Sara Cecilia Lovisa Thurell

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

Trupp 3

Kategori: Allmänt

Jag tränar förutom mina flickor och pojkar i Trupp 1, även Trupp 3 i Oxie. Dock är jag i överlämnarfasen. Till sommaren ska jag inte vara kvar där utan endats fokusera på Trupp 1, ordförandeuppdraget och domaruppdraget. Kan väl räcka! Har mina duktiga gymnaster som ledare tillsammans med mig så kan inte bli annat än bra när jag slutar.


En del av trupp 3 och ledare Caroline, min gymnast ;)

Oväntat!

Kategori: Allmänt

Gick in på facebook precis innan jag skulle kila iväg till träningen. Såg att jag hade fått ett mail.. Från en representant för Gymnastikförbundet Syd. De har nominerat mig tillsammans med ett par andra ledare att få åka till Eurogym 2012 i Portugal. Sjukt! Jag? Som är ledare och ordförande i en knappt märkbar föreningen. Sick! Men gud vad stolt jag är! Att någon har uppmärksammat lilla mig? Då kanske mina prestationer inom ledarrollen, domarrollen och ordföranderollen uppmärksammas trots allt. Kul!!

Kanske ska förklara Eurogym för er som inte vet. Eurogym är en sammankomst för europeiska länder där uppvisningar, träningar och workshops förekommer. Väldigt stort och populärt!

Tisdag

Kategori: Allmänt

Har kämpat flera gånger idag med att skriva ett inlägg via telefonen men utan någon större framgång som ni kanske märkt. Imorse hade jag tid hos en barnmorska för att få ett nytt p-pillerrecept. Trodde det var sista gången jag kunde nyttja UM för det men hon tyckte jag kunde gå innan jag hann fylla 23 också ;) Smart tant! Hoppade även upp på vågen för att se vad hon hade att säga om min vikt. Snacka om härlig tanta "Va? Övervikt nej nej nej. Dumheter! Du är normalviktig!" Tack för den! :) Efter allt jag läst inom bloggvärlden om att Blondinbella skulle vara överviktig och lida av bukfetma får jag ju frispel! Alla de inskränkta idioterna borde kila iväg till min barnmorska och höra ett och annat. Troligtvis är majoriteten av de negativa töntarna skinny bitches men med alkohol som främst dryck, chokladet som mellanmål och måltiderna består av friterat. Och för att toppa det hela, ciggen som deras bästa vän och gymmet går de bara till för att snacka skit. Deras kroppar är betydligt mer skadade än en något mullig kvinnans som lever ett aktivt liv och äter gott OCH nyttigt. Hade kunnat skriva en lång hatuppsats om människor som beter sig så illa att de måste kritisera andras utseende. Var nöjd med det du har och uppskatta att vi ser olika ut!

För att återgå till min dag så efter barnmorskan kilade jag iväg till skolan för ett VFU-möte med vår virriga handledare. Inte speciellt givande. 40 kr i onödan! Sen jag kom hem frånn mötet har jag prickat av en hel del punkter från styrelsemötet igår kväll. Skönt att kunna släppa så mycket som möjligt så fort som möjligt. Men har en hel del kvar och skulle gärna göra resten nu men måste ta tag i engelskan. Ska skriva en saga tills på torsdag. Och jag har sämst fantasti så det lär ta sin lilla tid... Tråkigt nog. Kanske kan be Kajsa hitta på lite till mig imorgon när vi ändå sitter fast i bilen i 2,5 timme ;) Varför uppfinna hjulet igen liksom?

En glad ICKE-överviktig tjej! :D

Ny vecka nya tag!

Kategori: Allmänt

Gud vad slarvigt jag levde förra veckan. Skräpmat, godis, ingen träning. Blä! Denna vecka kör vi på ett mer hälsosamt leverne. Har haft en otroligt rolig helg! Festen i lördags blev mycket lyckad. Hade superkul. Så himla trevligt att få samla alla gamla vänner och festa tillsammans. I like! Gårdagen var en riktigt slappedag. Fick dock gå upp tidigt för att städa klart. Hade i lördags natt våttorkat, dammsugit, torkat golv och städat toaletterna så var in så mycket kvar :) Väl hemma igen placerade jag och Patrik oss i soffan och där låg vi i princip hela dagen. Skönt! Nu är det som sagt ny vecka vilket innebär skola. Ska gå 10-17 idag sen i rallyfart iväg till träningen och avslutar kvällen med styrelsemöte. Så ser det ut och så får det bli för att citera meterologen på tv.


Så här såg det ut vid tvåtiden i lördags ;)

Morgonträning

Kategori: Allmänt

7.30 ringde klockan. Dags för träning. 9-12 med Trupp 1. Idag blir det fristående och airtrack. Börjar få panik inför friståendet. Tänk så blir vi inte klara till RM?! Vad gör vi då? Eller rättare sagt vad gör JAG då? Nej positiv energi, KLART vi blir klara :D
För övrigt så är dagen ganska så fullpackad. Ska direkt efter träning hem till Patriks mamma för att hämta henne och tillsammans ska vi hämta nycklarna och betala för lokalen jag ska använda ikväll. När jag lämnat henne möter jag upp Therese och kör till Svedala för att hämta högtalar och kablar till kvällen. Vi ska även sola innan vi lämnar Svedala. Väl hemma ska jag duscha, powernappa om jag hinner, köra iväg allt till lokalen och ställa i ordning där, sen hem igen och fixa mig inför kvällen. Och ska även försöka göra lite spellistor inför kvällen. Tacka vet jag Alex som lånar ut spotify och som redan gjort en del spellistor!

Stressigt idag igen antagligen?


Aktiv tränare ;) haha

Födelsedagsmiddag

Kategori: Allmänt

Vad lyckad gårdagen blev! Hade släkten här på födelsedagsmiddag. Hade stressat ihjäl mig själv på eftermiddagen med att baka, städa, duka, betala räkningar (höll nästan på att glömma!), posta brev, hämta stolar, hämta ljusstakar.. Ja allt sånt där som måste fixas innan en middag. Ja och vad bjöd jag då på?
Till appetizer blev det hyvlad permesan som varit inne i ugnen. MUMS!
Förrätten blev kräftstjärtar stekta i olja, vitlök och chilli på en skiva bröd.
Huvudrätt var Biff stroganoff med ris och sallad.
Efterrätten fick bli kladdkaka med glass, vaniljsås och grädde.
Det gick hem hos släkten iaf! Tur det.
Mina presenter var väldigt fina också! Presentkort på Smycka, Fritidsresor, HM och Din sko/Nilsson/Skopunkten/Radical/Jerns, pengar, film, bok, klocka, tapasskålar. Hade en väldigt varm och mysig kväll. Jag är glad för min fina släkt.


Från förra året födelsedagsfirande

Motivation

Kategori: Allmänt

Hur motiverar jag någon som tror att allt är dåligt, att de misslyckas med allt och som bara ser allt negativt? Hur gör jag för att få den personen att se världen positivt igen? Hur gör jag för att få dem att vända sin besvikelse till kämparglöd? Ja det gäller mina gymnaster. De är tonåringar som verkar har kommit in i en fas då de ger upp när något gå emot dem. Jag tror personligen att det är en kombination och saker som klumpas och på träningarna blir allt så fysiskt och påtagligt och då bryter de ihop. Men som sagt hur ska jag göra?! Jag själv är en person som försöker se så mycket som möjligt positivt och går något emot mig tar jag mig förbi det och lär mig av det. Så tycker jag själv iaf att jag är. Troligtvis många som INTE håller med ;) Men som sagt det är svårt att själv vara positiv och försöka motivera någon som är negativ.. Jag vill bara att de ska må bra och ha roligt. Men hur ska jag stötta? 


Nu ska jag iväg till mäklaren!

Fina gymnaster

Kategori: Allmänt



Denna fick jag igår av mina gymnaster och självklart skönsång. Vilka fina ungdomar jag har!

Happy birthday to me!

Kategori: Allmänt

Idag är det alltså min födelsedag. Hade gärna velat säga att jag fyller 20 men nope, 22 it is. Sjukt att jag har åldersnoja redan. Jag tycker tiden går för fort! Men å andra sidan att vara färdigutbildad som 25-åring är väl helt ok! Fast det är ju tre och ett halvt år kvar! Tre och ett halvt år med minimalt med pengar. Snälla regeringen HÖJ CSN! Bidraget alltså, inte lånet. Har räknat ut att jag antagligen kommer ha 400´000 kr i skulder när jag är klar. Nej räkna inte med att hinna få tillbaka dem innan jag dött. Tragiskt!

Imorse väcktes jag av att mamma och min bror ringde kl 7 och sjöng för mig. Nu saknar jag att bo hemma! Jag vill att någon kommer insjungandes i rummet med ljus, frukost och paketer. Går inte riktigt när pojkvännen går upp 5.25 och lämnar lägenheten 5.35. I jättesugen på att få frukost på sängen 5.00. Speciellt inte när jag börjar
skolan 13.15..

Min första present, av Patrik. Ett steg närmre min fina ring! :)


Nu kallar dock gymmet på mig!

Headache

Kategori: Allmänt

Jag och Kajsa tog en sväng om Ikea tidigare idag. Först försökte vi lämna tillbaka Kajsas "stöldgods" men det gick inte så bra haha. Därefter åt vi den obligatoriska lunchen. Dom hade en supergod fisk idag! Tror det var torskfilé med en gul sörja på. Låter nasty men smakade desto bättre. Sen tog vi en tur på nedervåningen. Köpte nya gästhanddukar, en ny låda till mina smycken, nya toaborstar och förlängningssladdar. Sånt där tråkigt men som måste köpas. Efter Ikea hängde vi hemma hos mig tills det var dags för mig att kila iväg till träningen. Mina små liv i breddgruppen är sockersöta. Tyvärr mådde jag inte speciellt bra så var där bara halva tiden sen hoppade en annan tränare in. Hann iaf med att lämna ett glädjebesked till ett par gymnaster. De ska få byta till en grupp som tränar fler gånger i veckan. Gissa om de blev glada?!

Nu ska jag borsta tänderna och bädda ner mig i sängen.


Ge mig sommar och sol!!

To-dolist

Kategori: Allmänt

Ringa mäklare - Check
Ringa Oxie IF - Check
Mail ang. motionsledare - Check
Skicka in domaruppdrag - Check
Ringa/maila Oxievångsskolan - Check
Göra personuppg.lapp till Trupp 3 - Check

Done and done!
Har prickat av allt som stod på min todo-list idag. Skönt! Nu ska jag ta bilen till Kajsa. Vi ska till Ikea :D Ikea kan man aldrig få för mycket av. Sen står skolan på schemat. Och till sist träning. Wopido!

Sol på himlen

Kategori: Allmänt

Vilken fin dag vi har idag! Var som sagt i skolan tidigare idag. Tog bilen till skolan och gud vad jag ångrade att jag inte tog med mig mina solglasögon. Hej bländad! I skolan fick vi en lecture about the syllabus for grade 4-6. Alltid vettigt att förstå innebörden av den! Efter skolan kilade jag iväg till Len Hud för min massage. Underbart skönt! Dock hade jag gärna velat att hon tog i lite mer men det var bara en avslappnande massage. Men som sagt väldigt skönt! Efter massagen tog jag bilen bort till Willys och ÖB. Handlade i princip allt som behövs till fredag och lördag. Kom hem med fem kassar. Nu saknas bara vin och bröd till fredag. Väl hemma satte jag igång med maten. Sen lunch/tidig middag. Efter maten ska jag slänga mig i soffan och ta det lugnt innan det är dags för träning :)


Gissa maten? ;)

Måndag 22 januari 2012

Kategori: Allmänt

God morgon!
Sitter redo att åka iväg till skolan. Bestämde mig för att ta bilen idag. Har endast två timmars skola idag. Skönt! Efteråt ska jag få massage. Välbehövligt! Fick ett presentkort på ryggmassage av min bror i julklapp så ska nyttja det nu tänkte jag. Min kropp är alldeles öm av träningen från förra veckan och mina andra skador. Ska bli skönt att få njuta. När jag fått njuta klart tänkte jag åka iväg och handla inför fredag och lördag. Fyller år på onsdag och ska fira detta i helgen :) Och självklart blir det träning ikväll med Trupp 1.


Dagen frukost. Wasas morot-och solrosbröd. Supergott!

Helgfriden över

Kategori: Allmänt

Helgen är över och en ny vecka väntar. Helgen har bestått av träffa familj och vänner samt träning träning träning. Både för egen del och Trupp 1.

I eftermiddags mötte jag upp några vänner på ett fik inne i stan. Vad mysigt det är att bara sitta och snacka och låta tiden flyga iväg. Intressanta ämnen diskuterads också! Till slut stängde fiket och jag körde hemåt. Hämtade med mat hem till mig och Patrik. Nu sitter jag nyduschad, nyfilade naglar och nypeelat ansikte. Alltså redo för en ny vecka!

Äntligen fredag

Kategori: Allmänt

Väcktes imorse av att personalen från Berga förskola ringde och frågade om jag kunde hoppa in idag. Hade mer än gärna gjort det men idag är första dagen på nya kursen.

Igårkväll hade jag några tjejkompisar över. Vi åt sushi och massa av godis och chips. En riktig myskväll. Skönt att få snacka skit och bara umgås. Det sjuka var att igår kom det här med inverted nippel upp igen på TV. Nya grejen typ? Tydligen så kan man använda en pumpliknande grej för att trycka ut sin bröstvårta. Haha asså det är ju ganska sjukt! Men bra för de som lider av det ;)

Om en liten stund är det dags för mig att kila iväg till bussen. Idag börjar engelskkursen. Ser fram emot det! Förutom våra FYRA examinationer.. Cry me a river..

Ilska

Kategori: Allmänt

Det kokar inom mig. Jag är så fruktansvärt irriterad på hur vuxna människor som ska föregå med gott exempel för våra barn och ungdomar kan vara så fruktansvärt idiotiska. Inget vett i huvudet för fem öre! Jag trodde att man blev klokare med åren men detta motbevisar det till tusen. Att inte våga ta saker ansikte mot ansikte är något av det fegaste du kan göra. Stå för det du tycker och tänker! Ta diskussioner men diskutera för fan som en vuxen människa. Att gå på mina nära och kära gör mig pissed, framförallt när det är DU som har gjort fel. Kan människor bete sig som människor och vuxna bete sig som vuxna. Då hade världen blivit bättre och framförallt enklare. Jag skyddar mina nära och kära och kommer fortsätta göra det till dagen jag dör. Step it up!

Torsdag

Kategori: Allmänt

God morgon eller kanske god förmiddag för vissa!

Imorse blev jag väckt av pojkvännen. Han tyckte inte jag borde sova mer när klockan va halv nio. Tack så mycket! Har sedan dess hunnit bädda sängen, få i mig frukost (Gotta love Wasas Morot- och solrosbröd!) och bytt om till träningskläder. Tänkte alldeles strax kila iväg till gymmet. Idag får fokus ligga på ben, rygg och mage. Har väldigt mycket träningsvärk i axlarna och brösten. På sätt och vis bra, då vet man att man tog i sist! Planen för dagen är ett enda stort frågetecken. Skulle gärna vilja hitta på något men alla jobbar eller är i skolan. Ska försöka hitta någon liten jävel som ska få umgås med mig!

Slappedag

Kategori: Allmänt

Kilade iväg till gymmet efter att jag hade fått i mig frukosten imorse. Körde 45 minuter kondition och drygt en halvtimmes styrka. Otroligt skönt att vara tillbaka på gymmet. Har saknat det mer än jag trodde. Förutom gymmet har jag inte gjort speciellt mycket, tvättat alla handdukar och örngott. Det måste tydligen göras när man har en vän som Hassan. Köpte även med mig desinfektion från Apoteket, kan vara bra att ha i väskan om jag vill behandla Hassan. Jag och Patrik har precis ätit lite middag. Jag gjorde hemmagjord pyttipanna. Supergott! Fast asstark korv haha.

God morgon

Kategori: Allmänt

Igårkväll hade jag en fruktansvärd ryggvärk. Somnade redan halv nio. Så nu kan jag säga att jag är utvilad. Och precis när jag skrev det gäspade jag. haha. Kanske inte är så utvilad trots allt ;) Idag fick bli min lediga dag. Ska bara göra det jag känner för. Ingen press överhuvudtaget att plugga! Skönt! Först tänkte jag ta lite frukost innan jag kilar iväg till gymmet :) Sen får vi se vad dagen erbjuder.


Min saknade kisse

Inte helt ok

Kategori: Allmänt


Asså sorry. Men fyfan vad ledsen jag hade blivit om mina bröst såg ut såhär. Inverted nipple heter det tydligen och kan tyda på bröst cancer. Ja och hur kom jag då på att skriva om detta? Programmet Pinsamma kroppar. Yes magiskt med tragiskt!

YES!

Kategori: Allmänt

Yes yes yes!! Min matematikrapport är godkänd, med tre av fem delar på VG-nivå. I'm proud! Dessutom blev den muntliga examinationen godkänd. Otroligt skönt!


Såhär glad blev jag när jag fick reda på det! Tack vare Hassan kan jag inte le speciellt stort...


Close-up på Hassan. Nasty huh?

Utmattad

Kategori: Allmänt

Haft det mysigt på jobb idag! Men jäklar vad tungt huvudet blir, speciellt när man är inomhus. Känns som om det ska trilla av. Illa! Dessutom har jag dragit på mig ryggvärk. Ännu mer illa. Jag skulle hoppat in på träningen en halvtimme idag men fick hoppa det helt och hållet. Just det på tal om tisdagsträningarna. De ska jag bara ta varannan vecka nu. Ska låta hjälpledarna få ta större ansvar och lära upp dem till huvudledare innan jag försvinner helt och hållet efter sommaren. Otroligt skönt med lediga tisdagar, varannan vecka iaf!

Vikarie

Kategori: Allmänt

God morgon!
Nu är Hassan preparerad för andra gången. Håller tummarna för att han bestämmer sig för att flytta snart. Ska iväg och jobba idag på en förskola i Limhamn. Favoriten kan jag säga! Trivs väldigt bra där :) Då är det alltid väldigt kul när de ringer en personligen och inte går via Vikariebanken.


Me and the weatherman!

Trupp 1

Kategori: Allmänt




Dagens träning fokuserades främst på framåt på bord. En hel del går framåt vilket är roligt. De flesta kan göra förövningar till överslag-volt. Vi hann även med en kortare sekvens bakåt. Som vanligt avslutade vi med styrka :)

Trevlig överraskning

Kategori: Allmänt


Här kan ni se min äckliga vän Hassan. Jag kände en viss oro för Hassan och bestämde mig för att ringa Sjukvårdsupplysningen. Berättade om hans utseende, storlek och hans utsöndringar. Fick reda på att Hassan är en svinkopp. Aldrig fel med en sådan fin vän. Fick akutringa en ledare som jobbar på apotek för att be henne köpa produkter mot Hassan. Nu är han preparerad och jag hoppas att han inom sinom tid försvinner.

För att toppa kvällen lyckades jag dra ner persiennen i sovrummet. Tror att Gud straffar mig. Först Hassan och nu detta! Tur att det är mörkt när jag går och lägger mig och även när jag går upp.

Lättnad!

Kategori: Allmänt

Tentan avklarad och träningskort fixat. Good day! Nu håller jag alla mina tummar för att tenta gick bra. Klurig och väldigt svårtolkad tenta kan jag tycka. Men vi får som sagt se. Jag hoppas att jag klarade det, orkar inte ta mig an det en gång till. Efter tentan var vi ett par stycken som satte oss på Fridays för lunch. Kilade hemåt vid tre tiden. Helt slut i huvudet! Kände att jag ville dra täcket över huvudet och somna. Men icke sa nicke. Om en liten stund är det dags att kila iväg till träningen :)


Så trött på mitt galna munsår! Kan det inte bara försvinna?! Det är groteskt. Vad ska man göra åt det? Överdoserar Anti men det verkar inte hjälpa.

Tentadags

Kategori: Allmänt

Idag är det alltså Dagen D. Tenta. Saltenta. Hell. Jo jag drömde om tentan. Och att klockan ringde 6.00 var inte speciellt trevligt heller. Jag håller tummarna för att jag blir godkänd. Jag orkar inte plugga en gång till med matematiken. Det räcker med att det kommer en kurs till senare under utbildningen. Ska spendera bussfärden med att läsa i min sammanfattning. Kan ju alltid hoppas att något mer sätter sig.



Att jag dessutom har det fetaste munsåret underlättar inte min vardag. Kan ju inte le, prata eller skratta utan att det spricker och svider. Äckligt!

Saltenta

Kategori: Allmänt



Imorgon är det alltså dags. Jag håller alla mina tummar för att det ska gå bra! Ska försöka sova inatt utan att drömma om matte.

Matte matte matte

Kategori: Allmänt

Matte är det enda i min hjärna för tillfället. Har suttit och läst om allt möjligt nu, problemlösning, algebra, fyrfältsblad, taluppfattning you name it. Nu tog jag break två för att duscha och fixa mig inför middagen. Tänkte läsa lite till innan vi åker iväg.

Gårdagskvällen

Kategori: Allmänt

Va jättekul att få träffa Kajsa igen! Hon har varit saknad! Tyvärr fick jag dra vid tolv för att min lins höll på att skava HELA tiden. Hade knappt något smink kvar på vänster öga. Dessutom festade min munsår för fulla muggar. Känns som om det växer för varje minut. Hej vårdupplysningen!

Idag blir det plugg i massor. Har tagit en break för lite lunch. Nästa break blir för middag hos min morfar med familjen :)

Välkommen hem!

Kategori: Allmänt

Ikväll ska jag hem till en vän som precis kommit hem från en låååång utlandsresa. Ska bli kul att få ses igen!

Lördag

Kategori: Allmänt


Goddag!
Blev inte så mycket uppdaterat igår. Jag fastnade på stan i fem timmar. Träffade först upp Alex för lunch och lite shopping. Hann även sätta in mina pengar och fylla på mitt busskort. Inne på H&M stötte vi på Carro och då valde Alex. Jag bytte shoppingkompis helt enkelt. Jag och Carro fortsatte shoppa lite innan vi mötte upp ett par fler vänner på Espresso house. Satt där ett tag för att sen köpa present åt en kompis med ett par andra kompisar. Självklart skulle min lins börja klydda till tusen under tiden. Vi springa iväg till optikern och tigga lite linsvätska. Lyckades få rätt på det men resultatet blev nada smink. När vi hade hittat alla presenter satte jag mig på EH igen. Vi som satt kvar bestämde oss för att go and get something to eat innan vi rörde oss hemåt till Carro. Resten av kvällen spenderade jag där hemma med flera vänner :)

Idag har jag varit ute på en 1 timmes promenad med svärmor. Väldigt skönt att komma ut i detta vackra väder vi har! Dagens motion är alltså avklarad. Nu tänkte jag laga lite lunch innan jag sätter mig och pluggar.






Goddag!
Blev inte så mycket uppdaterat igår. Jag fastnade på stan i fem timmar. Träffade först upp Alex för lunch och lite shopping. Hann även sätta in mina pengar och fylla på mitt busskort. Inne på H&M stötte vi på Carro och då valde Alex. Jag bytte shoppingkompis helt enkelt. Jag och Carro fortsatte shoppa lite innan vi mötte upp ett par fler vänner på Espresso house. Satt där ett tag för att sen köpa present åt en kompis med ett par andra kompisar. Självklart skulle min lins börja klydda till tusen under tiden. Vi springa iväg till optikern och tigga lite linsvätska. Lyckades få rätt på det men resultatet blev nada smink. När vi hade hittat alla presenter satte jag mig på EH igen. Vi som satt kvar bestämde oss för att go and get something to eat innan vi rörde oss hemåt till Carro. Resten av kvällen spenderade jag där hemma med flera vänner :)

Idag har jag varit ute på en 1 timmes promenad med svärmor. Väldigt skönt att komma ut i detta vackra väder vi har! Dagens motion är alltså avklarad. Nu tänkte jag laga lite lunch innan jag sätter mig och pluggar.

Ineffektiv

Kategori: Allmänt

Tanken var egentligen att jag skulle pluggat med min basgrupp nu på morgonen men vi ställde in. Och jag själv har inte gjort ett skit. Eller jo sett en engelsk film om algebra men den stängde jag av efter sex minuter. Nej jag tänkte helt enkelt viga morgondagen till plugg. Kl ett ska jag möta upp en kompis i stan för lunch och shopping. Senare i eftermiddag sluter fler upp och då blir det fika :) MEN igår laddade jag ner en app, kaloriräknaren. Asgrym! Så nu är jag helt besatt av att skriva upp allt jag äter. So far har jag ätit 196 kcal, vilket är min frukost och ett tuggummi. Tacka gud för att Pepsi max inte innehåller några kalorier! Nu är min kväll räddad ;) När jag väl är i stan idag tänkte jag sätta in pengar och skaffa kort på 24/7. Har skjutit på banken hur länge som helst! Nu ska jag ta tag i det!

Önskelista

Kategori: Allmänt

Ja min födelsedag börjar faktiskt närma sig. Här är delar av min önskelista:





Dagens teknologi

Kategori: Allmänt

Laddade ner en träningsapp innan. Använde den direkt. 6 minutersträning ;) Väldigt enkelt och kul! Och flåset fick man faktiskt upp. Ska se vad jag kan få för olika kombinationer av programmen. Vad gjorde man utan dagens mobiler?

MÖG!

Kategori: Allmänt

Åååååh asså vafan är grejen med att köpa möbler som man ska sätta ihop. Jävla skit Jysk. Har kämpat med en fattig byrå i typ två timmar och fått flertalet raseriutbrott under tiden. När det endast var lådorna kvar som skulle in, SÅ PASSAR SKRÄPLÅDORNA INTE I HÅLEN! Idioti på hög nivå! Ska kasta ut byråjäveln från balkongen. Lack? JA!


Växt fast i soffan

Kategori: Allmänt

Just nu känns det faktiskt som det. Har renskrivit allt från igår och även läst om algebra. Tänkte söka lite på internet om algebra också. Böckerna är inte alltid de mest pedagogiska och lärarna anser att vi genom spel ska förstå hela grejen med ekvationer och kompani. Grunden är enkel men när det kommer till att dividera och multiplicera hänger jag inte med. Blä! Tur vi ska ses imorgon igen så jag kan få lite hjälp.

Nu tänkte jag faktiskt äta lite lunch innan jag fortsätter.

Tentaplugg. Surprise!

Kategori: Allmänt

Ja vad annars skulle jag sysselsätta mig med? Tenta på måndag så det finns inte så mycket annat att göra helt enkelt. Mina pluggplaner för dagen är att renskriva allt från gårdagen samt att läsa på om algebra. Imorgon förmiddag ska jag träffa min basgrupp igen för att köra en sista gång tillsammans. Tycker faktiskt att detta börjar känns hyfsat bra.

Förutom plugg idag tänkte jag köpa nytt träningskort. Jag sa upp mitt på 24/7 i höstas men nu känner jag att jag vill börja träna på gym igen. Ambitionen är att träna 2 gånger i veckan. Vill inte sätta upp något överdrivet mål, då slutar det troligtvis bara i att jag blir besviken på mig själv. Jag har trots allt mycket annat att göra om veckorna. Jag tänkte även köra iväg till Jysk för att köpa en byrå till mig och mina underkläder. För närvarande ligger de i backar på golvet i garderoben. Inte riktigt optimalt.

Attackerad

Kategori: Allmänt

Avslutade dagen med träning med trupp 1. Veckans sista. Panik på att helgträningen är inställd. Känns underligt att ha en fri helg. Eller fri är den ju inte, den kommer i princip bara innehåll PLUGG PLUGG och PLUGG. Men fri från gympa blir den iaf. Får hålla mig till måndag. Träningen gick som vanligt bra. Körde framförallt bakåt på tumbling. Vi kämpar med att få ett par stycken att komma igång med flickis-salto och ett fåtal ska även komma igång med flickisen. Sen har vi ett flertal som ska stegra på sin flickis-salto. En av gymnasterna skulle köra flickis-sträckt och hennes sträckta var otroligt hög! Hennes huvud var en bit ovanför mig och notera då att jag är 1.70. GRYMT! :)

Nu ska jag lägga mig i sängen för att läsa lite. Läste förresten ut Mia Törnbloms bok igår. Väldigt bra, sorglig men även inspirerande. Att kunna gå från världens nerknarkade person till att bli en känd coach.

Tentaplugg

Kategori: Allmänt

Besöket på IMC var långt ifrån smärtfritt men gotta love min sjukgymnast. Han är otroligt duktig! Några smärtsamma tryck så försvinner smärtan. Men sen är problemet att göra de övningar han ordinerar.. Men ska försöka bättra mig nu! Är trött på att ont i framförallt axlarna och ryggen. Efter IMC körde jag ut till Jakriborg för en pluggdag med min basgrupp. Vi gick igenom allt inför tentan. Känns som om jag har hyfsad koll. Nu måste jag bara nöta nöta nöta! Vi bestämde pluggdag på fredag också :)

IMC

Kategori: Allmänt

God morgon!
ÅÅÅH vad jag måste vänja mig vid att gå upp tidigt. Detta är hemskt! Tur att jag kom ihåg att jag skulle till sjukgymnasten annars hade jag nog snoozat. Om någon lite minut tänkte jag kila iväg till IMC. Ska kolla axlarna, ryggen och fötterna. Har en slemsäcksinflammation i vänster axel, slitit ut ligamenten mellan koterna i ländryggen och en stressfaktur i höger fot. Gotta like! Haha Nejdå men inget som inte går att fixa! Efter besökte på IMC ska jag köra vidare till Sofia i Hjärup för att plugga. Kan behöva en spark där bak för att komma igång ordentligt med plugget.


Frulle!

Gympa

Kategori: Allmänt

Tisdagkväll innebär gympa, liksom måndag- och onsdagskvällar. Tisdagarna har jag däremot en breddgrupp i Oxie. Söta små liv! Men jag gör min sista termin där. Tanken var bara att jag skulle vara med och starta upp gruppen tillsammans med hjälpledare. Nu känner jag dock att de kan få ta över själva. Har gjort en lista på allt som hör huvudledaransvaret till som jag tänkte lämna över idag. Ingen av dem har tidigare varit huvudledare så det kan vara bra för dem att få allt på papper! Yes jag lär bli en curlingmamma haha. Tråkigt att lämna gruppen, har trots allt haft dem i ett år till sommaren men jag känner att det tar för mycket av min tid. Räcker med Trupp 1s träningar tre gånger i veckan, vara domare och ordförande. Tar nog av min tid ;)

Algebra

Kategori: Allmänt

Ja vill man sänka sitt självförtroende ska man verkligen befinna sig på mina lektioner. AAAH! Känner mig så dum när jag inte förstår matematik som elever i 4-6 ska kunna. Hur fasiken ska jag kunna undervisa i det?! Jag blir så irriterad på mina gamla mattelärare som har gjort så himla många fel. Nu får jag lida för det på riktigt. NÖTTER är vad de är. Visste att jag skulle kunna beskylla dem för något konkret någon gång ;) Jag måste faktiskt säga att uppgifterna vi fick idag var inte lätta! Svårt att förklara dem här men bland annat skulle vi ställa tre tärningar på varandra och räkna ut den totala summan för de sidor man inte såg och därefter skriva ett uttryck för det. Tur att vi jobbar i grupp annars hade jag varit körd!

Nu har jag precis ätit ihop min barnmat till lunch och tänkte ta en liten powernap innan jag sätter igång med pluggandet :)

God morgon!

Kategori: Allmänt

God morgon!
Sitter med mina mackor framför Nyheterna. Ett måste varje morgon! Förr läste jag alltid tidningen när jag åt frukost men det är lite svårt att göra när vi inte har någon tidning :( Idag ska jag som sagt iväg till skolan. Algebra står på schemat... Snark. Men två timmar bara så det ska nog gå fort. Efteråt ska jag ha möte med ett representanter för de andra basgrupperna och vår lärare för att göra nya basgrupper inför engelskkursen. Kan bli intressant att se hur det mötet fortskrider. Har en känsla av att min grupp får igenom sin vilja ;)

Stolt tränare

Kategori: Allmänt

Har avverkat veckans första träningspass med trupp 1. Idag fokuserade vi på skruvar. De är så duktiga allihopa! Det går verkligen snabbt framåt nu. Har nog 4-5 st som påbörjat skruven och ett par stycken som gått till hel och även en och en halv. Man kan inte annat än att vara stolt! Vi avslutade träningen med cirkelstyrka, en runda på 40 sek och en på 30 sek. De lär ha träningsvärk imorgon ;) Så det ska vara!

Nu tänkte jag kila i säng. Imorgon ringer klockan 6.00. NATTI!

Matematik och lärande

Kategori: Allmänt



Never ending work!

Måndag 9 januari 2012

Kategori: Allmänt

Idag lyckades jag än en gång sova alldeles för länge. Halv tio. Som vanligt står alarmet på 7.45 men det känns hur tidigt som helst när klockan ringer! Imorgon blir det allvar igen iaf, då ringer klockan 6.00 och det är dags för skola :( Skolan i sig är kul men att gå upp 6.00 är mindre roligt.

Imorse hann jag med att bocka av några saker på min to-dolist. Skrev ett rekommendationsbrev, ändrade i redskapsschema till träningen, lämnade studieförsäkran och gick igenom avtal. Skönt när saker bockas av men samtidigt läggs det på nya. En evig cirkel helt enkelt. Vid elva hämtade Patrik upp mig för att åka och handla. Vi åkte till Willys för att fylla på med lite basvaror. Igår blev listan radikalt kortare då Patriks föräldrar bestämt sig för att gå på flytande föda i två månader så vi fick alla deras frysvaror! Tackar och tar emot.



Såhär ser det alltså ut nu :)

Träning

Kategori: Allmänt

Idag hade mina gymnaster friståendeträning. Tiden går alltid otroligt snabbt! Men gud vad vi behöver dessa träningarna. Om vi ska klara RM måste vi ligga i ordentligt! Gymnasterna är iaf redo att köra stenhårt :)

Sista dagen på första veckan

Kategori: Allmänt

Gårkvällen var supermysig! Var hemma hos en klasskompis i Lund. Det komiska var att när jag frågade om adressen tyckte jag att jag kände igen den. Notis: Jag känner typ inte till något om Lund! Men för ett par år sedan bodde en kompis och hennes pojkvän i Lund och såklart var det samma hus klasskompisen bodde i som min kompis hade bott i! Världen är allt liten. Vi blev bjudna på tacopaj, sallad, nachos, bröd, kladdkaka, glass, popcorn och vin. Kunde inte annat än njuta. Vi hann faktiskt med en del plugg också, tro det eller ej. Nu är vi på god väg! Vi avbröt dock pluggandet för två rundor Med andra ord. Otroligt roligt spel! Tyvärr vann inte mitt lag :( Trots mina eminenta förklaringar. Vid elva kände jag hur tröttheten från fredagsnatten kommer springandes så då hämtade Patrik mig.

Idag tog vi oss sovmorgon och ska strax äta lite frukost och eventuellt ge oss ut på en promenad :)

Studenternas stad

Kategori: Allmänt

Även ikväll beger jag mig mot Lund. Idag för att åka hem till en klasskompis för att plugga/umgås. Kan nästan tänka mig att det blir mer av den andra punkten. Ikväll ska det inte bli sent har jag bestämt mig för. Imorgon vill jag försöka gå ut och gå innan träningen. Efter träningen är det nämligen möte och efter det måste jag troligtvis hem och plugga.


En något trött Sara

Bokskogen

Kategori: Allmänt

Jag körde för att möta upp en vän på en promenad i bokskogen vid lunchtid. Tacka gudarna för gps, annars hade nog varken hon eller jag hittat dit. Det är inte några lätta vägar kan jag säga! Till slut hittade vi varandra och gick iväg på en promenad. Tog bara 3 km-slingan, men det fick räcka. Det regnade under hela tiden vilket inte var så behagligt. Efter promenaden satte vi oss inne i "caféet" och tog en liten fika och snackade skit. Tacka vet jag tjejkompisar, alltid någon man kan klaga för, glädjas med eller bara snacka skit med helt enkelt.

Nu är planen att fixa lite chirre och dirre och slänga mig i sängen. Eventuellt plugga lite eller så blir det en film :)

Gårdagen

Kategori: Allmänt


Igårkväll blev det som sagt inflyttningsfest i Lund. Jag och Alex tog tåget dit tillsammans och fick gå en förbannad runda i Lund för att hitta till vår kompis, som knappt själv vet vart han bor. Tog oss nog 20 min att gå en sträcka som borde ta 5. Så kan det gå! Festen i sig var mycket lyckad. Har som alltid väldigt kul med det gänget :)

Mysdag

Kategori: Allmänt




Supermysig eftermiddag har jag haft! Åt lunch med mamma, morfar och moster på kinesen i Höllviken. Därefter åkte vi in om vårt sommarhus i Ljunghusen för att se så att allt stod kvar efter stormarna. Tur hade vi att inget hade hänt! På andra tomter kunde man se gigantiska träd som fallit. Vi tog oss också ner en sväng till stranden. Ser mer ut som en vårdag än en vinterdag, förutom att jag är klädd i vinterkläder ;)

Fredag 6 januari 2012

Kategori: Allmänt


Ska strax sätta mig på bussen hem till morfar :) Underbart väder vi fick idag! I'm a happy girl.

Vackert

Kategori: Allmänt

God morgon

Kategori: Allmänt

God morgon!
Gud vad jag hatar att ställa alarm på klockan. Har alarm 7.45 varje dag för att försöka ha någon rutin. Men ju mer ledig jag har varit desto mer har jag struntat i alarmet och sovit vidare. Hur jag ska orka börja skolan nästa vecka?! Panik på det.

Igår var jag och Patrik som sagt ute och åt. Väldigt mysigt. Åt trerätters på Gozzip. Vi satt inte långt ifrån ett gäng på fem tanter/damer. För det första hade de en väldigt HÖG ton när de pratade och för det andra så pratade de om sex HELA tiden. Inte speciellt rogivande att lyssna på när man försöker äta. Bion som vi skulle gå på hoppade vi över. Båda var så trötta så vi körde hemåt istället :) Patrik skulle upp sex idag för att åka iväg på hockey. Mina planer för dagen är att plugga nu på morgonen, vid lunch ska jag åka hem till mamma för att åka ner till Ljunghusen med henne, morfar och min moster. Ikväll blir det att åka till Lund på inflyttningsfest :) Ser ut att kunna bli en bra dag!


God morgon från O.town!

Vanlig dag

Kategori: Allmänt

Finns det något tråkigare än en blogg utan bilder? Nja skulle inte tro det. Men idag får ni leva med det. Too lazy today. Jag hann med nästan tre timmars plugg i förmiddags innan jag kilade in till stan. Mötte upp min vän för en fika och en tur på stan. Mysigt att catcha upp lite. Ikväll är det som sagt bio på schemat och som den underbara flickvän jag är ska jag bjuda min man på middag innan :) Blir Gozzip vid Lilla torg!

Stormen Emil

Kategori: Allmänt

Ja han är här med besked! Det känns som att hela huset ska blåsa iväg. Och så har det känts i två dagar. Kan inte lille Emil chilla nu och sticka någon annanstans? Jag vill ut och promenera men i detta vädret finns det risk att jag aldrig kommer hem igen.

Jag går i tentatider för tillfället därav dålig update. Igår satt jag med två kursare och pluggade. Eller pluggade var kanske att ta i. Vi diskuterade allt mellan himmel och jord! Vi ska försöka oss på det igen på lördag men då med middag och vin också. Får se hur bra det går ;)

Idag vaknade jag, hör och häpna, HALV TIO! Jag liksom, som alltid är uppe kl 8. Jag skyller på vädret ;) Men när jag väl kommit upp satte jag mig med mina skolböcker. Tänkte återgå till dem alldeles strax. Idag är planen, förutom att plugga, att träffa en vän och ikväll gå på bio med Patrik. Kan nog bli en bra dag :)


En bild från när jag och mina kära ledarkollegor tog silver i höstas :)

Egentid

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort något jag inte gjort på hur länge som helst! Jag tog mig tiden att läsa, och nej inte några skolböcker utan en skönlitterär bok. Mia Törnbloms memoar. Hur bra som helst! Jag låg och läste i lite mer än en timme. Hög mysfaktor på det. Ska nog unna mig det oftare. Får tacka vår tv som inte vill funka för denna underbara stund :) Min morgonpromenad blev lidande men den tar jag igen ikväll.



Nu däremot blir det att läsa skolböckerna.. Mindre roligt

Årets första träning

Kategori: Allmänt

Årets första träning med trupp 1 är avklarad. Gick mycket bra :) De små fisarna trodde att vi skulle inleda lugnt och fint. Där trodde de fel! haha Om vi ska ha RM som mål denna termin krävs det mycket träning :)

Lunchshopping

Kategori: Allmänt

Lunchen tog vi Lutz. Gosh så mycket mat man får! Orkade verkligen inte äta upp allt. Men gott var det. Efteråt körde vi en sväng till Entré. Blev lite shopping för min del. Bland annat böckerna nedan



På vägen hem fick jag även ett sms om att mina skolböcker har kommit. Alla obligatoriska till engelskkursen. Skönt att ha det fixat redan! :)


Lättnad!

Kategori: Allmänt

Exan är inlämnad! Och det känns faktiskt väldigt bra. Är mer nöjd med denna texten än den i svenska. Nu får vi bara hoppas lärarna håller med mig ;)

Som belöning för min prestation ska jag och Patrik kila ut och äta lite lunch.

God morgon!

Kategori: Allmänt



God morgon säger jag. Inleder det nya året med en powerwalk. Planerna för resten av dagen;

Skicka in examination. Den är färdig men vill korrektturläsa ett par gånger till.
Tvätta golvet. Orkade inte göra det igår så får skrubba bort alla fläckar idag istället.
Börja på en komplettering i matematik.
Eventuellt ta mig ner en runda på stan.
Ikväll sätter träningen med trupp 1 igång igen.

Något sånt lär det väl bli :)

Med början den 2 januari

Kategori: Allmänt

Imorgon då börjar det nya året på riktigt. Nyårlöftena för 2012 blir att prioritera familj och vänner mer, fokusera 100 % på skolan och att försöka leva mer hälsosamt. Det sista är en klassiker men man kan aldrig försöka för många gånger :)

Nytt år nya möjligheter

Kategori: Allmänt

Gårdagen var mycket lyckad vill jag börja med att säga! Vi var drygt 15 st som åt och festade hos mig och Patrik. Mycket trevlig kväll! Självklart blev det raketer och skumpa på tolvslaget.

Idag har det inte hänt mycket kan jag meddela. Vi intog soffläge efter att vi hade städat undan, och där befinner vi oss än. Skönt!