Sara Cecilia Lovisa Thurell

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Gårdagskvällen spenderade jag och Alex i soffan. Hon kom hit med sushi och jag hade fixat gotte. En riktigt myskväll! :) 
 

Drawing skills

Kategori: Allmänt

Att jag var en fena på att rita visste ni inte va?! hahah Detta är då Opie och Jax från serien Sons of Anarchy. Jag och Sofia pratar om SOA nonstop i skolan. Så jag kände liksom att det var på tiden att jag ritade av dem haha.

Grattis!

Kategori: Allmänt

Idag hade min mormor fyllt 90 år om hon hade levt. 
 
1922-10-12
2010-06-10
 
Satte blommor på graven efter skolan. Två buketter med rosor i blandade färger. 

Motionsgympa

Kategori: Allmänt

Släpade mig iväg till motionsgympan vid sex. En timmes kondition, styrka och smidighet tränar vi. Svettigt blir det! Men skönt. Ett betalt träningspass so to say! Nu är jag uppe i tre träningspass denna veckan och tänkte köra ett imorgon sen är jag ganska nöjd :) Fick förresten tips av mamma att byta ut alla mellanmålsfrukter till mellansmålgrönsaker/bär, mindre socker! Well I'm gonna give it a try :) 
 

--

Kategori: Allmänt

Åh vad tråkigt mitt liv känns just nu! Allt går på repeat bara, skola-träning-gym-plugg. Mjau! Tråkigt är ju egentligen inte livet, har ju väldigt roligt om dagarna men det är liksom samma sak om igen. Så känns inte sådär superfantastiskt skoj att skriva om! ;) Fast ofta så kommer jag på något att skriva om när jag sitter på bussen men så pallar jag inte skriva det på telefonen så glöms det bort. Och ofta skulle jag gärna vilja ha en bild till men kan ju inte gå runt och fota alla människor haha. 
 

Godmorgon i ottan!

Kategori: Allmänt

Ja idag är jag verkligen uppe med tuppen. Patriks alarm ringde 5.25 och efter det kunde jag inte somna om. Skulle ändå upp 5.50 så tyckte det var lika bra att gå upp och få gott om tid på mig. Idag har min basgrupp handledning om vår gruppredovisning nästa vecka. Kan inte påstå att jag har fattat riktigt vad vi ska göra.. Förhoppningsvis gör läraren det enklare idag. Vi får dock bara 20 minuter med henne så vi får köra intensivt. Efteråt kommer vi att sitta och försöka få ihop redovisningen. Jag hoppas verkligen att det lossnar då. Redovisningar är vår specialité så nu får vi inte faila! Två av fem examinationer är redan godkända i denna kursen och jag vill gärna att det fortsätter så! 
 

Istiden

Kategori: Allmänt

Finns det något tråkigare att försöka plugga in något man har nada intresse för och ändå inte fattar?! Nej skulle inte tro det. Så känns det nu med istiden. En miljon olika följder av istiden; rullstensåsar, dödnånting, räfflor, ripples, sjöar, deltan mmmmmöög! I don't care. Jag har till och med försökt hitta informationsfilmer på internet för att försöka förstå men det utbudet var inte särskilt stort.. Ännu bättre blir det att jag ska skriva tre sidor om fakta om istiden. Well hello to you too! 
 

Hard work work

Kategori: Allmänt

I förmiddags stack jag till gymmet. Idag var det dags för kondition, 4 km intervall. Har kortat ner min tid med drygt 30 sek. Improvement! Jag körde ben och rygg därefter. Trodde jag skulle dö. Mina ben höll på att trilla av när jag tränade insida lår. Och ryggen ville inget annat än ge upp. Men då vet man att man tränar hårt! 
Kan inte påstå att jag var särskilt söt här inte.. Så mission completed! 

Torsdag 10 oktober 2012

Kategori: Allmänt

Hello fellows! Igår så tog jag äntligen tag i att aktivera mitt simkort till den nya telefonen. Så nu har jag bytat från Galaxy 2 till trean. Måste dock köpa ett nytt skal, det jag köpte var ju helt värdelöst. Trillar av när jag ska lägga mobilen i fickan.. Smidigt! Kan inte riktigt tala några skillnader men sen har jag inte satt mig in i telefonen så värst mycket än. Får leka lite idag!

Tisdag 8 oktober 2012

Kategori: Allmänt

Well hello! 
Idag rubbades hela mitt bloggande på grund av min käre sambo. Jag hade drygt en kvart kvar innan jag skulle bege mig till bussen när Patrik ringde i panik och sa att jag var tvungen att hämta hans kollega och lämna honom vid jobbilen. Jaha så där försvann all min extra tid och förvandlades till stress istället. 
 
Nu på förmiddagen har vi haft basgruppsarbete. Har väl gått sisådär. Kanske inte presterat otroligt mycket haha. Nu har jag precis stressat ihop vår inlämning. Gonna be goooood!
 

Resultat!

Kategori: Allmänt

Det är egentligen fantastiskt hur snabbt kroppen kan förändras. Som jag skrivit tidigare har jag gjort några små förändringar i min livstil. Jag har ändrat kosten på så sätt att jag äter normala portioner, ingen skräpmat, så lite halvfabrikat som möjligt, minimalt med godis, chips och dylikt och massor av vatten. Jag har även kommit igång med träningen, försöker träna två-tre gånger per vecka. 
Jeansen som jag har på bilden nedan har länge varit väldigt tajta. Jag satte en hårsnodd i knapphålet för att de inte skulle bli lika tajta. När jag idag tog på mig dem var de för stora när jag använde hårsnodde så den fick säga byebye och nu kan jag knäppa dem som vanligt och de sitter perfekt! Awesome! 
 
Med tofs
Utan tofs
 
Små små smååå förändringar men de gör mig så glad! :) 

Motivation

Kategori: Allmänt

Måndag vecka 41

Kategori: Allmänt

God morgon! 
Idag har jag skola mellan 13.15-17 så jag tillät mig själv att sova ut imorse, vilket innebar att jag vaknade tjugo i åtta. Men huvudsaken är att kroppen får vakna av sig själv. Nu har jag ätit frukost och tagit på mig träningskläder, ska bara låta frukosten smälta innan jag åker iväg till gymmet. Lika bra att inleda den nya veckan med ett gympass! :) Idag är det kondition och armar samt axlar. Tänkte kolla runt lite på nätet för att hitta nya övningar att köra, börja känna att de jag gör inte ger lika mycket längre. Varitation förnöjer heter det dessutom! 
 

Over and out

Kategori: Allmänt

Kalaset är över. Vi bjöd på lasagne och sallad och till efterätt blev det kladdkaka med vaniljsås. Jag tror efterrätten var mest populär, den skulle jag nog gjort i dubbelsats! Nu vet jag det till nästa gång ;) Nu för att jag har unnat mig mig scones imorgon och kladdkaka idag får det bli extra hårt på gymmet imorgon!
 

Friståendeträning

Kategori: Allmänt

Idag hade trupp 1 friståendeträning. Det är bara tre träningar kvar innan vi ska tävla så nu måste vi ligga i! Träningen gick bra, de körde på bra och de små missar som fanns rättade vi till. Att få ett fläckfritt fristående känns omöjligt men så nära man bara kan komma, ska vi! Gymnasterna fick reda på vilka åtta som ska tävla idag och jag måste säga att de tog det väldigt bra. En helt annan stämning än förra terminen, så tummen upp för dem! 
 

Det gäller att använda tiden effektivt

Kategori: Allmänt

Ja ibland måste man planera för att få ihop dagarna. Jag inledde min dag med att äta frukost, nybakade scones!, med vänner. Kan ju knappast bli mysigare. Vi åt, snackade och var trötta. 
 

Söndagen den 7 oktober 2012

Kategori: Allmänt

Hello! 
Uppe med tuppen som vanligt. Jag ska iväg till en tjejkompis på frukost strax, så får det bli när vi alla har ont om tid! Men det ska bli mysigt :) Och vilken underbar morgon vi har idag! :) 

Bad update

Kategori: Allmänt

Ja asdålig uppdatering igår, I know! Men efter att jag hade tränat så var jag bara hem om och åt frukost sen åkte jag hem till min morfar och åt lunch. Min moster är också nere så passade på att umgås med henne också. Halv fyra åkte jag därifrån till hallen för att ha ett dag/kvällsläger med Trupp 1. Vi tränade i fyra timmar sen åt vi Tacos tillsammans och avslutade med godis, chips och läsk. En mysig kväll :) Därav den dåliga uppdateringen helt enkelt. 

En bra start på dagen

Kategori: Allmänt

Vaknade upp vid nio och i princip promenerade in i mina träningskläder och stack bort till gymmet. Jag körde kondition på löpbandet igen, gick 2,5 och sprang 2,5 i totalt 30 min. Det kändes tungt även idag faktiskt och tiden gick så himla långsamt! Något som underlättar träningen är när det visas något bra program på tvn, MED TEXT, då blir jag helt fokuserad på programmet och utan en tanke på tiden. Men idag var det bara Uppdrag granskning och fjärrkontrollen var försvunnen. Så skyller på att det bidrog till att träningen kändes tung ;) Efter konditionsträningen körde jag rygg och ben. Kör de mesta med fria vikter, har två ryggövningar som jag kör på maskin men annars föredrar jag faktiskt fria vikter :) 
 

Motivation

Kategori: Allmänt

Förra fredagen var sist jag krängde chips och godis. Sedan dess har det var slut med det. Har hållt mig till tre "stora" måltider; frukost, lunch och middag. Däremellan har jag ätit frukt eller Wasa sandwich och försökt hiva i mig vatten. Jag måste faktiskt säga att jag har känt mig betydligt piggare om dagarna. Har inte haft något större behov av powernaps (förutom idag men tror det beror på att jag gick upp 6.00!!) och när jag väl ska gå och lägga mig har jag inte varit trött. Så det är en positiv förändring, mindre trötthet. Jag hade bestämt mig för att idag skulle jag få unna mig gotte men efter att ha tränat och ätit middag så kände jag inget större behov av att slänga fram några chips, eller något annat för den delen. Jag kan väl ifs säga att jag unnande mig kinesmat till lunch så på sätt och vis har jag "syndat" lite grann, men inte alls i den utsträckningen jag tänkt mig, eller brukar ha gjort. Det känns liksom onödigt att ta fram något när jag egentligen inte är sugen. Anledningen till att jag ville ta fram något var nog mer för att det är en vana men jag står emot. Självklart är det "tråkigt" att inte kunna kränga fredagsmys men i längden vet jag ju att det känns bättre för mig själv :) 
 

Gym

Kategori: Allmänt

Efter att ha kört runt Patrik i hela Oxie innan jag dumpade honom hos en kompis körde jag till gymmet här i Oxie. Jag körde 30 minuters intervallträning på löpbandet, gick 3 min och joggade 2,5, så har ökat 30 sek sen i måndags. Men det var tungt idag, det måste jag erkänna. Efter 20 min ville jag helst lägga av men höll ut. Efter konditionen körde jag armar, axlar och bröst. Har inte kört styrka på gymmet på två veckor. Har haft motionsgympan men den styrkan biter inte på mig :p Så jag lär få träningsvärk imorgon. Det är helt otroligt hur min kropp säger ifrån när den inte får träna styrka. Har ju problem med mina axlar och min rygg, och tränar jag inte på ett tag så värker det direkt. Så jag går till gymmet inte bara för att vara hälsosam utan även för att slippa smärta, såklart är det min sjukgymnast som rekommenderat mig övningar att köra. Den läkare eller sjukgymnast som säger att man ska avstå träning för att må bra är en idiot! 
 

Schule

Kategori: Allmänt

Hade en fyratimmars-föreläsning idag i geografi. Snark! Den var astråkig! Handlade om högsta och lägsta punkten i Sverige, jordarter, hur jorden har förflyttas yada yada yada. Kunde varit roligare minst sagt. Höll mig vid liv genom att smsa med Sofia, kolla Instagram och Facebook varje minut, läsa om The Real housewives of Atlanta, rita och filosofera. 
 
 
Efter skolan åkte jag iväg till Willys och mötte upp Patrik och hans föräldrar. Vi skulle handla inför daglägret medmina gymnasterna imorgon och kalaset för Patrik på söndag. Blev en hel del kan jag säga. Även en ny liten vän fick följa med hem. Visst är han söt?!
Han kommer att hälsa er alla välkomna i jul :D 

Höstens tecken

Kategori:

Nu när jag gick till bussen var det fortfarande mörkt. Verkligen ett hösttecken. Men jag tycker det är ganska mysigt. Det här med höstdeppa har jag aldrig riktigt förstått mig på. Hösten är mysig och framförallt luktar det så gott ute med alla de fallna löven. Mysmysmys! :)


Well hello friday!

Kategori: Allmänt

God morgon på er folket! 
Idag ringde (rang som våra kända bloggorskor hade skrivit) 6.00. Blev alldeles chockad och trodde att Patrik skulle upp men det var visst jag.. Bara att kravla sig upp. Det var väldigt kul att se sig själv i spegeln när jag gick upp. Jag såg ju helt förstörd ut! haha Vilken skillnad det blir om man får sova ut. Det ska jag få göra imorgon igen. Skönt! Idag står det skola på schemat 8.15-12. Sen får vi se vad dagarna bjuder på, handla måste jag göra iaf. Till daglägret med gymnasterna imorgon och kalaset för Patrik på söndag. Kanske träna? Fixa fristående? Plugga? Ja jag lär nog hitta på något. 
 
Har en ny t-shirt på mig från Gina :) Och ja mina läppar ser ALLTID ut så på bilden underst, jag är född så lixsom (ännu en sak våra kända bloggorskor försöker övertala alla, och till med sig själva, om). Eh det kallas att PLUTA! och nej det är inte medfött. 

Love it!

Kategori:

Finns det något bättre än att ställa klockan på 6.00, vakna upp i mörker och njuta av den tidiga morgonen? Eh ja!! Typ att sova tills dess att jag får vakna av mig själv. Det är dock fredag imorgon så jag ser ljuset i tunneln ;)

Vänskap

Kategori: Allmänt

Jävla kanelbullens dag

Kategori: Allmänt

Asså det var ju fan också. Här kämpar jag för att hålla mig bort från godis och skräpmat. Tror ni inte Patrik kommer hem med två askar med godis igår? De var framme igår och åkte fram idag också. Det gör ju alltid lättare! Not. Likaså har någon idiot hittat på kanelbullens dag så idag blev jag tvungen att lukta på nybakad kanelbullar vart jag än gick, se bilder på bullarna överallt och höra alla prata om dessa förbannade bullar. Åååååh! Nä det är inte lätt att vara diciplinerad minsann och dar! Men jag har lyckats hålla mig ifrån allting i en vecka. Imorgon tänkte jag ha min unna-mig-dag med chirre och dirre men funderar på att byta ut chirren mot morötter och gurka. Men well see! ;) 
 

Soppatorsk!

Kategori: Allmänt

Imorse när Patrik skulle ta Röda Faran till gymmet fick han bensinstopp efter drygt 500 meter. Så bilen fick bli stående på en parkering. Så nu efter motionsgympan körde jag hem till Patriks föräldrar och hämtade en besindunk, ställde Volvon hemma och promenerade bort till bilen. Hatar att gå i Oxie. Anser fortfarande att det är en gangster-förort och att jag kommer bli nedslagen, rånad, våldtagen mm så fort jag promenerar när det är mörkt haha. Men jag överlevde. När jag skulle köra hem fick jag inte igång Röda Faran, fick nästan lite panik. Tänkte att nu är sista rundan körd men efter lite gas for hon iväg :) 
 

Torsdag 4 oktober

Kategori:

Jag och Patrik tog bussen upp till stan för att möta upp Alex tidigare. Vi försökte leta efter något matställe på Triangeln vilket var i princip omöjligt då de håller på att bygga om allt. Jag har nog aldrig förr känt mig vilsen på Triangeln! Det slutade iaf med att vi satte oss på Jensen och åt lunch där. Jag har haft dåliga erfarenheter där tidigare men idag var det gott! :)


Ledig dag

Kategori: Allmänt

Idag är jag helt och hållet ledig från skolan. Det var väldigt skönt att ligga och dra mig imorse, kunna pyssla med lite allt möjligt på morgonkvisten och dessutom få göra det med min sambo, en vardag! Det är guld värt. Patrik jobbar alltid annars så när vi för en gångs skull har en vardag tillsammans njuter jag extra mycket. Något jag fick gjort imorse var att montera en av de två dörrarna till bokhyllan. Höll på att ge upp ett tag för jag fick inte in en skruv. Men fortsatte efter en paus och nu är den ena klar. Dock jag ska vi iväg strax så den andra dörren får jag ta i eftermiddag :) 
 
Patrik var och tränade när jag fixade dörren och man var tvungen att vara två för att kunna skruva upp den, därför står den på golvet :) 

Geografi

Kategori:

Gud vad geografi inte är min starka sida! Hade en drygt två timmar lång föreläsning om kontinentalplattor och jordens förändringar. Kan inte påstå att jag greppade allt. Läraren kortade ned lektionen för att hon tyckte att vi såg alldeles tagna ut haha. Bra drag! Skönt är det i alla fall att läraren är bra och rolig att lyssna på.


Fattar inte varför bilderna blir vridna!!!

Födelsedag!

Kategori:

Idag fyller min käre sambo år. Så som den snälla flickvän jag är var jag uppe med tuppen för att handla frallor, koka ägg och väcka honom med skönsång på sängen. Efter frukost och födeledagstårta fick han slänga på sig kläderna och det bar in mot stan. Jag har precis lämnat av honom på massage, en timme ska han få njuta. Och jag sitter på EH och ska plugga :) När han är klar där blir det lunch innan jag kilar till skolan!

Vilket lyft!

Kategori: Allmänt

Äntligen är mina gardiner på plats! Mamma och jag köpte tyget i somras sen skulle hon sy dem och till sist skulle vi bestämma en dag då hon skulle komma hit och hjälpa mig sätta upp stängerna och gardinerna. Nu är det gjort iaf, och det blev sååå snyggt! Är himla nöjd! Och ett stort tack till mamma som hjälpte mig. 
 
Dörrarna till hyllan får vänta till imorgon alternativt torsdag! 
 

Ikea på en vardag?!

Kategori: Allmänt

Jag och Sofia blev så förfärade av vår extremt dåliga föreläsning i förmiddags så vi ansåg att vi behövde åka till Ikea. Och så blev det. Vi sprang runt där i två och en halv timme. Jag köpte dörrar till vår Billy bokhylla, ett par med halva glas och halva vanlig dörr. Lättare att förstå på bild kanske :p Sen blev det lite småsaker som piffar upp hemmet :) Fick ringa Patrik i panik då jag kom på att dörrarna är på tok för stora för Röda Faran haha. Bra att tänka till INNAN ibland. Har fixat och donat sedan jag kom hem. Nu är det bara dörrarna kvar som jag tänkte ge mig på strax. Mamma kommer hit om ett tar och ska hjälpa till med mina gardiner, äntligen! Så får väl använda henne som hjälp till dörrarna också ;) 

Dagens idiotiska människor

Kategori: Allmänt

Den har skylten tycker jag är ganska tydlig;
Eller? Om du inte förstår vad den betyder kan jag tala om det för dig: Rökningen förbjuden. Kort och gott. När det dessutom står en fin liten text under "Var vänlig och rök inte här" tycker man ju att det borde vara glasklart. Kan du inte tyda bilden kan du förhoppningsvis läsa och vice versa. Men nej! Idiotiska ungdomar ställer sig inne i buskurer, där dessa skyltar MED TEXT finns uppsatta, och röker. Att dagens ungdomar inte är lika bra i skolan som tidigare generationer vet vi ju men att dom inte ens kan läsa en liten mening är helt ofattbart!! Busskuren är till som skydd mot regn och blåst och då vill man gärna kunna stå där utan att hamna i ett rökmoln. Men detta förstår inte alla. Så idag fick jag stå i regnet istället för i busskuren för att ungdomar tyckte det var bättre att de fick vara där inne och röka. FUCK OFF säger jag! 

Treat your face well

Kategori: Allmänt

Ja igår blev det en ansiktsmask och färgning av ögonbrynen. Behövdes verkligen. Så otroligt skönt att lägga en ansiktsmask och efteråt smörja in ansiktet, babylen hud! Och ögonbrynen behövde verkligen lite färg. Ser så tråkigt utan när de är alldeles bleka. Lätt att fixa till men gör stor skillnad :) 
 

A new day has come

Kategori: Allmänt

Godmorgon! 
Här sitter jag fullt redo att springa iväg till skolan. Idag börjar geografin. Min sämsta ämne inom SO.. Blö! Men det ska nog gå bra. Idag är introduktionen så efter den lär jag nog veta hurvida jag överlever. 
 
Igår eftermiddag fick jag ytterligare ett roligt mail, nämligen från min handledare på min praktikskola som undrade om jag skulle vilja vikariera hos dem under november och december. Känns helt underbart att de väljer att vända sig till mig innan de tar kontakt med någon annan. Jag gick fort som fasiken igenom hela schemat fram till jul och meddelade dem alla lediga dagar jag har. Liten boost sådär på eftermiddagen. 
 
Mina nya jeans från Cubus, 199:-, fynd! 

Förändra vardagen

Kategori: Allmänt

Gud vad det är psykiskt jobbigt att förändra sin livsstil. Jag nämnde för ett tag sedan att jag infört sex nya riktlinjer i mitt liv. 
  • Ingen skräpmat eller halvfabrikat; Har fungerat bra. Blev skräpmat en gång men då valde jag att ta betydligt mer sallad och mycket mindre pommes. Slutade med att jag knappt åt några pommes ändå, så ett framsteg. Alla vanor som är bättre än de man hade tidigare är ett steg i rätt riktning! Jag försöker hålla koll på antalet timmar mellan måltiderna så att jag slipper vara vrålhungrig. Har alltid frukt eller Wasa Sandwich i väskan. 
  • Dricka två liter vatten varje dag; Gud vad jag kämpar med detta. Ibland blir det bara en halv liter andra dagar en och en halv. Men två har jag nog aldrig kommit upp i. Jag har ju världens minsta blåsa så för varje dl jag får i mig måste jag kissa. Drygt! 
  • Regelbunden träning; Har ju alltid mina torsdagsträningar med kondition och styrka vilket fungerar bra. Men nu när det har varit tentaperiod har det inte blivit mycket gym. Gick dock dit idag och körde ett kort konditionspass i form av intervallträning på löpbandet i 30 min. Målet är att öka löpning med 30 sekunder varje gång (Gick tre minuter och sprang två idag)
  • Ät mindre portioner; Det tycker jag har funkat bra. Tidigare tog jag nästan alltid två portioner men nu stoppar jag efter en, och trycker inte i mig så att jag blir proppmätt utan sådär lagom. 
  • Är färre kalorier än du gör av med; Ja här kan jag inte påstå att jag lyckats. Jag skulle ju knappt kunna äta vanlig mat om jag ska äta mindre än vad jag gör av med. Jag tycker att huvudsaken är att måltiderna är så hälsosamma som möjligt och i lagom storlek. 
  • Sov bra och låt din kropp vila; Ja det har jag aldrig haft problem med. Jag sover bättre när jag har gjort vad jag ska under dagen, framförallt med skolan och föreningsarbete. Så jag försöker beta av saker innan jag går och lägger mig. 
Små förändringar som förhoppningsvis leder till större :) 
 
 

Lättnad

Kategori: Allmänt

Otroligt lättnad när tentan var gjord. Unnande mig lite shopping! Blev ett par jeans, strumpbyxor, sminkborstar, smink och ansiktsmasker. Gött! Tänkte lägga på en mask och färga ögonbrynen ikväll. 
 
När jag vandrade runt på stan fick jag ett mail från Vikariebanken. Jag skickade iväg ett mail till dem i fredags med kritik mot deras nya system. Trodde att de skulle beklaga att jag känner så men att det är som det är. Ni vet, standarsvar när man klagar. MEN hör och häpna, de var öppna för mina förslag och jag skulle få möjlighet att skrivas upp på de ställen som jag vill arbeta mest på. Hur awesome är inte det?! Att klaga hjälper alltså ibland!
 
These eyebrows needs some color! 

Today is the day

Kategori: Allmänt

Yes, idag smäller det. För att vara exakt så om en timme och 35 minuter. Nervös? Inte än däremot vill jag sitta där nu nu nu så att jag får det avklarat.