Sara Cecilia Lovisa Thurell

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

Fort ska det gå

Kategori: Allmänt

Dagarna bara springer förbi tycker jag! Får ta en snabb sammanfattning av veckan då:
Måndag
jobbade 6.45-15.30 stack direkt till hallen och hade barngympa och sen träning med mina gymnaster.
Tisdag
Sov lääänge! blev väckt av min pojkväns mamma 10.20, hade då sovit drygt 12-13 timmar. Blev turer till Ekohallen och Citygross. Köpte massa saker till juluppvisningen. Kaffe, kakor, godis och sånt tråkigt. Hittade dock en sak till mig själv, en tomtedress! Vi ska vara tomtar på uppvisningen. Det är en tomteflicka-klänning i strl 140/150 haha. Jättesöt! På kvällen blev det som vanligt träning med barnen i Oxie.
Onsdag
Vaknade när min pojkvän kilade till jobb vid sju-tiden och kunde inte somna om. Det va ju snö!! Så stack iväg till gymmet och tränade. Åkte direkt därifrån och hämtade min pojkväns mamma på sjukhuset och körde hem henne. Sen satt jag och pysslade med småsaker. Finns alltid mail att skicka, samtal att ringa. Sen körde jag iväg henne till jobbet. Åkte hem om och hämtade saker sen tillbaka till Oxie. Mötte upp Marika för en promenad i snön. Sen körde jag hem till pojkvännen, fick skotta och ha mig. Inte min starka sida men det gick! Middag och sen blev jag skjutsad till Kirseberg för träning med mina gymnaster.
Torsdag
Ja här är vi idag. Sitter färdigfixad och tänkte kila ner i källaren för att boka tvättid och kanske hämta lite mer julsaker. Mamma hade bara tagit upp ljusstakarna. Har placerat dem i våra fönster. Ska försöka hänga upp våra stjärnor men behöver spik och det kunde jag inte hitta!
Vid två-tiden ska jag möta Alex och Måsen i stan vid två för att ta en fika och eventuellt lite shopping. Måste iaf hämta ut mina linser och springa in på jobb för att skriva upp tider. Ikväll blir det träning i Svedala :)

Kompismys

Kategori: Allmänt

Har spenderat hela eftermiddagen med Malin och Izzi. Vi har snokat på gamla lärare, snackat skit och spelat spel. Tror jag har förlängt livet med en hel del år efter denna eftermiddagen.


haha det bästa bilden jag kunde hitta!

Ändrade planer!

Kategori: Allmänt

Blir ingen jobbmässa utan istället jobb. Min chef skickade precis sms om att det är sjuk personal och att de behövde hjälp till åtta ikväll. Så får skippa både mässan och middagen med Therese :( Men jag är ju i behov av alla pengar jag kan få. Jag valde att hoppa av skolan och då får jag även ta smällen med att inte ha några pengar. Så fram till jul kommer mina träningar tyvärr att få bli lidande för jobb.. Tråkigt nog :( Men pengar behöver man ju!

Torsdag 18 november

Kategori: Allmänt

Gud vad tiden går snabbt! Man hinner ju knappt med. Julen knackar snart på dörren. Är så sugen på att börja pynta. Det blir så mysigt när man ser alla ljus i fönstren och julsaker står framme. Nästa söndag är det julskyltning, ett måste! Sen ska jag släppa upp alla julsaker från källaren och börja pynta. Det är mitt uppdrag varje år. Mamma tittar mest på :p

Idag ska jag iväg på en jobbmässa med inriktning på Jobb för unga inom idrott. Kl ett börjar den på Swedbank arena. Den ska hålla på till fyra men får se hur länge jag stannar :) Efteråt ska jag bege mig mot Svedala för att äta middag med Therese. Blir troligtvis ingen gymnastikträning ikväll. Har nämligen sträckt framsidan på båda låren.. Får se om jag kilar iväg till gymmet och tar lite konditionsträning istället.

Gymnastik

Kategori: Allmänt





Slänger in lite bilder från gårdagens träning :)

Ledig vecka

Kategori: Allmänt

Efter tentan igår bestämde jag mig för att ta resten av veckan ledigt från allt vad skola heter. Jag får inte ens tänka på skolan! Det är så otroligt avslappnande. Så vad gjorde jag då på min första lediga dag? Jo jag blev medtvingad på min pojkväns jobb. Fast av någon anledning var det jag som var mest pigg. Studsade upp 6.30 imorse och var inte tyst en minut under förmiddagen, till min pojkväns förtvivlan. Måste ju vara jobbigt att ha med mig som beter mig som ett Downs-syndrombarn som gör olika ljud, sjunger, visslar, klappar, skriker och pratar konstant! Men jag hade kul :) Kl tio var min tur med honom slut iaf, då släppte han mig i stan och så gick jag för att köpa linser. Förutom tamponger så är det en av de mest tråkiga kostnader. Precis som att jag kan hjälpa att jag är halvt blind..? Blev även en tur in på HM, behövde trosor ansåg jag, och en bodylotion. Köpte present till min pojkväns mamma. Får hålla tummarna att hon uppskattar det! Därefter tog jag bussen mot Oxie. Min tanke är att jag om ett tag ska springa iväg och träna (om jag hittar till gymmet), men innan dess behöver jag slappa lite i soffan känner jag ;)

Över

Kategori: Allmänt

Nu är officiellt min skolgång över, men tyvärr har jag några omtentor kvar.. Men det är inget i jämförelse med att fortsätta i skolan! Skönt!

Nu sitter jag och väntar på att min mamma ska komma hem. Har inte lyckats få tag på henne på snart en timme.. Tänkte att hon skulle köra mig till träningen ;)


Det var back in the days..

Dags för tenta!

Kategori: Allmänt

Imorse hade jag möte med studievägledaren på skolan 10.30. Hon hjälpte mig lite med mitt studieavhopp, vilka blanketter jag ska fylla i, vart de ska lämnas, vad som kommer hända i fortsättningen och sånt som man behöver veta helt enkelt. Sedan dess har jag suttit på skolan. Har precis fått i mig lite lunch i min ensamhet, fetaost- och olivpaj med massor av fefferoni! Nu ska jag bara lyckas fördriva två timmar till. Tror nog jag ska lyckas. Har en del föreningsgrejer att ta tag i. Sånt finns det alltid ;)

Tentaplugg?

Kategori: Allmänt

Tanken var väl att jag skulle råplugga idag inför tentan i ekonomistyrning imorgon, det har ju inte riktigt gått som jag tänkt mig. Läste några sidor och sen somnade jag.. Vaknade upp och det var beckmörkt ute så fattade ingenting. Visste inte om klockan var mitt i natten eller vad.. Sedan dess har jag inte kommit igång. Har istället ätit middag och duschat. Sitter nu i min nya mjukisdress som jag fick av min farmor igår. Ska kolla igenom några saker i boken innan jag ger upp helt och hållet för idag.


Ser ju nästan ut som en hemmafru! ;)

Söndag 14 november

Kategori: Allmänt

"Tänk vad skönt livet hade varit om allt hade varit lätt!", hur många gånger har man inte slängt ur sig detta? Men om sanningen ska fram så är det när vi har tagit oss förbi svårigheterna och det jobbiga som ett faktiskt lyckarus springer genom kroppen. Inte sant? När man har lyckats pressa sig själv till att övervinna något man så enkelt hade kunnat ge upp om, men istället kämpar på och fortsätter. Det är sann styrka! Och våra hinder och prövningar behöver inte alltid vara stora i andras ögon men det är för oss själva de ska betyda något. Mina nästa hinder är;
 - Klara ek.styrningstenta och redovisningstenta
 - Försöka finna svar på min framtida plan genom att prova mig fram och ta till mig all information jag kan
 - Göra till vana att träna minst två gånger i veckan
 - Planera och fördela min tid bättre

Olika sorters hinder men något som får mig att vilja kämpa vidare och faktiskt klara av!

plugg

Kategori: Allmänt

Har gått i pluggdvala!

Ikea

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag upp hemma hos min pojkvän. Hans mamma och jag hade bestämt oss för att åka till Ikea på morgonkvisten och köpa lite saker. Sagt och gjort, vi körde mot Ikea och åt även vår frukost där. Sen gick vi på jakt efter våra respektive saker. Jag hade bestämt mig för att köpa present till min bror och en besticklåda till min mamma. Alltså inga stora utgifter.. Men det slutade ju inte där. Det blev en ljuslykta, påslakanset, ljus och en byrå. Slutade på 710 kr.. Hoppsan! Varför slutar det alltid så när man är på Ikea?


Tog sin lilla tid att sätta ihop..

Tomt

Kategori: Allmänt

Det tog lite tid för mig att komma igång med pluggandet. När jag satt och sminkade mig ringde underbara Carro. Blev ett långt samtal med henne. Bestämde träff på fredag :) Eller rättare sagt förfest och utgång. Lär dock inte bli någon utgång för min del. Jag ska nämligen på styrelsemöte 11.00 på lördag som följs av ledarmöte 12.00 och sist men inte minst födelsedagsmiddag för min bror 15.00. Hade känts lite taskigt att sitta där och inte kunna äta något och se ut som något katten just släpat in. Men förfesten ska jag definitivt vara med på. Brukar oftast har roligast där ;)
Nu har jag dock lyckats ta mig igenom en del av ett kapitel. Lätt är det definitivt inte ska jag säga. Jag förstår inte hur man frivilligt kan vilja arbeta med sådant, ekonomistyrning alltså. Det är inte roligt någonstans! Möjligtvis att jag får skina med mina ekvationskunskaper på lååg nivå haha. Lite plugg till sen känner jag för att ta en fika för en gång skull. Min hals skulle nog må bra av lite te eller varm choklad :)

Tisdag 9 november

Kategori: Allmänt

God morgon!
Sitter för närvarande i sängen med min älskade dator. Har löst dagens första uppgift, prata med Pensum (Gymnastik föreningens försäkringbolag). Jag kunde inte öppna deras avier tidigare så var tvungen att ringa och prata med dem. Nu har jag fått alla avierna skickade till mig och även kommit på att jag får använda Firefox för att kunna öppna dem. Dagens nästa uppgift är väl att plugga. Alltid lika roligt. Tänkte köra lite intensivt ett tag nu, ska eventuellt gå en runda på stan med Alex så får ligga i innan dess ;)



Ikväll är det träning i Oxie som vanligt. Inte min egna grupp utan är där bara som hjälp.


Slänger in en bild på Måns och mig för att säga att jag tycker att min månsiboy ska komma hem!

Guldtröjor

Kategori: Allmänt


Var och köpte dessa tröjorna åt min pojkvän och hans pappa. Blev min uppgift då jag är den med mest ledig tid :p

God morgon!

Kategori: Allmänt

Ibland när jag är ute på morgonkvisten blir jag så avundsjuk på alla människor som har ett jobb att gå till, förhoppningsvis ett jobb de trivs med. Jag vill också göra det! Men det är lite svårt när jag inte vet vad jag vill jobba med, än mindre vad jag vill plugga till. För plugga måste jag, eller måste MAN, för att ha en större chans att klara sig i denna konkurrens som nu finns.

Idag är det tänkt att jag ska plugga, tenta om en vecka.. Har även lovat min pojkvän att kila ner till MFF-butiken för att köpa två SM-guldströjor till honom. Kl elva ska de öppna så tänkte att jag gå en stund tidigare så får jag mig en promenad också. Och som vanligt är det träning med mina gymnaster ikväll :)

Alla helgons dag

Kategori: Allmänt

(Något försent)


Familjegraven

-

Kategori: Allmänt

Gick sådär med pluggandet. Har lyckats göra tre uppgifter.. Idag är väl ingen pluggdag. Måste dock ge mig själv en eloge för att jag faktiskt har suttit ner i tre dagar i sträck och pluggat. Händer inte speciellt ofta i fröken Thurells liv. Men tro nu inte att jag bara har suttit ner och latat mig, nejnej! Jag har städat toaletten, eller inte själva toaletten men duschen och handfatet. Har putsat glasrutorna i duschen, spegeln ovanför handfatet och all krom har fått sig en fix. Var jättesnyggt tills det att jag duschade.. Har även hunnit med att sortera bland mina skor, vattna blommar och som sagt duscha.


Nyduschad och osminkad. Har hört att det ska vara bra att vila huden från smink så en dag som denna då jag mest ska vara hemma får min hy helt enkelt vila :)


Skosamlingen på mitt rum. Detta var det som inte fick plats i garderoben i hallen. Nu är alla skor dammsugade. De samlar på sig en hel del damm när de bara står och väntar :p

fredag 5 november

Kategori: Allmänt

Då var det helg, vilket innebär ledighet för många men inte för mig. Jobbar imorgon 6.45-15. Fantastiskt kul. Härliga pengar är det dock, röd dag och allt! Och på kvällen blir det god middag hemma :) Även ikväll ska det bli god middag. Har sju månader med pojkvännen så vi tänkte äta lite gott. Funderar på oxfilé, det är väl aldrig fel.

Planen för dagen är att först och främst plugga, ett kapitel till får jag nog försöka klara av. Jag hade gärna velat åka till XXXLutz och kolla hur det ser ut. Älskar ju Ikea och detta ska vara något liknande, kan nog spendera en hel del pengar även där haha. Pratade även med Malin igår om att fika eller luncha :)

Gymnastikträning

Kategori: Allmänt

Ikväll begav jag mig till Svedala för att provträna i deras gymnastikförening. Det blev jag, Paulina, Cathlen och Camilla från Örnarna som tog oss dit. Skulle egentligen träna 19-21.30 men det var klydd med tränare som blev bara till 20.00. Men under den timmen körde vi luftkudde. Inget jag har kört mycket på. Har mest tränat på tumblinggolv. Det gick bra iaf. Blev några handvolter, volter, rondater och en flickis :p Kände inte att go all-in på första träningen. Kroppen måste ha fått en chock! Känner redan nu av tricepsen, som troligtvis har legat i dvala sedan 2008 då jag senast tränade gymnastik regelbundet. Kul var det iaf! Och vi kommer prova fler gånger. Bra träning och roligt! Definitivt roligare än gymmet :p

Nu väntar mys framför någon film :)

Lunch

Kategori: Allmänt


Smet iväg på en lunchpaus med Benji:)

På plats

Kategori: Allmänt


Har avverkat en timme med mina böcker. Ska dra fram Pepsin ur kylen och sätta mig igen :)

CUT!

Kategori: Allmänt


IIIIIH! Såhär kan det gå när man försöker skaffa sig lena ben. Hemskt vad vi flickor går igenom..

God morgon!

Kategori: Allmänt

Gud vilket tråkigt väder! Varför ska det vara såhär? Visst att det är höst och hela grejen men varför kan det inte vara kallt men samtidigt sol? Det hade nog fler människor uppskattat än det här gråa.

Idag blir det ännu en pluggdag. Har tenta om en och en halv vecka i ekonomistyrning. Vill gärna klara denna, missade den senaste och orkar inte ha fler hängande. Så idag blir det att sitta och göra övningar efter övningar. Första gången sedan 2008 som jag räknar med X haha. Kunskaperna sitter allt i! Lite förstod jag nog allt på mattelektionerna med vår käre svettDavid. Han hade något sorts problem med svettningar. Det droppade svett från hans panna och för att inte prata om han lökar som var större än mitt huvud. Det skedde även på vintern när alla andra satt med jackor på. Kanske något han ska ta tag i? Bara ett tips


Gymnaster

Kategori: Allmänt


Flicklaget i Trio Maxi från i lördags :)
Matta: 7.65
Plint: 7.95
Hopp: 7.8


Mixlaget från Trio Maxi :)
Matta: 8.15
Plint: 8.1
Hopp: 6.55
Mixlaget hade chans till en bronsplats men pga två fall och att två sprang förbi tappade vi en hel del poäng på hopp :(

Onsdag 2 november

Kategori: Allmänt

Jag har legat nere ett tag! Tur man inte är storbloggare. Då hade väl alla spekulerat i om man är död, varit otrogen, begått självmord, blivit häktad, drogad  ja inte vet jag. Men där funkar det inte att bara inte vilja blogga längre. Tur då att jag lever mitt Svensson-student-liv. Och på den fronten har det inte hänt mycket. Har gymnastikträningar fyra gånger i veckan, försöker plugga lite då och då, skolan är jag väl knappt i, vänner träffar jag när jag inte försöker plugga, pojkvännen umgås jag med två minuter på morgonen och en halvtimme på kvällen i runda svängar.

Idag hade jag träning med mina fina gymnaster. De var bara sex stycken idag, beror troligvis på lovet. Körde matt-träning, började med handvoltsstationer, sedan rondat och flickis och till sist salto. Gick väldigt bra att träna på det sättet. Vi såg många förbättringar. Avslutade träningen med en mattlänga där de fick träna på både framåt och bakåtvarv :)

Nu sitter jag med min korv stroganoff som jag inte hann äta innan träningen :) Funderar på om jag ska hinna springa iväg till gymmet eller om jag ska ta det imorgon? Tåls att tänka på!


Just det! Ska provträna för en gymnastikförening i Svedala imorgon. Håll tummarna för att jag överlever haha