite förargligt att får böter på en så dålig film haha. Nu ska jag borsta tänderna och överföra lite pengar!
Bye!

Haha fint med värsta tajfläcken på spegeln :p

Too much sparetime!

Kategori: Allmänt


Frågan är nu, har jag för mycket fritid? haha Detta blir iaf min sysselsättning för ikväll :D

Roliga fynd

Kategori: Allmänt

Haha var ju som sagt uppe på vinden och tog ner lite saker, tittade i en av lådorna och hitta mina gamla barbidockor. De kan inte ha haft det lätt när jag lekte med dem, ska lägga upp en bild så förstår ni vad jag menar! haha Var uppe två gånger på vinden och tog ner grejer men vågar inte gå upp dit själv igen. Får panik av att inte veta när det släcks och sen spelas alla möjliga skräckfilmsscenarion upp i huvudet så nej dit går jag inte gärna själv. Nästa gång får mamsen eller någon annan följa med, kanske Mrs Ganush? haha


Två stycken saknar ett ben, en har spräckt brallan mellan benen? och en är bara naken och ful haha.

Nu ska jag försöka packa!

Latdag

Kategori: Allmänt

Gårdagen blev väldigt rolig och sen! Var hemma halv sex imorse och då däckade jag i min underbara säng. Vaknade imorse runt halv tolv och kände mig något sånär pigg. Benji kom och hämtade upp mig och Izzi och så drog vi till donken, syndarfrukost men vafan har man festat så får man faktiskt äta onyttigt! Efteråt hyrde vi en "skräckfilm" och stack hem till mig. Filmen var sjukt konstigt och inte speciellt läskig bara störd. Antichrist hette den, inget att se! Nu har jag blivit lämnad ensam och borde starta en maskin tvätt och börja packa inför morgondagen. Mamma har även tvingat mig att gå upp på vinden och hämta ner saker inför flytten. Blä!

Får väl ta tag i dessa sakerna och sen ska jag slänga mig i soffan och bara njuta av en ledig kväll!

Oväder

Kategori: Allmänt

Det är en hejdundrans oväder utomhus, det blåser så att rutorna håller på att gå sönder! Eller inte riktigt men det låter så i alla fall. Varför ska det blåsa egentligen?! Det är så onödigt kan jag tycka. Jag blir ju verkligen inte pepp på att sticka ut, skulle hellre vilja ligga under täcket med tända ljus och se en film med någon mysig person :) Men nu är faktiskt Izzi hemma och vi ska ta tag i vår gamla tradition, Metro på onsdagar! Så jag får snart ta mig i kragen och hoppa ur mina pyjamasbyxor och fixa till mig lite. Får nog ta ett glas vin också så går det nog ännu bättre ;)



Ciao!

Tillbaka på jobb

Kategori: Allmänt

Igår skickade min chef sms till mig och frågade om jag kunde ta några pass i veckan då en tjej på jobb har blivit sjukskriven, tog två av hennes pass, ett idag och ett imorgon. Min sista lediga vecka blev inte ledig, men får väl ändå säga att det var ganska skönt att får börja jobba. Behöver verkligen pengarna.
Så för att göra något utav min dag idag ställde jag klockan på 10, åt frukost och sen begav jag mig ut på en promenad. Tog en 45-minutare, gick ner runt hundrastplatsen och ribban. Det var ett otroligt skönt sätt att starta dagen. Stack sedan iväg och åt en syndarlunch med Benji. Sen blev klockan så pass mycket att det var dags för mig att sticka till jobb, hade ett kort pass mellan 14-20. Kollade igenom schemat inför jul och nyår när jag hade rast, jobbar juldagen, den 29:e och den 1 januari. WOHO! haha Undra hur jag kommer må den 1:e, men det får dom fan acceptera! Slapp iaf den 26:e så då kan jag röja ordentligt på juldagen, inte som förra året då jag fick gå hem från jobb. Oops (A)

Nu blir det snart sängen, börjar 6.45 imorgon.

Ciao

Tillägnat JANE

Kategori: Allmänt

Hola!
Okej, idag fick jag ett hemskt besked av min moder. Då vi ska flytta snart vill hon att jag ska slänga kläder och skor för att vår lägenhet är mycket mindre än den vi bor i nu, och jag kommer inte kunna ha lika många garderober. HEMSKT! Men sen är ju problemet att hur mycket jag än rensar ut fylls det konstant på med nytt, så kan lika bra bara fylla allt. Ska hyra ett Shurgaard-förråd där jag kan samla ALLA mina saker. Och min mamma har dessutom sagt att jag inte får handla mer på IKEA för vi har inte plats för alla mina grejer. Men där gick hon faktiskt för långt. IKEA är heaven och man måste dit lite då och då för att samla på sig nya saker inför en framtida flytt. Får ta ett rejält snack med henne ikväll och berätta hur jag känner inför det här.

Nu blir det en liten bulle från gårdagen, mums! haha

Skadad av Cathy Glass

Kategori: Allmänt

Har precis läst ut den boken och jag har nog aldrig gråtit så mycket som av den. Det är en sann historia om en åttaårig flicka som har är en trasslig bakgrund och får bo hos en fosterfamilj. Hennes beteende är fruktansvärt och hennes bakgrund har förstört henne totalt. Hennes fosterfamilj gör allt för att hjälpa henne men hur mycket kärlek och omtanke de än ger blir hon inte bättre.
Under hela sin uppväxt har hon blivit utsatt för sexuella övergrepp av sina föräldrar, mor- och farföräldrar och andra släktningar, men ingen utomstående har gjort någonting för att hjälpa henne. Socialen har fullständigt struntar i henne, de har inte tagit sig tiden att ens undersöka hennes levnadsförhållande trots uppenbara problem. Jag rekommenderar verkligen boken!

Ett steg åt gången

Kategori: Allmänt

För andra dagen i rad hade jag ställt klockan, idag skulle jag träffa Cim för att ta en promenad i Pildammsparken. Cyklade bort till henne och det blev halva träningen, det är en dryg uppförsbacke dit och alltid motvind. Vi pratar som nästan alltid om våra träningsgrupper, beklagar oss och skrattar åt de små liven och åt våra träningsmetoder. Fick racea hem efter ett samtal från mamma, hon ville att jag skulle möta henne för att ta emot lite varor innan hon skulle köra vidare till jobb.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska släpa mig bort mot Sola för att få lite fin färg inför kvällens äventyr, behöver även måla om mina naglar och raka min manshåriga ben. Mamma har också tjatat om att jag ska städa toaletterna men det känns inte sådär jättelockande. Vi får se helt enkelt!

Ciao

Skor skor skor

Kategori: Allmänt

Jag kämpar här hemma med att gå in mina skor, vill så gärna ha dem imorgon när vi ska ut. Problemet är bara att klacken är så hög! Jag försöker tänka på alla tips jag någonsin hört, hellre luta sig tillbaka än framåt, sträcka ut benen, sträcka på sig ja gud ja! Men det känns som om jag knäar som en idiot. Icke bra. Jag ska kämpa lite till ikväll sen får vi se hur det går imorgon. Skulle ju kunna ta dem imorgon även om jag inte klarar av det galant, ingen lär ju komma ihåg det på lördag haha.

Hittade några sjuka skor när jag kollade runt



Fyfan säger jag bara! För det första är de sjukt fula och för det andra måste de vara helt omöjliga att gå i!

Ett steg närmre helgen

Kategori: Allmänt

Idag ställde jag klockan på fruktansvärt tidiga 9.15! Och jag lyckades faktiskt komma upp, tro det eller ej. Hade lovat att följa med Sandra för att ta vaccinsprutan. Hon skulle ha mött mig vid centralen 10.45 men ack nej, fick åka hem till henne istället. Efter några om och men kom vi till slut iväg. Vandrade i blåsten till Capio kliniken i Västra Hamnen. Sandra skakade som ett löv i väntan på sprutan, jag kunde bara skratta trots hennes aggressiva blickar. Hon fick till slut sin spruta och resten av dagen fick jag höra hennes gnäll om armen haha. Hon är väldigt känslig den där tjejen. Vi mötte upp Måns på stan för att luncha. Åt en supergod toast på Waynes! Sandra och Måns lämnade mig men ersattes av Kajsa och Malin. Vi tog en kortare runda på stan. Skulle vilja shoppa upp alla mina sparpengar men nejnej! Tog bussen hem vid halvfyra tiden, blev så trött. Skyller det än en gång sprutan :p

Nu sitter jag med Veckorevyn och Glaze i soffan och ska vila en stund innan jag ska dammsuga vår kära lägenhet.





Ciao!

Sega dagar

Kategori: Allmänt

Jag cyklade iväg till färgbutiken och hittade så många fina tapeter men kunde inte bestämma mig för någon! Tog hem några broschyrer med färgbrickor i så nu ska jag spendera kvällen med att välja någon bra färg. På väg tillbaka från färgbutiken stack jag inom Netto för att handla lite lunch, hade först tänkt mig spagetti och köttfärssås men ändrade mig när jag kom till taco-hyllan bestämde jag mig för det istället. Köpte samtidigt ballerinakex och julmust som jag tänkte bjuda mina gymnaster på idag på träningen, de förtjänar det efter deras fina resultat i lördags! Nu ska jag byta om och göra mig redo för milslånga bilköer.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Imorse försökte jag ställa klockan men som vanligt kommer jag aldrig upp då när jag vet att jag är ledig. Jag vaknade istället av mig själv klockan tolv och kände mig lagom utvilad. Idag ska jag till en färgbutik för att hämta prover till mitt nya rum. Jag har inte någon som helst aning om hur jag vill ha det, så jag får väl rensa butiken på prover och testa allt möjligt haha. Skulle egentligen åkt till Måns och fått hjälp med att göra diplom men han har gått och blivit sjuker. Blir kanske filmmys istället, är verkligen väder för det!
Som vanligt blir det träning ikväll med mina små gymnaster. Sista träningen innan klubbtävlingen på söndag, men det ska nog gå bra. Så bra som det gick på tävlingen i helgen :)


Dress of today :)


Mina nya skor från Nelly. 13 cm klack! Försöker gå in dem nu haha

God kväll

Kategori: Allmänt

Jag och Malin sitter just nu i min soffan och kollar lite på Ugly Betty. Vi var och åt en väldigt sen lunch tillsammans vid fem, man kan kanske kalla det middag istället. Efteråt gick vi inom Konsum för att jag skulle köpa något till min bror som fyller år. Lite skrattretande att köpa present till sin bror som fyller 21 år på konsum men han säger ju aldrig vad han önskar sig! Så jag köpte choklad, chips och läsk, det är väl aldrig fel att ha hemma? Om vi hade haft hans reservnyckel till lägenheten skulle jag gått och lämnat det där men det har vi ju icke! På vägen hem gick jag och Malin även inom Hemmakväll och hyrde filmen Dumpa Honom. Dock lyckades vi båda somna under filmen haha. Vi skyller det hela på vaccinet vi tog igår!

Resten av kvällen ska spenderas i soffan, orkar inte något annat faktiskt. Imorgon får det bli nya tag!


Bild från Slagt i lördags :)

Ciao!

Mammas pojkar

Kategori: Allmänt

Det är programmet som just nu underhåller mig, eller ja nu tog det ju slut men det är så roligt! Jag tycker alltid att sådana programidéer inte funkar i Sverige, det blir bara så krystat och mesigt. Man kan inte annat än att skratta. Och Bobbys mamma är ju bara för rolig. Hennes personlighet och sätt att ta hand om Bobby är störd. Sitter här och skrattar för mig själv i soffan och undrar om tjejerna egentligen är uppriktiga och ärliga med att de känner något för killarna. Känns inte som om man kan bli känslomässigt involverad efter några få dagar. Eller är det en del av avtalet att de ska sitta och säga sådant. Det är ju frågan. Ja jag ska iaf fortsätta följa programmet och få mig några goda skratt. Nu måste man ju se vem som får vem i det romantiska spel haha.



Ciao!

Shoppingbegär

Kategori: Allmänt

Under tiden gubbarna spelar kort hemma hos oss är jag förvisad till köket. Jag har suttit med min dator och kollat runt på diverse sidor och kom plötsligt att tänka på att det snart är jul. I min tristess har jag suttit och gjort upp en liten önskelista, det är lika bra att göra det, för varje gång någon ringer och frågar så har jag inte den blekaste. Så jag gör som när man var liten, skriver en lista och ger till min moder. Jag gick in på Nelly.se för att se om man kunde hitta något till listan där och självklart gör man det. Hittade några skor som fick hamna på listan, ett par blev jag så förälskad i så att jag var tvungen att klicka hem dem direkt. Ibland får jag bara sånt shoppingbegär, då måste jag köpa något annars blir jag arg haha. Undra vad det egentligen beror på? Och undra om killar känner på samma sätt någon gång, det vore intressant att veta.
Nu funderar jag på att lägga mig i min säng och läsa en bok och försöka vila lite. Måste bli pigg till mitt och Måns träningspass ikväll!

Ciao!

Gubbalunch

Kategori: Allmänt

Idag, närmre bestämt om 20 minuter kommer min morfar och hans vänner hem till oss för att äta lunch och spela bridge. Min uppgift är att servera mat och dryck till dem under dagens lopp. Alltid kul att man kan göra något för sina gamla morfar. Nu när jag har gått och blivit gammal har jag börjat ta mig mer tid för mina släktingar. När man var i den underbara 14-15 års åldern var det något av det tråkigaste och pinsammaste jag visste och försökte på alla sätt och viss hålla mig borta men med åldern kommer väl klokheten (finns det ett ord som heter så?) och jag har insett att de har gjort så mycket för mig och det minsta jag kan göra är att umgås med dem och hitta på saker och ting. Man vet tyvärr inte hur länge man får ha sin morfar och mormor hos sig, de börjar trots allt att bli gamla, och jag vill aldrig känna senare att jag tog dem för givet.
Nu ska jag kolla potatisgratängen och fixa lite med köttet!


Min morfar på hans födelsedag i somras :)
Ciao!

Sverigedemokraterna

Kategori: Allmänt

Ja det är ett himla liv kring detta parti jämt och ständigt tycker jag. Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ställer mig till det om jag ska vara helt ärlig. Nu menar jag inte på så vis att jag tänker springa och lägga min röst på dem i nästa val. Men om man läser deras programpunkter tycker jag att vissa av dem låter lite vettiga men det är nog endast på pappret de gör det, för deras partimedlemmar gör ständigt idiotiska uttalanden som får folk att rygga tillbaka. Det är ett splittrat parti som bara har en sak gemensamt och det är främlingsfientlighet. Ingen verkar ha någon som helst förståelse för hur man driver ett parti. Det är nästan dömt att misslyckas får jag säga, kanske tur det. Hade det partiet styrts på ett helt annat sätt hade det förmodligen haft ännu större framgång.
   Jag tycker att invandringen måste trappas ner något om vi ska ha någon som helst möjlighet att integrera de som finns i landet för det ser ut just nu fungerar inte alls. Det behövs stora resurser för att alla de som finns i vårt land just nu ska kunna komma in i det svenska samhället och få det drägligt ställt. Sverige måste också ta hand om sina egna, det finns väldigt många som knappt klarar dagen, inte har något hem, arbete och så vidare. De måste också få hjälp. Det måste kännas förjävligt att bli försummad av sitt eget land, där man är född och uppvuxen. Tyvärr tror jag alltid att dessa problemen kommer kvarstå, mer eller mindre. 

 

Lång ledigt.

Kategori: Allmänt

Igår började min långledighet, jag kommer inte jobba förrän den 23 november, så för att få ihop några som helst slantar kommer jag att jobba i kiosken lite då och då. På ett sätt är det skönt att slippa jobba och få mer tid till träning, vänner och SOVA! men tråkigt den 25:e. Men men det får man ta då helt enkelt. Tråkigt att det blir december som blir drabbat, jaja det blir inga julklappar bara haha.

Idag ska jag iväg och träna på gymmet, har en tid med en instruktör som ska visa mig hur jag ska träna på bästa sätt. Håller tummarna för att han är snygg haha. Efter det bär det av till kioisken och ett jobbpass. Ska ta med min bok så att jag ahr något att göra.

/ Sara