Sara Cecilia Lovisa Thurell

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

Planering

Kategori: Allmänt

 

Morgonjogg

Kategori: Allmänt

Bestämde mig igårkväll för att skippa gym nu på morgonen och istället ta en joggingtur. Mina axlar värker väldigt mycket idag så de kan behöva vila från styrketräningen. Får ta igen det en annan dag. 
Joggingturen kändes bra i princip hela tiden. Inte för kallt, nästan ingen snö och halka, bra flås men efter drygt halva rundan så började jag känna av ett tryck i mitt högra knä. Värst var det i uppförsbackarna. Men jag fortsatte och gjorde klart hela rundan. Det är jag nöjd med! :) 
 

Måndag 25/2-13

Kategori: Allmänt

God morgon!

Kategori: Allmänt

God morgon säger jag! Sitter i soffan och tittar på Nyhetsmorgon. Har fått i mig min frukost bestående av havregrynsgröt med mjölk, jordgubbssylt och krossade nötter. Jag väntar på att den ska få smälta innan jag kör iväg till gymmet. Idag ska jag träna inne i stan. Sitter just nu och funderar på om jag ska till Lorensborg eller till Dammfri. Får suga på den karamellen ett tag till. Idag blir det kondition, armar, axlar och bröst. Gonna be good! :) 

Plugg

Kategori: Allmänt

Jag sitter just nu och filar på en pedagogisk planering som jag ska göra till skolan. Det är en examinerande uppgift. Har valt att arbeta med temat Bevara Näset, eller något i den stilen. Nu ska jag bara försöka få ihop uppgifterna och så att de har stöd i Lgr11. Att planera har jag alltid tyckt är roligt! Men har lite svårt att veta exakt vad läraren är ute efter så tänkte gå och prata med honom i veckan för att se om jag är inne på rätt väg :) 
 
 

Nu får det räcka!

Kategori: Allmänt

Jag vill inte ha mer snö och minusgrader. Varför ska det vara så svårt att få sol och plusgrader? Jag kan tänka mig moln lite då och då, inga höga krav. Men kan de införlivas?! Jag är superdupermega trött på snön. 

Jävla Nelly.com!

Kategori: Allmänt

Kunde bara inte motstå att beställa hemma denna klänningen från Nelly.com, 199 kr. Ingenting! Fasiken, hade ju inte tänkt shoppa mer nu :( Hello addiction!

Ny anläggning

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag till 24/7 på Katrinelund för att träna med en kompis. Har aldrig tränat där förr så vi ville testa något nytt. Och vad ballt det gymmet var! Ny fräsch utrustning, "klätternät", rep och massor av annat skoj. Om jag bara visste vad man kunde göra med allt hade jag kört där. Får googla nya övningar helt enkelt ;) 
 

Löptur

Kategori: Allmänt

Gav mig ut på en löptur vid nio. Skönt att vara igång igen. Lite kallt i början men det gick snabbt över. Använder appen Nike Running när jag joggar för att hålla koll på distans, kalorier och tid. Jag startar den när jag börjar och under turens gång berättar den varje kilometer jag springer och på vilken tid. Väldigt smidigt! Men när jag skulle byta en låt i början av turen lyckades jag stoppa appen och den stängdes ner. Båring! Fick starta om den men då blev det inte helt rätt när jag väl var klar vilket kan störa mig något otroligt mycket. Det är inte svårare än att räkna ihop dem två sen men ändå! Jag vill ha det på samma :( I-landsproblem så det står härliga till. 
 

Veckan som gått

Kategori: Allmänt

1. Träning innan skolan, tungt tungt tungt! 
2. Plugg plugg plugg
3. Motionsgympa med gubbarn :) 
4. Våghalvstående
5. Myser på jobb
6. Undulaten Pontus höll mig sällskap igår 

Work in progress

Kategori: Allmänt

 
Det är så kul att se resultat! Och detta behövde jag se efter en dålig träningsvecka och matvecka. Idag är planen en joggingtur om en liten stund och sen kötta lite ben och rygg med en vän. 

Jag orkar inte!

Kategori:



Varför?!?!!?!

Nya gardiner

Kategori: Allmänt

Jag och min mamma har samarbetat två gånger när det gäller mina gardiner. Först var det vardagsrummet som skulle snyggas till. Då tog det ett halvår innan gardinerna kom upp från det att de var inköpta. Nu tog det två månader. Framsteg! Mamma skrämde dock upp mig igår när jag hämtade gardinerna.
M - Nu kan det vara så att det inte blev riktigt som du tänkte dig... Du lämnade inte mycket tyg över till fållningen...

Nähä, tänkte jag. Och var lite nervös när de åkte upp imorse. För att sen ställa mig undrande till vad mamma menade. Gardinerna var till och med för långa? Jaja jag är nöjd och det är huvudsaken! :) 
 
Första bilden visar det nya gardinerna i sovrummet och andra bilden gardinerna i vardagsrummet (snodde min alla hjärtans dag bild)
 

Resultat

Kategori: Allmänt

 
Hard work pays of! Det finns mycket kvar att göra men gud vad jag är glad att jag tog dessa fotona i somras. Det är så otroligt kul att kunna jämföra. Bilden framifrån från i somras är grotesk! Och nu ska jag faktiskt gå till gymmet för att fortsätta mitt arbete :) 

Träningsvärk!

Kategori: Allmänt

Jag har tränat varje dag denna vecka och har haft en ihållande träningsvärk under hela tiden. Först hade jag en killerträningsvärk i benen och rumpan. Jag kunde inte sitta ordentligt i skolan och jag gick "som en vaggande anka" (beskrivet av en vän). I tisdags körde jag armar, axlar, bröst och mage och det kände jag av igår. Varje skratt gjorde ont och att röra armarna har inte varit smärtfritt. Min träningsvärk i magen är nog värst för allt man gör aktiverar magmusklerna. Kunde knappt dra fram vikterna idag för att det stretande så mycket i magen. Men å andra sidan, då vet man att man har preseterat! Nu har jag kört mina fyra "vanliga" pass så fredag och lördag får det bli kondition och mage.
 

Alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

Dagen man som singel ratar och som flickvän älskar. Eller? Mina planer för kvällen var att överraska Patrik med middag och presenter, vilket jag också gjorde! Blev potatis, pepparbiff och sås och till efterrätt smulpaj med vaniljsås. Gotte! Presenterna bestod av två Johan Falk-filmer, Patriks favorit, och ett par badbyxor, off season I know men det är ett bra tillfälle att få köpa ett par åt honom så att han har ett par snygga i sommar ;)
Halsbandet och örhängena ovan var de jag fick av Patrik :)
 
 

Noll motivation

Kategori:

Idag stod klockan på 6.30. Dags för morgonträning innan skolan. Men usch vad jag ville somna om när klockan ringde. Inte alls särskilt motiverande att gå till gymmet sådär tidigt på morgonen. Men nu har jag frukost i magen och sitter på bussen på väg till gymmet. Det är faktiskt skönt när träningen väl är över, och då veta att jag har hela dagen framför mig :)



Galoscher

Kategori: Allmänt

I min familj har alltid galoscher varit tabubelagt. Det har man bara inte! Och vi skämtar inte sällan om detta plagg. För er som inte vet vad en galosch är så kan jag berätta det. Det är en sko i gummi som du drar över din vanliga sko vid regn och slask. Alltså något otroligt fult. Idag såg jag för första gången en man som använde sådana på stan. Inte nog med att han hade galoscher, så hade han även valt färgen vinröd/lätt rosa till sin annars mörka klädsel. Tyvärr stod han aldrig stilla så att jag kunde ta en bild.
 
 

Det ska vara färg!

Kategori:

Ibland förstår jag inte hur vissa människor tänker när de ger sig ut på stan. "Jag kanske ska ta på mig min 90-tals overall idag" Nej det ska du inte. Det har gått 20 år sedan den var inne. Att overallen dessutom går i alla regnbågens färger gör heller inte det hela bättre. Kan man ge folk utegångsförbud på grund av illa klädsel? Om inte, så bör det införskaffas.

Tisdag

Kategori:



Såhär startar jag min morgon, havregrynsgröt med mjölk och lite jordgubbssylt och krossade nötter. Gotte! och det håller mig mätt länge :)

Träning

Kategori: Allmänt

Imorse innan skolan gav jag mig ut på en löptur. Kändes helt okej. Fick en ok tid. Det är faktiskt väldigt skönt att få konditionsträningen gjord på morgonen. Efter skolan tog jag tåget till gymmet och körde rygg och ben. Rygg tycker jag är kul men ben suger balle. Inte särskilt roligt. Bara otroligt tungt. Men det där gå i vågor. Innan älskade jag att träna ben men nu är armar, axlar och bröst min favorit.  
 
 

Demoläger

Kategori: Allmänt

I lördags morse körde jag upp till Lingvallen med mina gymnaster för att vara demogymnaster till en trampettkurs. De har fått mata massa förövningar och grundträning vilket inte har varit helt fel. Vi hade även lite tid till att träna på egen hand, framförallt på trampolinen.

Morgontur

Kategori: Allmänt

 
Jag slutar inte förvåna mig själv! Idag gick jag upp 6.10 för att 6.20 ge mig ut på en löptur i minusgrader och snö, INNAN jobb! Klapp på axeln, minst sagt. Alla förändringar man gör ska berömmas. 
 
Igår ställde jag in motionsgympan. Hade ingen ork eller lust att ta mig dit. Ville bara ligga i min soffa och göra absolut ingenting. Idag är jag fylld av energi och har en lång dag framför mig. Jag ska strax bege mig till jobb. Idag har jag ett långt pass, 8-17.30. Hoppas dock att barnen blir hämtade tidigare. Efter jobb är tanken att jag ska iväg till gymmet för att till sist landa hemma hos Alex för middag och förfest :)
 

Förlust

Kategori:

De flesta av mina och Patriks diskussioner vinner jag men tyvärr förlorar jag ibland. Idag var en sådan dag..


Toalettspappersdiskussionen förlorade jag.. Detta är typiskt rivpapper. Inte särskilt bekvämt att använda. Budget så det står härliga till! Jag vill ha mjukt papper! Men idag fick jag tyvärr vika mig..Mjukt papper på Coop var dubbelt så dyrt. Nästa gång blir det billigt mjukt papper på ÖB ;)

Förlust

Kategori:

Även om jag vinner många av mina och Patriks diskussioner, så förlorar jag ibland (otroligt sällan). Idag var dock en sådan dag.

Torsdag

Kategori:

Jag tror att min kära kropp håller på att bygga upp en tråkig förkylning. Har känt av lite i halsen och är trött i kroppen, har varit så hela veckan. Och då är frågan om det kommer att bryta ut eller ej? Och bör jag träna? Joggade igår efter jobbet, innan träningen och det kändes sådär. Lite känningar i halsen men det kan också berott på att det var så kallt. Nu står jag i valet och kvalet om att ställa in kvällens motionsgympa. Hade jag haft ledig helg hade jag kört på men nu ska jag iväg med gymnasterna och då är jag inte intresserad av att vara sjuk där. Jag får helt enkelt fundera lite till... :)

Onsdag

Kategori:

God morgon!
Eller god och god? Vaknade upp till snö. Jäkla skit! Kan snön inte bara ge upp. Nu är jag trött på den. Ännu mer trött på alla bilister som kör idiotiskt i snö..



Varför?

Kategori: Allmänt

En fråga jag många gånger tänkt på är varför folk har keps på gymmet? Och varför i helvete har man mössa på gymmet?! Du är INOMHUS. Det är varmt. Det är ganska ofta svettigt (annars gör du inte rätt). Så när känns det passande att ta på sig mössan? Nä vissa saker lär jag aldrig förstå mig på..
 
Ett annat irritationsmoment på gymmet är folk som ställer sig framför dig när du kör en övning vid speglarna. Jag ställde mig vid speglarna av en anledning.. för att se MIG, inte ryggen på någon annan.
 

Out for a run

Kategori: Allmänt

Då var dagens joggingtur avklarad. Längre än tidigare och bättre tid än tidigare. Feels damn good! Jag är medveten om att mina löpturer är långt ifrån långa men för mig som aldrig har uppskattat jogging och har världens sämsta kondis, är detta stora framsteg. Jag fokuserar på mina egna mål inte vad alla andra gör. Och idag är jag nöjd med min löptur, mer än nöjd!
 
 

Att det ska vara så jäkla svårt!

Kategori:



Att läsa skylten nedan? Och bespara oss andra onödig inandning av cigarettrök. Uppmaningen borde vara lika stor som busskuren. Då kanske det går fram?

Det ska tydligen vara jäkligt svårt att få bilderna på rätt håll också. Har vridit runt i bilden men ändå blir den sned!

-

Kategori: Allmänt

Ångest!

Kategori:

Min planering har redan spruckit... Vaknade vid fem för att gå på toaletten och kände att jag hade ont i halsen så jag ställde om klockan och hoppade över min joggingtur. Till min förtret. När jag vaknade upp kände jag att halsontet var borta, vilket var skönt men då kände jag att jag lika gärna hade kunnat gå upp tidigare för att jogga. Men men. Nu har jag roddat om i planerna så efter skolan och lunch blir det joggingtur och ikväll blir det gym :)

Träningsplanering

Kategori:

Ligger och funderar på upplägget av träning imorgon. Tror jag har bestämt mig för joggingtur innan skolan och på eftermiddagen får det bli gym. Blir nog bra :) Skönt med plusgrader så att jag kan jogga ute. Finns inget tråkigare än att jogga på löpband. Buu!

Lugnet innan stormen

Kategori:

Jag har precis anlänt till hallen. Inte lönt att köra hem om efter jobb. Så nu sitter jag nedbäddad på gympagolvet och ska försöka läsa ut min bok innan jag fixar med friståendet :)



Rast

Kategori:

Sitter just nu på rast. Har avslappningsmusik i öronen och min skollitteratur Känslor gräver inga gravar redo. Helt fantastisk bok!
Och för att återkoppla till mitt förra inlägg så har jag lyckats hålla mig på mattan både vi frukost och lunch. Bara en portion och massor av vatten :)


Ny vecka

Kategori:

God morgon!
Har precis anlänt till jobb. Ska jobba alla dagar utom tisdag. Blir ett eldprov när det gäller maten. Vägde mig imorse till min stora besvikelse... Blö! Ny vecka nya tag!


Slarv

Kategori: Allmänt

 
Det behöver jag just nu! Har slarvat med maten en del på sistone och det syns! Och att det har blivit allt mer festande märks också. Får skaffa lite bättre karaktär. Denna veckan som kommer blir dessutom lite svårare. Jobbar nämligen alla dagar utom tisdag och då blir det svårt att hinna med träningen. Och i helgen är vi på läger med gymnasterna. Får försöka slänga in joggingturer istället för gymmet de dagar jag har ont om tid.
Att sköta maten på jobb är också svårt. Du har all mat framför dig och kan i princip äta så mycket du vill men får försöka hålla mig till en portion och tänka efter vad jag väljer.
 
 
 

Helgen i bilder

Kategori: Allmänt

1. Blev kallad till min första cellprovstagning, på Rosengård? Förstår inte varför jag inte blev kallad till min vanliga vårdcentral. Ska i vilket fall som helst ändra så att jag går till min ordinarie.
2. Fredag eftermiddag spenderade jag i stan med Alex. Två effektiva timmar med fika och shopping. Två klänningar, en väska, träningslinne och en sportbh.
3. Middagen på fredagskvällen blev denna smarriga rätt, kyckling i sås gjord på färskost, parmesan och färska örter. Till det blev det sallad, ris och broccoli.
4. Föreningen hade årsmöte i lördags då vi bland annat delade ut stipendium till en av våra fantastiska ledare.
5. På kvällen firade vi en tjejkompis. Min tanke var att åka hem när de andra gick ut. Gick sådär..
6. Och idag var det träning kl 11 som vanligt. Jag trodde jag skulle vara halvdöd men vaknade halv nio pigg och glad. Satte mig gladeligen på bussen till hallen.

På besök

Kategori:

Efter gymmet idag körde jag iväg till morfar. Han bor på korttidsboende i limhamn för tillfället. Satt och pratade och jag läste ur tidningen för honom men han är så trött att efter ett tag somnade han. Helt klar i knoppen men kroppen sviker :( Det är tufft att bli gammal. Men jag är glad så länge han inte lider av smärtor. Min lille fine morfar!





Back on track

Kategori: Allmänt

Fredag I'm in love! Fredagar är min lediga dagar från jobb (är tanken i alla fall) och är jag ledig från skolan är jag alltså ledig på riktigt! Och lediga dagar ska spenderas med plugg. Men inte idag. Mina planer för dagen är;
  • Gymma
  • Hälsa på morfar
  • Möte med Fritidsförvaltningen
  • Träffa Alex
  • Middag och bio med min älskling

Ser lovande ut! Jag har funderingar på att gå ut och jogga också någon gång under dagen. Ska se om jag hinner det innan middagen. Men känner jag mig och Alex rätt så lär vi dryga ut tiden rätt så bra ;)

 

Bild från sist jag var ute och sprang i duggregn