Sara Cecilia Lovisa Thurell

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

sjuk igen?

Kategori: Allmänt

Ja det känns nästan som det. Fyfan säger jag bara, men det hindrar inte mig från att träna idag.

Igår blev det biljard med vännerna, dock spelade inte jag för biljard är så fruktansvärt tråkigt har jag kommit fram till. Eller det passar ibland men inte alls ofta. Så jag följde bara med för det sociala. Jag, Sandra och Izzi var som vanligt de enda som drog vidare. Blev som alltid Metro, jag höll mig till Cola, var inte alls sugen på Öl eller Cider för ovanlighetens skull. Vid ett-tiden drog vi hem, så jag kom hem i lagom tid. Imorse fick jag för en gång skull sova ut och äta min frukost i lugn och ro. Dock är jag lite stressad just nu, ska iväg med Izzi till Sandras mammas restaurang för att äta lunch.

Duschen kallar!

-

Kategori: Allmänt

Jag och Jane drog tidigare ikväll iväg till Willys för att storhandla åt mig. Som den snälla dotter jag är hjälper jag mamma när hon inte har tid, dessutom älskar jag att gå och storhandla. Som vanligt tog vi det hela ytterst seriöst och tog god tid på oss för att välja ekologiskt och prisvänligt. Mmm, nä inte riktigt haha. Vi slängde ner en kalki, lite äpplen (dock fel sort) och Jane klättrade på hyllorna för att ta ner en Mor Annas gurka till mig haha. Tyvärr missade jag att fota eller filma hela händelsen. Väl hemma så fick jag släpa upp alla varor själv, vilket innebar en stor kassa, en plastkasse, en kalkon OCH en potatispåse på 5 kg. Inte så jäkla lätt ska jag ta och berätta, men stark som jag är klarade jag av allting själv :)

Nu ska jag strax sticka iväg och spela lite biljard med några vänner, ska dock inte komma hem försent hoppas jag. Ska iväg och träna imorgon!

Förälskelse

Kategori: Allmänt

Vid ett-tiden cyklade jag iväg till Jane för att ta bussen mot Ikea. Skönt att det ligger närmre nu faktiskt, dock hade jag hellre kört en att behöva först cykla och sen ta bussen men miljövänligt var det iaf! Väl framme insåg jag hur jäkla stort det var. Där inne var det fullt av människor men förmodligen inte så mycket som det var förra veckan men fortfarande mycket för att vara en vardag mitt på dagen. Vi röjde genom hela huset och hann med vår sedvanliga köttbullstallrik. Jag fick inte med mig några större saker, mest burkar och sånt skräp som alltid är bra att ha. Jane däremot fick med sig halva Ikea plus en lånevagn som hon tyckte att hon behövde med sig hem haha. Man såg kärleken mellan henne och vagnen från första ögonblicket. Jane + Ikeavagnen = Kärlek.




Här ser ni Jane med hennes vagn, de hade några bra och några sämre stunder.

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem med bilen och sen hämtar jag upp Jane och så ska vi till Willys för att handla. Ikväll väntar öl och biljard :) blir ingen träning idag för jag börjar känna av halsen igen :( Hoppas dock att det blir bra till imorgon så att jag kan träna då istället.

Ikeadag

Kategori: Allmänt

Igårkväll hyrde jag och några vänner en film, en skräckfilm såklart men gissa om det var den sämst skräckis jag någonsin sett! Den va från början av 80-talet och helt enkelt skitdålig. Hur kunde man vara rädd för sådant?! Och självklart var det Måns som valde haha.

Idag blev jag väckt av att telefonen ringde men orkade verkligen inte svara. När jag väl drog mig ur sängen såg jag att det var jobb. Blev lite nojig men det visades bara handla om att jag inte ska jobba på lördagmorgon vilket jag blev superglad för! Det innebär fest på fredag alltså ;) Idag ska jag dock till det nya Ikea med Jane, vi lär väl dö för att där är så mycket människor men det får vi väl ta :p Hon är dock superseg så jag vet inte när vi kommer iväg. Efter trippen bär det förmodligen av till Friskis, funderar på ett Indoorwalking-pass.

Hurtbulle

Kategori: Allmänt

Det är precis vad jag har varit idag. Började med en promenad med Cim i Pildammsparken kl 10 imorse. Det regnade en del men jag tyckte bara det var skönt faktiskt. Efter det cyklade jag hemåt för att ta emot en man som skulle kolla på vår lägenhet. Jag tycker det är så svårt i sådana situationer, vad ska jag säga till honom liksom? Man måste ju typ följa efter dem när de kollar, ser lite dumt ut om jag sätter mig i soffan och kollar på tv och så går han runt här själv haha. Jaja skitsamma, efter att han gått stack jag iväg till Friskis och tränade på gymmet. Blev förvånad att jag klarade av en halvtimmes kondition med tanke på min dåliga hälsa haha. Det kändes riktigt skönt att träna idag och ännu bättre att jag dessutom cyklade till Heleneholm och tillbaka.

Måste ju bara berätta vad som hände när jag cyklade hem från träningen, cyklade förbi ett gäng småkillar i 12-årsåldern om ens det. De passerar två andra killar och då skriker en av killar "Hora hälsar man inte" till killarna de passerade. Asså vad har hänt med dagen ungdomar?! Jag fick ju nästan en hjärtinfarkt. Man undrar om deras föräldrar vet hur de pratar med varandra. Det är så respektlöst och tråkigt. Nä mina ungar ska aldrig ens få veta om de orden!

/ Sara

Och så börjar vi om igen.

Kategori: Allmänt

Yes idag är det måndag igen. För min del gör det ingenting, är ledig mån-ons och ska bara njuta. Idag var ju uppe redan vid nio, hade bestämt att jag skulle möta Cim klockan tio för en promenad i Pildammsparken. Det är faktiskt skönt att komma upp i tid och redan motionerat lite. Dock ska det bli mer av det, tänkte efter att familjen som ska kolla på vår lägenhet varit här, sticka och träna. Får se om jag hittar något roligt pass, annars blir det gymmet.

Bye!

Uppe med tuppen

Kategori: Allmänt

Igår kväll var vi ett stort antal personer som åt middag hemma hos mig. Charlie hade gjort en egen potatisgratäng och till den serverades rödvinssås, sallad och fläskfilé. Mycket mumsigt! Efteråt förfestade vi här för att sen dra mot stan. Stod först i kö till Breeze men gick ut kön och gick vidare till Wonk som är en bögklubb. Det känns lite udda att vara på ett sådant ställe må jag säga. Alla är liksom mer utflippade, på ett roligt sätt. Inte som fjortisarna som röjer runt på stans andra uteställen. Här märker man att folk går för att ha roligt. Jag stack dock hem ganska tidigt. Hade varit igång i princip hela dagen så blev ganska trött. Dock vann jag en timme när jag skulle upp imorse och det gillade jag!
Resten av dagen har jag spenderat i soffan, som en riktig söndag. Dock blir morgondagen något helt annat. Först är det ett par som ska kolla på vår lägenhet, sen ska jag träffa Cim för att sen sticka och träna. Och på kvällen är det som vanligt träning med mina gymnaster.

Nu ska jag försöka laga till någon mat.



/ Sara

Yes!

Kategori: Allmänt

Dagen på stan blev mycket lyckad må jag säga. Jag hade lovat mig själv att jag inte skulle köpa något onödigt och det får jag nog säga att jag inte gjorde heller. Möjligtvis underkläderna men det kan man aldrig få för mycket av faktiskt ;) Det blev även en klänning från H&M som jag tänkte ha imorgon, köpte även skugga till brynen. Orkar aldrig färga dem längre och lite roligare när man kan måla dem som man vill. Både jag och Jessica köpte en väska på Zara, den är sådär perfekt stor och när den bara kostar 250 kr måste man bara ha den. Hann även med en liten fika på Pronto innan vi begav oss hemåt. Väl hemma var det bara för mig att byta om och sätta mig i bilen till Friskis där jag mötte upp Alexandra för att träna. Vi tränade på gymmet, dock inte något jättelångt pass då jag precis varit sjuk och inte tränat på flera månader! Men nästa vecka ska det bli ändring på det där. Efter träningen unnade jag mig en solning.

Nu sitter jag i soffan och har precis ätit en soppa. Har dukat upp lite naturgodis och clementiner. Det blir en lugn och skön kväll helt enkelt :)

/ Sara

Kämpigt!

Kategori: Allmänt

Jag fick verkligen kämpa för att hitta någon som ville följa med mig till stan. Alla jobbar eller har andra tråkiga saker för sig. Men nu är Jessica med på noterna, hon ska leka lite vuxen och skapa ett sparkonto och internetbank. Duktigt!

Läste Gaybloggen precis och ett inlägg om religion, och får spel på folk som kommenterar och säger att han syndar varje dag på grund av sin läggning. Men när han säger att han inte är religiös syndar han inte. Har man valt att inte gå med i något religiöst samfund följer man inte någon utav deras regler utan lever efter sina egna. Det sjuka är också att folk går runt och säger att man är religiös och tror stenhårt på sin religion men jag tror inte att någon religion accepterar att man dricker sig redlös, röker, misshandlar, bedrar, rånar och andra, idag tyvärr ganska vanliga saker. Vad jag vet står det inte någonstans att det är okej att bete sig på det viset. Folk som beter sig så och samtidigt säger att man är djupt troende kör man på dubbelmoral som ingen annan. Jag blir irriterad när jag hör och ser sådant. Ha dina egna värderingar och stå för dem, låt inte någon annan säga till dig vad du ska tro på och vad du ska göra. Ibland hatar jag religion!

Slut på damp, nu bär det av mot stan.

One two three

Kategori: Allmänt

God morgon sunshines!
Trots att jag har sovit x-antal timmar känner jag mig lite slö men det ska vi råda bot på. En dusch och sen borde jag vara på G. Idag är jag ledig vilket jag älskar. Lönen trillar in idag också och det är alltid ett plus. För att fira min lediga dag tänkte jag ta en runda på stan, är i behov av en vinterjacka.

Kvällen inleds med lite träning med Alex på friskis och sen vet jag faktiskt inte vad som händer. Ska jobba en kort sväng imorgon innan högskoleprovet så blir inget ansträngade direkt. Kanske lite Idol som jag inte alls tycker är speciellt roligt. Ja något blir det iaf. Nu kallar duschen!


Inte en potatis i sikte på Potatisåkern

Kategori: Allmänt

Visst är det egentligen konstigt med alla namn städers olika delar har. Potatisåkern? Slottsstaden? Mellanheden? Liksom Mellanheden, mellan en hed? Vem kom på det egentligen. Men du konstigaste jag har sett var i Sthlm och satt på tunnelbanan och då ser jag ett ställe som hette Blåsut. Kunde inte hålla tillbaka ett skratt, herregud alltså! Vem kände att Blåsut var det rätta namnet på ett område? En galen prick skulle jag tippa på.

Nog om det, idag har jag spenderat min dag på Mästerlivs, som varje torsdag. Har hemska tider på torsdagar och just därför är de dagarna mina hatdagar, men när den väl är över så mår jag allt lite bättre. Nu vet jag även att jag bara har en torsdag kvar som är av denna sorten och det älskar jag. Dock älskar jag inte att jag inte har några jobbpass alls framöver.. Ångest på den. Jag är i behov av pengar! Får väl jobba i kiosken istället.

Ikväll blir det nog bara till att ta det lugnt, sitter just nu hos mormor och väntar på att hon vill äta. Ska laga mat till henne ikväll och hon har som vana att äta väldigt sent. Lite små drygt må jag säga. Men ska nog kunna komma härifrån runt nio, halv tio.

Om mina planer går som jag tänkt kommer jag att köpa ett träningskort imorgon på friskis och även träna ett pass. Ska kolla upp nu om det går något roligt. Efter träningen ska jag unna mig själv en solning :) Det skadar aldrig med lite färg i dessa bleka tider.

Nej nu ska jag underhålla min mormor!

AAAH!

Kategori: Allmänt

Fan! Varför kan jag inte bara bli frisk?! Jag orkar inte vara sjuk längre, vill bli frisk så att jag kan börja träna. Förhoppningsvis är jag på bättringsvägen, anar att halsen känns lite bättre. Nu kan det inte vara Iprenen som verkar, den tog jag ju imorse. Är väldigt sugen på att gå och köra ett Core-pass eller liknande och bara ge allt. Hade varit så skönt!

Nu ska jag försöka hitta något att göra, är uttråkad så det skriker om det!

/Sara

Vart tog det fina vädret vägen?

Kategori: Allmänt

Ja det är ju en bra fråga. Varför man kan inte alltid få vakna upp till solsken? Då hade nog livet känns ännu bättre. Jag tycker att jag har fått in en ganska bra rutin nu, jag vaknar av mig själv runt tio-tiden och har därför alltid hela dagen på mig att hitta på något. När man går upp vid halv ett så har halva dagen försvunnit, speciellt när man börjar jobba kl tre eller något i den stilen.

Idag har jag redan fått en del gjort, har skickat iväg en hel del mail, skrivit ihop några papper och dylikt. Nu tänkte jag ringa till min vårdcentral, jag måste kolla upp min hals. Har haft ont lite väl länge nu tycker jag, det brukar gå över efter några dagar men nu har jag haft det mer än en vecka. Och jag pallar inte knapra Ipren för att ens kunna ha en möjlighet att svälja :p Tolka det inte fel! haha

För övrigt idag ska jag gå och sola med Malin och sen luncha. Vi tänkte även springa in om kiosken för att skriva upp oss på några pass. Jag lär behöva det då jag inte har några jobbpass i november på Mästerlivs. ÅNGEST!


Min älskade havregrynsgröt till frukost

På promenad genom stan

Kategori: Allmänt

Inte riktigt det jag gjorde men jag tog mig i alla fall en lite promenix till Kronprinsen, jag behövde springa in om Apoteket för att köpa munsårssalva. Kunde inte låta bli att köpa en handkräm där inne också, den luktar så gott! Och mina händer börjar faktiskt bli i behov av handkräm så jag har en anledning till att köpa det ;) Promenaden blev lagom såhär i mina sjuka tider. Hade egentligen tänkt ta en ordentlig promenad men med tanke på mitt tillstånd blev det nog bäst med en kortare.
Om ett tag ska jag bege mig mot jobb, tänkte försöka mig på att pumpa min kära cykel. Hade egentligen behövt olja kedjan för just nu låter den som ett flygplan. Men det fixar jag nog imorgon, är inte riktigt på humör för att slänga cykeln upp och ner och spruta ner den med olja. Tycker att mina tisdagspass är lagom långa pass, 15-21.15 känns okej. Inte för långt men samtidigt inte onödigt kort. Efter jobb blir det nog en lite promenad med Malin eller liknande. Är ganska trött trots att jag har sovit många timmar i natt. Är väl denna förbannade förkylningen!


Supermysigt väder ute!


Munsårssalva är förbannat dyrt! 74 spänn för 4 gram?

Förkylningen från helvetet

Kategori: Allmänt

Ja den känns det som jag har gått och dragit på mig. Har haft den hemska sak sedan i tisdag i förra veckan, BLÄ! Så för att ens orka med mina dagar lever jag på Ipren, tar en så fort jag går upp och sen när den släpper tar jag en ny och så fortsätter min dag. Däremellan hinner jag trycka i mig några bafucin och några liter slemlösande. Låter inte mitt liv väldigt glamoröst?

Tyvärr så hade jag den förbannade förkylning under hela Stockholmsresan vilket var både tråkigt och jobbigt. Man orkar liksom inte gå några längre sträckor eller springa runt på stan utan att få en andning som en gammal gubbe. Men jag lyckades hinna med en hel del trots allt. På fredagen när vi kom upp blev det bara middag och tvtittande för min del. Varken orkade eller hade lust till något annat. Lördagen inleddes med en bio, såg Bröllopsfotografen, en riktigt rolig och bra film men lite förutsägbar får jag nog säga. Efter bion blev det lite shopping, hittade en superfin klocka som min moster köpte till mig. Blev även en klänning och smycken till kvällens utgång. Lördagskvällen gick åt till att äta middag med Izzi, förfesta i Sandsborg (Blåsut) och sen utgång på Pilot. Kvällen var riktigt lyckad! De spelade bra musik på utestället, lite som på Etage. Söndagen gick åt till att se en utställning på Moderna muséet och se en föreställning på Rival där det avslutades med middag. Och igår tog jag tåget hemåt. Något jag inte alls var intresserad av att göra, vill bara stanna i Stockholm. Jag vill ha mer liv och rörelse och bara en helt ny stad. Ja vi får väl helt enkelt se vart jag hamnar nu när jag har sökt mina utbildningar.. ;)

Cykla eller ta buss

Kategori: Allmänt

Ja det är allt frågan, jag ska bort till Entré och möta Cim och nu är ju frågan om jag ska ta bussen eller cykla. Vill helst cykla men det ser ut som det är tunga regnmoln på väg in och då känns det inte superskoj att sätta sig på cykeln. Får nog bli bussen som det ser ut nu.. Får cykla till träningen istället så har jag fått min dos av motion idag. Kan i och för sig gå hem från Entré också så har jag verkligen gjort en hel del. Haha låter inte alls mycket men när man inte rör på sig för fem öre så är varje steg motion :p

Nej får väl förbereda mig för min busstur.


Outfit of today :)

/ Sara

På väg mot sjukdom

Kategori: Allmänt

Arbetsdagen passerad hyfsat snabbt idag får jag väl säga, inget att hurra för men inte heller något att gråta för denna gång. Dock började jag känna av en liten infektion i kroppen, hade ont i öronen, halsen och huvudet. Håller tummarna för att det inte slår ut.

Efter jobbet cyklade jag till kiosken och hälsade på Malin, stannade hos henne till hon stängde verksamheten sen cyklade vi hemåt i mörkret. Nu sitter jag som nästan varje vardagskväll i soffan med datorn i knäet och NCIS på tv. Ska väl försöka ta mig in i badrummet och borsta tänderna och sen hoppa i säng. Ska trots allt upp "tidigt" imorgon.

Just det måste ju berätta vad som hände idag. Mamma ringde mig när jag satt hos Malin och berätta att hon skriver kontrakt för en lägenhet på torsdag. Den 4:e januari får jag och mamma tillträde till vår trea på Nordlinsväg 100 A. Är så glad för mammas skull, hon ville verkligen bort från denna lägenheten :)

Nu kallar sängen och Sofis mode ;)

/ Sara

Pyttipanna

Kategori: Allmänt

Jag gjorde min egna pyttipanna idag och det blir alltid så gott, idag hade jag i potatis, korv, köttbullar, purjolök och morot. Supergott! Har lite kvar som jag tänkte ta efter jobb :)

Nu vill jag gärna ha hem min lönespec, är väldigt nyfiken på vad jag ska få i lön faktiskt. Jag vet att jag inte har jobbat lika mycket som tidigare månader men en del borde jag väl ändå ha jobbat in. Man måste ju redan nu börja planera vad man ska lägga sin pengar på i nästa månad. Tycker det är kul att längta efter något och sen äntligen få köpa det. För tillfället vet jag inte vad jag ska lägga mina pengar på men det ska jag nog kunna fundera ut innan lönen trillar in.


Fin katt!

Höstfärger

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan och tittar ut genom fönstret och fastnar hela tiden på de vackra orange/bruna löven på träden. Gud vad jag låter gammal men det är så fint, älskar detta med hösten. Om jag bara hade lyckats ta mig upp i tid idag hade jag hunnit med en promenad men orkar inte gå upp när klockan ringer. Jag måste nog bli bättre på att komma i säng i tid, men herregud vad jag låter gammal haha men jag vill få ut lite mer av dagen än att bara vakna, äta frukost, jobba och sova. Idag blir tyvärr en sådan dag, jobbar 15-21.15 och vaknade inte förrän vid tolv, tråkigt nog. Ikväll ska jag dock lägga mig tidigt för ska möta Cimme redan halv tolv imorgon på Entré så då blir det att gå upp i ottan haha. Nej inte riktigt men iaf vid halv tio-tiden och vid den tiden har jag försökt gå upp både igår och idag men misslyckats totalt. Men imorgon får jag skärpa mig och släpa mig upp i tid. Nej nu ska jag ta en dusch och sen fixa lite mat att ha med till jobb.



/ Sara

Hemsk mardröm

Kategori: Allmänt

Kom precis på vad jag drömde inatt, det var en fruktansvärd mardröm. Den handlade om att jag var ute med några vänner och så var vi på ett uteställe, på balkongen men där fanns inget räcke så jag var jätterädd och ville egentligen gå in men ingen annan ville det. Till slut går vi i alla fall in och precis när vi går nerför trappan ser jag en kille falla från denna balkongen, och huset var väldigt högt. Helt plötsligt står jag på gatan och ser killen ligga död och i princip söndersplaschad på vägen, polis och brandmän stod runt honom och hjälpte till. Precis bredvid denna plats låg ännu en man som också hade dött, han var precis som den andre helt förstörd men jag kommer inte ihåg hur han hade dött. I alla fall, jag ville inte se det utan gick därifrån och skulle ta en taxi hem men jag var tydligen tvungen att gå en bit och på vägen gick jag förbi något sorts hus där det fanns offentliga toaletter och kissig som jag var gick jag in i huset men ser att där är fullt av killar som ser lite mysko ut. Först trodde jag att de var ute efter mig och försöker springa därifrån men sen märker jag att det var ett planerat slagsmål mellan alla dessa killarna så jag gömmer mig i huset istället för att springa därifrån och åka hem. Samtidigt som jag gömmer mig vaknar jag upp med världens hjärtklappning och kunde inte somna om. Jag tände lampan och satte på tvn en stund innan jag kunde sova igen. Det var en fruktansvärd dröm! Hatar mardrömmar men måste ju säga att det är fantastiskt att jag kom ihåg min dröm, det är inte alltid man gör det.

Nu ska jag baka kanelbullar :)

/ Sara

Ny vecka ny tag som det heter

Kategori: Allmänt

Ja jag vet inte riktigt om jag lever efter den principen i vanliga fall men idag får jag nog säga att jag gör det. Igår skickade jag nämligen iväg min ansökning till högskolan. Det blev en bred sökning men allt är ändå inne lite på samma spår. Blev lite rädd när jag såg min ansökning, ska jag börja plugga till våren?! Det är ju helt befängt men samtidigt skitkul! Massa nya människor och en utbildning som jag själv helt och hållet valt.

Idag är en ledig dag för mig vilken jag inledde med att sova ut ordentligt, vaknade runt halv tolv och då åt jag frukost och läste tidningen i lugn och ro. Med risk för att låta gammal måste jag faktsikt säga att jag tycker det är mysigt att läsa tidningen på morgonen. Man måste ju trots allt hålla sig uppdaterad om vad som händer i världen. Mina planer för resten av dagen är att gå ut och gå en liten runda, baka till mina små gymnaster, ringa tandläkaren och vårdcentralen och sen cykla iväg mot Kirseberg.

/ SaraBild från festen hos Jenny