Sara Cecilia Lovisa Thurell

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

God eftermiddag. Idag fick jag en kort da...

Kategori: Allmänt

20120228_151940 (MMS)

God eftermiddag. Idag fick jag en kort dag på praktiken. 8.40-13.00. Kunde jag behöva med min nackvärk, frossa och ryggvärk. Höll två lektioner idag, engelska och idrott. :) båda två gick bra även om engelskan var trögstartad. Efter praktiken åkte jag fö att fylla på vårt köttförråd. 3 kg färs, 3kg fläskfile, 1kg köttbullar, 1kg korv ocv tre baconpaket. Allt för 328 kr :) Kap!

Fin känsla

Kategori: Allmänt

Nu kommer jag här och tjatar om mina gymnaster igen. Men att få möjligheten att träna denna fina grupp är fantastisk. De är så fina flickor och pojkar med otroligt stora hjärtan. De är omtänksamma och generösa med sin kärlek till varandra. De bidrar till en bra stämning i föreningen. De banar vägen för nya mål och är en förebild för många andra grupper. De är kloka ungdomar med en outtömlig energi. Och en kämparglöd som heter duga.

"klart att ni kommer att vara med. Ni är skitduktiga hela högen! Ni är ju trots allt med i trupp 1, eller hur? Och ingen som är med i trupp 1 är dålig. Måste jag påminna er om örngympa? ;) (Notis, klubbtävling där truppen tog en trippel!)
Vi måste sluta tävla med varandra och istället tävla med oss själva. Det är bara jag som kan se till att jag blir bättre. Ingen annan. Jag lärde mig under min lediga vecka att i slutändan är det bara vad jag tycker som spelar roll. Det är bara mitt resultat som är viktigt för mig. Och den enda som står i vägen för att jag ska lyckas är jag.
Så kämpa på tjejer och killar! För att vi är helt enkelt bäst.
Practice makes perfect.
Ge aldrig upp. ♥"

Ovanstående skrev en av mina gymnaster. Jag blir inget annat är stolt. De är fina, allihopa. Och jag är så glad att jag får vara en del av denna gemenskap.


Blev en liten shoppingtur och avslutningsv...

Kategori: Allmänt

20120225_122611 (MMS)

Blev en liten shoppingtur och avslutningsvis lunch på en libanesisk restaurang :) mysigt att umgås med mamsen. Vi planerade en helg i huvudstaden i april :)

God förmiddag! Sitter just nu på busshålls...

Kategori: Allmänt

20120225_103430 (MMS)

God förmiddag! Sitter just nu på busshållsplatsen i full storm. Det gäller att hålla i hatten idag! Jag ska träffa upp mamma i stan för lite mor-dotterhäng :) Och förhoppningsvis dra hem några kassar också ;)

Sminkad vs osminkad. Hemma efter en trevli...

Kategori: Allmänt

20120225_005438 (MMS)

Sminkad vs osminkad. Hemma efter en trevlig vinkväll hos Carro. Många hetsiga men intressanta diskussioner! :) Nu ligger jag bredvid min älskling och ska sova. Natti!

Hemma från tentan. En hel del knasiga fråg...

Kategori: Allmänt

20120224_171852 (MMS)

Hemma från tentan. En hel del knasiga frågor men tror trots det att jag lyckades bra ändå. Håller tummarna! Nu ska jag vila innan kvällens bravader :)

Äntligen får jag träffa min gulleplutt! He...

Kategori: Allmänt

20120224_104120 (MMS)

Äntligen får jag träffa min gulleplutt! Hela min morgonplan har gått åt helvete. Skulle tränat på morgonen men har visst blivit av med kort. B!! Istället körde jag hem till mamma och brossan och såklart min fina katt. Min ilska över morgonens missöde har börjat lägga sig lite iaf. Ska möta upp Sofia vid tolv för lunch och peppa inför tentan :)

Nymålade naglar. Väldigt länge sedan de fi...

Kategori: Allmänt

20120223_181327 (MMS)

Nymålade naglar. Väldigt länge sedan de fick lite färg på sig.

Massage

Kategori: Allmänt

För en tid sedan klickade jag hem En timmes massage från Groupon för 199 kr. Ringde precis för att boka tid. Men innan jag ringde ville jag kolla upp stället på internet. Ehm.. Kan ju säga som så att jag lär ta Patrik med mig när jag ska dit haha. Lite mysko såg det hela ut. En kvinna från öst som håller i det hela och hon lät väl inte överförtjust när jag ringde haha. Men jag får väl se det som att jag sponsrar småföretagare ;) Fick dessutom en massage på Gildaskolan av mina vänner när jag fyllde år så skulle detta faila totalt har jag den ICE! haha.

Matteplugg! Sitter och försöker lära mig n...

Kategori: Allmänt

20120223_110136 (MMS)

Matteplugg! Sitter och försöker lära mig något inför morgondagens tenta. Känner inte att det går åt rätt håll om jag ska vara ärlig. Blääää. Ska försöka mig på den gamla tentan. Wish me luck!

Hejhejhej

Kategori: Allmänt

Good morning!
Här sitter jag på röva i soffan. Ont i ryggen som vanligt. Tror det är något fel på vår soffa. Kan ju inte sitta här utan värk. Hade jag fått bestämma hade vi skaffat en ny soffa! Mycket kan jag förändra men att slänga ut denna soffan lär jag inte lyckas med på ett bra tag. Min käre pojkvän har en tendens att hålla fast vid saker. Och försöker argumentera för dem på konstiga sätt. Orkar inte ens ge mig in i diskussionen.

Mindre intressant kanske. På min agenda för dagen står plugg, dammsuga, byta sängkläder, tvätta och träffa Kajsa. Har min omtenta imorgon. Cry me a river. Är mer osäker nu än inför den förra. Som jag dessutom bara hade ETT POÄNG från godkänt. Ett fjuttigt poäng. Blir jävligt besviken om jag inte lyckas med den imorgon. Nej nu får jag insupa lite positiv energi. Klart jag klarar den!

Men först och främst kanske jag ska hoppa in i duschen för att komma igång. Duschen nästa!

Vuxenpoäng!

Kategori: Allmänt

20120221_154522 (MMS)

Vuxenpoäng!

Osminkad och dann. Men nu bär det av till ...

Kategori: Allmänt

20120221_150255 (MMS)

Osminkad och dann. Men nu bär det av till Ica. Och under tiden ska jag fundera på om jag vill unna mig ett par plagg från Gina som jag tittade på precis :)

Nada!

Kategori: Allmänt

Jag har inte gjort ett skit idag känns det som! Befinner mig fortfarande i soffan. Dock har jag bytt om från pyjamas till vanliga kläder. Jag hade ju som ambition idag att plugga och träna. Men nope inget av det har jag gjort. Är i ett stadie där jag är slut i huvudet och kroppen strejkar. Trött och slapp helt enkelt. Men lite får jag nog ända säga att jag har gjort;
- Sökt jobb
- Tagit kontakt med reklambyråer
- Tagit kontakt med redskapsåterförsäljare
- Rengjort stolarna i köket

Ja lite blev trots allt gjort. Jag har funderat i två timmar på om jag ska sticka iväg till Ica. Måste ha majs till maten ikväll. Ska försöka få igång mig själv snart så vi får majs i maten haha. Får finbesök över middagen också :)

Känslostorm

Kategori: Allmänt

Ibland får jag dagar då en miljon olika känslor dundrar inom mig. Ska jag vara glad, ledsen, irriterad, arg, frustrerad eller bara rycka på axlarna. Jag är en person som gärna är glad. Tycker inte om att vara arg eller ledsen utan försöker då put on my happy face istället. Vem blir liksom glad av att möta någon som alltid är ledsen eller nere? Nja.. inte speciellt många va. Man vill ju vara någon som andra bli inspirerade av, som andra kan få energi av. Inte vara en energibov. Usch nej! Men självklart ska man ha rätt att få vara ledsen, arg och allt annat, ibland. Annars är man inte mänsklig. Men jag tycker inte om att vara det. Jag blir irriterad på mig själv när jag sitter och tycker synd om mig själv. För vem är det trots allt som styr ditt eget välmående? I allra flesta fall är det du själv. Då får man ta kontrollen och bestämma vart skutan ska!


Lovvecka

Kategori: Allmänt

Guten morgen!
Igår blev det ingen uppdatering. Förmiddagen spenderade jag tillsammans med mina gymnaster på Blankebäckskolan här ute i Oxie. Vi hade en prova-på-dag för fritidsbarnen. Det blev väldigt lyckats och vilken tur att vi var så många! Barnen var helt vilda! haha. Fast de yngre barnen var duktigare än de äldre ;) Vi höll i två pass. Först fick eleverna se mina gymnaster på trampett och matta. Lite imponerade blev de allt! Därefter fick de göra två olika redskapsbanor. Och som sagt de var vilda och alla hade roligt! Vi var nog de som var mest slut efter de två passen! Efteråt åkte jag tillsammans med Patriks mamma till Ikea för en lunch med henne, Patrik och hans pappa. Jag och hans mamma fortsatte med en liten shoppingtur. Köpte ljus och blommor :) Vi tog även en sväng inom Maxi. Hade helt glömt bort att hämta ut mina p-piller så passade på då. Sen åkte jag hem och som en redig hemmafru ställde jag mig bakom spisen samt satte igång tvätten. Och då det var måndag spenderades kvällen med träning, skruvträning. Alla utom en gymnast kom igång med sina skruvar. Superbra! :)

Söndag

Kategori: Allmänt

God afton!
Igår kväll åkte jag och två andra klasskompisar upp till Helsingborg för att fira en annan klasskompis. Var en mysig middag, melodifestivalen och tv-spel. Vid tolvtiden kastade vi in handduken och åkte hemåt. Låg och tittade på film innan jag somnade.

Idag vaknade jag redan vid åtta. Pigg som en nötkärna. Hoppade upp på cykeln och tog mig bort till Ica för att handla frukost. Bullar på helgen är bäst! Jag och Patrik hängde någon timme i soffan innan Sofia kom till mig för att plugga matte. Mycket snack och lite matte. Eller vi fick faktiskt en hel del gjort. Drygt fem timmar satt vi. Nu känns det lite bättre faktiskt. Jag hoppas till tusen att jag lyckas med omtentan på fredag. Annars vet jag inte vad jag gör! Som belöning för dagens slit får jag nu sitta i soffan med tända ljus bredvid min fina sambo. Borde laga min korv stroganoff innan jag glömmer det haha.

Styrka är aldrig fel en lördagsförmiddag. ...

Kategori: Allmänt

mms_img54013 (MMS)

Styrka är aldrig fel en lördagsförmiddag. Har sju tappra gymnaster som tränat stenhårt på fristående. RM i sikte nu!

Lördagsträning

Kategori: Allmänt

Guten Morgen!
Uppe med tuppen kan man säga. Somnade inte förrän halv ett så det lär sätta sina spår idag. Lider dock med Malin som skulle upp sex idag för att jobba 11 timmar. Då känns min dag med ens mycket lättare. Har "bara" tre timmars träning :) Får se om jag orkar kila iväg till gymmet efteråt. Lär behöva powernapa innan kvällens äventyr.

Gårdagen var väldigt mysig. Vi köpte med oss mat hem. Öppnade våra flaskor och började spela Galenpanna. Kan ju säga som såhär, Kajsa har inte stenkoll. Mer än så säger jag inte. Då blir hon utskämd för all framtid! haha.

Ska få i mig resten av min gröt och min kopp varmchoklad (får man på lördagar!) för att sen kila iväg!
Ha en bra dag!

Galenpanna Spelet är i full gång. Jävla Mo...

Kategori: Allmänt

mms_img54012 (MMS)

Galenpanna Spelet är i full gång. Jävla Mowgli satte käppar i hjulet för mig!

Från gymmet tidigare idag. Körde kondition...

Kategori: Allmänt

mms_img54011 (MMS)

Från gymmet tidigare idag. Körde kondition och ben, rygg och mage. Skönt! Tänkte först hoppa träningen men tog mig i kragen och gick dit ändå. Segt att komma igång men lättnad när jag var klar. :) nu väntar jag på Kajsa och Malin. Vi ska köpa hem mat och dricka lite vin och spela spel. En lugn kväll helt enkelt. Har träning kl nio imorgon så måste vara fit for fight! :)

Äntligen fredag

Kategori: Allmänt

Idag är det fredag, skönt! Och nästa vecka är Sportlov vilket innebär ledighet! Eller typ. Måndag ska jag och mina gymnaster hålla i en "Prova-på-dag" från halv nio på morgonen. Så där försvann en sovmorgon. Sen är jag uppskriven på Vikariebanken onsdag och torsdag. Fredag är det omtenta i matte. WOHO!
Ja så vad händer då idag? Troligtvis en kort dag på praktiken. Eleverna ska göra sina redovisningar, håller tummarna för att det går bra! När skoldagen är slut måste jag upp i stan till Tele2 för att lämna in min telefon. Har en batteritid på 4-5 timmar.. Och hur lite internet som helst! Måste vi ändra på. Så lär väl vara utan telefon i en evighet nu. Skoj! Får kila iväg till gymmet efteråt för att få ut min irritation. Har träningsvärk till tusen i underarmarna. Fått fart på gäddhänget! haha Och slutligen ikväll blir det vin och spelkväll med Kajsa och Malin. Trevligt till tusen!:)

Dagens I-landsproblem

Kategori: Allmänt

Såg precis reklamen för en tandkräm som ger en vitare tänder direkt. Kvinnan i reklamen får vitare tänder och en man blir imponerad. Bla bla you know the deal. Men varför ska det alltid vara så? Att det ska vara någon "sexuell" anspelning. Och alltid mellan en kvinna och en man! Om jag nu skulle vilja bleka tänderna skulle jag göra det för min egen skull, för att jag tycker det är fint med vita tänder. Inte för att jag vill ragga på en kille. Likaså gäller så många andra reklamer. Att syftet med att köpa något nytt ska vara att kunna få sin drömkille. My ass. Hitta på roligare reklamer!

Kvällens dilemma!

-

Kategori: Allmänt

God kväll!
Praktiken idag gick bra. Skolan har en temavecka som heter Bokens vecka och inriktningen har varit sagor. Min klass har läst Dilemma-sagor från Afrika och imorgon ska alla klasser redovisa vad de har gjort under veckan. Eleverna i min klass har gjort serier av sagorna eller skrivit egna sagor. De ska få sätta upp dem så att de andra eleverna kan läsa och titta men ett par stycken ska även spela upp en av sagorna. Det var mitt uppdrag idag, att organisera detta. Vilket gick bra och eleverna tyckte det var kul. Vi ordnade rekvisita och övade flera gånger. Imorgonbitti ska det visas upp för klassen innan de ska visa det för de andra eleverna. De var så duktiga så och det blir något jättebra imorgon! Vi hade även idrott och då var det min tur att hålla i trådarna. Spökboll, samarbetsövning och hinderbana. Allt gick hem hos eleverna, de skrattade, kämpade och hade kul. Efter idrotten fick jag sluta och då styrde jag bilen mot gymmet. FÖrsta gången på tre veckor tror jag. Skönt att vara igång igen. Körde dock inte hårt idag då jag kände av halsen imorse och även under dagen. Men det blev iaf 30 minuter kondition på löpbandet och arm, axel och magstyrka. Skönt! Ska dit imorgon igen tänkte jag :)

Nu blir det att slappa i soffan! Och eventuellt lite matteräkning ;)

Headache

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Vaknade upp med huvudvärk.. Inget jag uppskattar. Jag tycker att jag har lyckats hålla mig ifrån allt vad sjukdom heter ett bra tag nu så vill inte drabbas av något skit! Jag tänkte ju komma igång med träningen idag. Den har verkligen hamnat längst ner på prioriteringslistan ett par veckor. Illa. Mår mycket bättre av träning. Jaja jag får se hur jag mår efter praktiken.

På tal om praktik, ska hålla idrotten idag igen. Blir spökboll, samarbetsövning och hinderbana! Kan bara inte bli fel :)

Reflektion

Kategori: Allmänt

Att kunna gå tillbaka och reflektera över vad man presterat är otroligt viktigt. Tyvärr besitter inte alla den förmågan. Sad but true. Det är en förmåga som är så betydelsefull för att man som person ska kunna utvecklas. En klasskompis till mig brukar alltid säga "Gör om, gör rätt". Men för att kunna göra om och rätt måste man ha tänkt efter vad som inte gick så bra. Helt enkelt vad man kunde gjort bättre. Jag tycker att jag besitter denna förmåga. Ibland går det till överdrift. Att jag reflekterar och analyserar sönder mina prestationer, då framstår knappt något av det jag gjort som bra. Men jag tror alltid jag har en tanke bakom mina handlingar och förhoppningsvis är alltid denna tanke god. Jag vill helt enkelt presetera bra och göra någon förändring. Jag hoppas att fler i vårt samhälle kan besitta denna förmåga. Vad enkelt livet hade varit då.

Mitt i veckan

Kategori: Allmänt

God morgon!
Vilken mysig dag jag hade igår! Hade det bra på praktiken, en ganska slapp dag och självklart blev det pulka. Jag blir som ett litet barn i pulkabacken. Igår höll jag mig dock mest på toppen och "vaktade". Fick sluta redan kl två. På eftermiddagen åkte jag och Patrik till Jensens för att äta och därefter bio, Hamilton. Såg förresten bion på Entré. Har inte varit där tidigare faktiskt. En mysig dag helt enkelt!

Snart ska jag sätta mig i bilen mot praktiken. Första lektionen blir all mine. Matematik. Hade väl aldrig trott att jag frivilligt skulle vilja undervisa i det. Men tji fick jag. I eftermiddag är det konferans, som varje onsdag. Idag ska det vara något datorkille som ska informera om en, för skolan, ny plattform. Mindre roligt... Kan nästan hoppas att min handledare låter mig gå tidigare hihi. Men blir direkt till sporthallen för idag är det pluggtimme med mina gymnaster. Ska själv försöka hinna räkna en del matte. Behövs inför omtentan nästa vecka! På tal om min egen skola. Jag klarade första examinationen i engelska, Creative writing. Texten jag ville skita i. Haha. Skönt att få den godkänd iaf!

Nej nu får jag nog kila iväg!

Alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

God morgon!
Jag kommer ihåg inlägget jag skrev förra året på Alla hjärtans dag. Singel var jag då. Men inte nu. Första gången jag ska få en riktig Alla hjärtans dag. Ja då kanske ni undrar vad som ska hända idag. Jo först och främst har jag min praktik och på idrotten ska vi åka pulka! Happy girl! Har precis fått min bror att komma och lämna min pulka till mig. Och när praktiken är över ska jag ut och äta med Patrik. Han har bestämt ställe så jag vet faktiskt inte vart vi ska! Kvällen avslutas med bio, Hamilton :) Bra dag helt enkelt!

Tillfälligt avbrott

Kategori: Allmänt

Det är precis vad som står på tvn för tillfället. Mitt älskade Nyhetsmorgon! Jaja, jag hann iaf se en nyhetssändning. Ja jag har precis fått i mig min havregrynsgröt och ska strax gå och borsta tänderna för att sedan köra iväg till min andra vecka på praktik.

Har helt missat att uppdatera i helgen. Fredagen var det praktik fram till 13.15 sen körde jag upp till stan för att träffa Malin och Kajsa. Blev lite impulsköp från min sida. Byxor, sportbh och EN NY TELEFON! Ja så kan det gå. En Samsung Galaxy S ll. Trivs jättebra med den! Måste bara få tid till att sätta på skärmskyddet och köpa ett fodral. Idag ligger den i min raggsocka. Back to fredagen. Efter stan åkte jag hem en snabbis för att fixa mig och sedan köra iväg till Lund. Åt god middag, drack vin, provade/fick kläder och avverkade liiite skolarbete. Hade en rolig och trevlig kväll, minst sagt! Vid elva snåret höll ögonen på att slås ihop så då fick Patrik hämta mig och sängen fick bli nästa anhalt.

På lördagen vaknade jag redan åtta, såklart! Men fick upp Patrik då också så vi åkte och handlade frukost och sen satt vi och mös i soffan med bullar, tidningar och Big Shot. När klockan närmade sig elva gick vi in och la oss igen. Det absolut bästa med helg! Jag vaknade inte förrän ett, halv två och då fick jag smått panik. Halv tre skulle jag bli hämtad. Men jag hann, med gott mått! Det vankades släktmiddag hos min moster. Alltid lika mysigt att träffa släkten. Jag avslutade kvällen med förfest hos Måsen. Ingen utgång för min del då söndagen innebar Årsmöte.

Som sagt, söndagen innebar Årsmöte och innan dess skulle det handlas och hämtas mat. Mötet fortskred bra, lite nervöst från min sida då det var första gången jag höll i det själv. Höll på att kollapsa av trötthet efteråt men på schemat stod städning. Woho! Och därefter rensning av garderoben. Har en kasse fylld med kläder som ska ges bort och en som ska slängas. Skönt att få det gjort och nu ser det dessutom fint ut i garderoben! Kvällen innehöll även en promenad i snön och mys i soffan.

Och nu är det måndag igen :D Nu blir det tandborstning och sedan praktik!

Fredag 10 februari 2012

Kategori: Allmänt

God morgon!
Inatt har jag sovit 10 timmar. Gott! Förutom en vaken stund vid halv tolv. Hade svårt att somna om för att Patrik som är förkyld till tusen låg och snörvlade och andades jättetungt! Försökte lägga kudden över huvudet men det är svårt när jag bara kan ligga på rygg för att inte få ont i nacken. Och jag är inte intresserad av att kväva mig själv. Till slut lyckades jag somna iaf. Det är ju egentligen ganska sjukt. När klockan ringde hade jag gärna kunnat sova någon timme till. Undra hur många timmar min kropp egentligen behöver? Nu har i och för sig jag inte tränat eller ätit speciellt bra denna vecka. Det blir alltid så när mina rutiner förändras, i detta fall har jag börjat min praktik. Men till nästa vecka ska jag planera bättre! Och redan imorgon ska jag kila till gymmet.

Förutom praktiken idag ska jag fika med Kajsa och Malin i stan. Har saknat vänner under denna vecka. Hemskt när tiden inte räcker till. Men hinner avverka en hel del denna helg. Ikväll ska jag åka in till Lund för att träffa basgruppen för mat och vin och lite skolarbete. Och imorgon ska jag få sova ut! Wiiiie!


Ge mig underbar vår!

Upp till bevis

Kategori: Allmänt

Gårdagens praktik blev något långtråkig. Klassen hade nationella hela förmiddagen och då finns det inte mycket att göra. Satt och läste lite engelska till min egen skola, läste tidningen och planerade lektioner. Klassen fick sluta efter lunch. Då satt jag och de två klasslärarna för sexorna och pratade skit en stund innan det va dags för konferans. 45 minuter tog konferansen. Skönt! Därefter fick jag sluta. Kilade inom Netto för att köpa middag som jag tog med mig till Sporthallen. Tyckte det var onödigt att åka hem om innan träningen. Hann komma lite längre på friståendet innan gymnasterna kom.

Just nu sitter jag och försöker få i mig det sista av min havregrynsgröt. Behöver energin för ídag ska jag hålla TVÅ lektioner by myself! Första lektionen blir matte, stambråk. Dam-dam-daaaam! Matte är inte min starka sida men just denna sekvens har vi utarbetat i skolan och jag känner mig säker på den. Ska nog gå bra! Andra lektionen är idrott. Där kan jag inte faila! Hoppas jag inte i alla fall haha. Piiinsamt om jag gör det :p

VFU

Kategori: Allmänt

Denna vecka startade min VFU, alltså min praktik. Min praktikskola är Bulltoftaskolan i Kirseberg. Är i en sexa där två av mina gymnaster går. Trivs mycket bra och min handledare är väldigt trevlig. Idag blir min tredje dag av fyra veckor med uppehåll för Sportlovet vecka 8. Igår fick jag tyvärr kasta in handduken redan innan lunch. Hade suttit på akuten halva natten med en gymnast i måndags. Var så otroligt trött och hade huvudvärk. Men idag är jag redo för nya tag. Till att börja med blir det nationella prov i svenska för klassen hela förmiddagen. Resten av dagen får vi se hur den blir. När skoldagen är slut väntar en två timmar lång konferans med lärarlaget i 4-6. Kan nog bli intressant. Hoppas jag iaf. Eftermiddagen är inte mitt favoritpass.

Från praktiken åker jag de få metrarna till Kirsebergs Sporthall för träning med Trupp 1. Har nog en halvtimme innan gymnasterna kommer som jag tänkte viga åt friståendet. Måste komma vidare med det nu! Kom på en bit igår så ska försöka spinna vidare ännu längre.

Trupp 1

Kategori: Allmänt

Dags för en uppdatering kring Trupp 1 känner jag. Om någon nu bryr sig. I do at least! I förrgår gjorde jag den officiella anmälan till RM. Den 1-3 juni är vi i Stockholm för att tävla Riksmästerskapen. Jag hade aldrig trott att vi skulle kunna tävla i RM. Men nu är vi på väg och vi ska ge järnet. Helgen innan RM åker vi på föreningsläger till Lingvallen. Det får bli vårt genrep helt enkelt. Och vad kul att få ha det på Lingvallen!

Våra tävlingsvarv på RM ser ut som följande:
Tumbling
1. Rondat - flickis (obligatoriskt)
2. Handvolt - frivolt med stegringar upp till helskruv på volten.
3. Rondat - flickis - flickis
    Rondat - flickis - salto med stegringar upp till helskruv på salton.

Trampett
1. Grupperad volt (obligatoriskt)
2. Halvskruv med stegring upp till dubbel skruv
3. Överslag med stegring till tuska.

Fristående
1. Piruett fram 360
2. Våg framåt
3. Våghalvstående
4. Saxhopp
5. Hjulning
6. Piruett fram 360 - piruett bak 360

Vi kommer även hinna genrepa på vår uppvisning den 15 april. Förhoppningsvis sitter alla varven då! Jag kan ju inte säga annat än att jag är superduper stolt över mina gymnaster. De presterar så otroligt bra hela tiden. Igår lyckades vi få ihop 5 dubbla volter på uppbyggt. Otroligt bra! Så RM here we come!

Samhällstjänst

Kategori: Allmänt

Nej jag har inte begått något brott och måste sona med samhällstjänst. Jag använder inte ordet i den bemärkelsen. Men ni vet när man ser en person i sin närhet som mår dåligt, beter sig dåligt, behandlas dåligt yes you name it. Något man reagerar över och antagligen tycker synd om. Och hoppas att personen någon dag får den hjälp eller stöd som den behöver. MEN varför ska det behöva stanna vid tankar? Som samhällsmedborgare tycker jag att vi bör öppna ögonen och våga AGERA mer. Den personen du iakttar mår antagligen piss och har troligtvis inte någon att be om hjälp. Så varför hjälper inte du? Och om personen redan skulle ha fått hjälp eller fått stöd så har du i alla fall ansträngt dig för att uppmärksamma person och vill att den ska få chansen att må bra. För att må bra är något vi alla bör få göra. Idag gjorde jag allt detta. Jag ringde och meddelade min oro för en person. Och den jag ringde till uppskattade samtalet otroligt mycket och var glad att vi var fler som uppmärksammade personen. Det är viktigt att AGERA. Det är först då något kan börja hända. Var inte tafatt och tro att det löser sig säkert för i många fall gör det inte det. Våga lägga dig i! Du har säkert velat att folk hade gjort det för dig så gör det då för andra. För att de ska få chansen att må bra.


Får bli en bild på min älskade kissemiss som jag för övrigt snart måste åka hem och pussa på!

Solly my fliends!

Kategori: Allmänt

Sorry for bad update! Har haft en sjuhelvetes vecka. Stress till tusen vilket lett till irritation till tusen vilket lett till besvikelse. En ond cirkel det där! Nu är iaf min saga till Creative writing inlämnad. Skönt må jag säga, även om jag fortfarande inte ser syftet med uppgiften. Just det! Måste ju berätta om gästläraren från igår. Precis innan lektionen ska sluta frågar hon om någon har någon rolig övning att dela med sig om. Publiken är svårflörtad med jag räcker upp handen och ska förklara en övning jag har gjort med svaga elever. Övningen går ut på att det sitter en mängd bilder på väggen och eleven får orden på engelska i sin hand, de ska därefter placera ut orden vid rätt bild. Då undrar lilla gästläraren vad för ord jag använde, förklarade att de var väldigt basic och relevanta för eleverna. Hon ser väldigt frågande ut och undrar varför vi gjorde övningen...! Ehm... ja för att eleverna ska kunna knyta ord till bilder och utöka sitt ordförråd. Hon ser ännu mer frågande ut och säger "You lost me there!" EH VA?! Hur tydligt var det inte?! Eller ja nu hör det ju till att jag förklarade allt på engelska men alla andra förstod ju. Hon såg så nonchalant och översittaraktig ut! Blev asirriterad. Etta inte prata på hennes lektioner igen. Inte för att vi ska ha henne något mer men ändå! Tack för den feedbacken. Hon gör ju det alla lärare pratar om att vi INTE ska göra. Okej nu är jag inte en person som slutar prata helt och hållet pga henne, men jag kunde ha varit!

Nog om den skrutna gästläraren. Efter skrutläraren kilade jag iväg till stan för att fika med Alex och Måsen. Bytte ut dem mot Marika, Robin och Carro efter ett tag. Dubbelfika en fredagkväll är inte fel! Sen kilade jag hemåt och spenderade kvällen med att samla ihop mig inför dagens tävling. Dags att döma terminens första tävling!


Domarklädd! :D