Sara Cecilia Lovisa Thurell

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

härliga söndag

Kategori: Allmänt

idag sov jag ut ordentligt. vaknade vid tolv, verkligen inte sarastyle haha men skönt va det. jane hörde av sig och frågade om jag ville träffas så jag begav mig till mobilia och mötte henne. vi kollade lite i affärer sen tog vi bussen till möllan där vi åt lunch på China Garden. kollade lite mer i affärer sen tog jag bussen hem.
ikväll ska jag till måns och se fotbollen :)
imorgon börjar femte veckan på jobb. efter den har jag klarat av mer än hälften. känns skönt! nu längtar jag till löning!

jag förstår inte hur man orkar. varför inte bara lägga saker och ting bakom sig. det tar ju så fruktansvärt mycket energi att gå runt och hata. att först säga en sak och sen göra en annan är konstigt tycker jag. jag tycker själv att jag har förändrats detta året men det kanske andra inte ser. jag har lagt allt bakom mig och försökt se förbi allt men när man hör nya saker hela tiden blir man något trött och irriterad. det som är ännu mer drygt är gemensamma vänner som känner att ta "måste" välja en sida. jag tycker det är hemskt och skulle aldrig få för mig att be någon välja sida. man ska aldrig behöva välja mellan sina vänner. jaa iaf vad jag ville säga va att jag inte bryr mig längre. jag orkar inte lägga energi på sånt här och hatar verkligen inte någon. tycker bara detta är fruktansvärt tråkigt. är jag ensam om det? 

nä nu ska jag ta hand om tvätten. AUF WIDERSEHEN 

helgen

Kategori: Allmänt

jaa då va  helgen över. har haft riktigt kul :) började med att åka ner till Ljunghusen där jag träffade Tove och mammi. fick sällskap av hanna, emelie och gunilla. grillade och hade det mysigt :) dagen efter åkte jag och tove till höllviken och åt lunch med mamma. vid tre tog jag bussen hem för att fixa mig och bege mig hem till kajsa som bjöd på middag. vi blev serverade fläskkotlett, pommes och sallad. riktigt gott :)
izzi, jessica, kajsa, jag och danny tog en taxi till jacob där vi spenderade resten av kvällen. hade riktigt kul! :D
lördagen spenderades i sängen till större delen av dagen. började fixa mig runt tre och sen hämtade bror mig runt fyra och körde mig till malmborgs så att jag kunde handla mat till mig, alex och izzi :) vi gick sen vidare till kajsa där vi förfestade med alla andra 17 pers som skulle med och bowla. fick träffa månsiboy igen!! :D har saknat honom supermycket nu när han varit borta :( ´
vid halv elva tog vi några taxibilar till Big bowl där jag fick leka lärare och samla alla mina elever haha. hade en riktigt trevlig kväll :D tror nog nästan alla trillade när vi bowlade haha. jaa det är inte lätt att bowla full haha.
idag ska jag träffa jane en stund :) va länge sen man såg henne. ikväll blir det självklart fotboll, får se med vem.

AUF WIDERSEHEN

vi kallar henne f:et i falsk, oftast i alla fall

Kategori: Allmänt

Jaa visst gör vi det! kan inte förstå hur man inte kan våga säga vad man tycker rakt ut. nä istället ska man spela så himla glad och trevlig varje gång. men ska jag berätta en hemlighet? :) jag vet vad du tycker. och jag tror du vet att jag vet också men du vågar bara inte säga något till mig för du är så sjukt osäker så det finns inte. eller hur? visst har jag rätt? :) visste väl det.

jaja nu släpper vi det. tycker det är riktigt kul att de gamla flicksen har börjat umgås mycket mer nu :) vi har nog ett litet speciellt band som aldrig går att kapa oavsett om vi inte träffas på flera veckor, ja även månader. vi finns alltid där för varandra och varje gång vi ses har vi så mycket att prata om! tror det beror på att vi kände varandra under högstadietiden, som sägs vara en typ formande tid eller vad man ska kalla det. vi va med varandra i de värsta svackorna och de bästa stunderna. kan väl enkelt sammanfatta det med att jag älskar er och kommer alltid göra det :)

nu har jag jobbat 4 veckor och har alltså skrapat ihop 13000 kr, aldrig fel ju ;) blir 5 veckor till sen blir det inget mer jobb denna sommaren! och pengarna lär ju räcka ett bra tag om vi säger så tiihihihi.

idag blir det först körlektion sen en tur till Ljunghusen och min mammi :) stannar till imorgon. imorgon blir det partaj hos Herr Pinotti. otroligt längesen jag festade med det folket faktiskt. hos kajsa sist tror jag, och det va länge sen!
på lördag blir det förfest, bowling och fest. überskoj! haha.

nä ska väl hoppa in i duschen innan körlektionen. AUF WIDERSEHEN!

B som är bag B som är box B som är bag in box

Kategori: Allmänt

haha man kan inte annat än älska den låten. från min sida kommer detta bli årets sommarplåga. lätt lätt lätt. kalla mig fjortis eller nåt, kan faktiskt itne hjälpa att jag dras till såna här klyschor haha. nu ska vi se, hösten/vintern 2007 lyssnade jag på Kobojsarnas Sång om ingenting. den diggade jag till lite då och då. en annan som va kär i den låten va ju vår allas Tove Uttersten. Den låten gick på repeat i Österrike -07 haha men självklart hade hon inget minne av det dagen efter och anklagad oss för att inte ha spelat låten överhuvudtaget haha. ja, så kan det gå.

imorgon blir det en lunch med kajsa efter jobb. får se vart vi landar men jag har bestämt mig för att försöka bli lite nyttigare nu. tänker förnya mitt träningskort på gymmet nu också. känner ju att allt börjar trilla neråt. inte bra alls. kan ju inte se ut som en mormor vid 18-års ålder. nej för fan! tillbaka till crosstrainern och viktmaskinerna.

blir en tur till banken imorgon också för att hämta ut mina pengar. behöver en liten påfyllning på kontot. kom på att jag även måste uppsöka apotek, har fått munsår. lyckat! hatar det, kan knappt öppna munnen ju :p
ska även hem till frallan och träffa de gamla flicksen, alltid kul :)

funderar på om jag ska åka ner till Ljunghusen på torsdag och åka hem på lördag eller fredag. hmm får se hur det blir med det. nä nu ska jag ta bort sminket och borsta min tand. sen blir det bums i säng. ska läsa min bok, Smärtans barn av Waris Dirie. Samma författare som skrev En blomma i Afrikas öken. kan verkligen rekommendera den.

Guten Nacht mina Bag in da Boxar!

Don't have a heart for you right now

Kategori: Allmänt

ja helgen har varit helt okej faktiskt. började med midsommar i fredags. åt, sjöng, dansade, drack och hade allmänt trevligt. blev dock en tidig hemgång för mig. mådde inte toppen och blev lite smått irriterad så lika bra att bege sig hem.
i lördags begav jag mig till ljunghusen. alltid skönt att lämna malmö bakom sig och äntra lugnet. va på stranden större delen av dagen. träffade vår allas älskling pelle granath haha. på kvällen blev det lite grill, alfapet och fotboll. 
söndagen bjöd på en hel del regn, krattande, vila, alfapet, grill och mys.
kom hem halv elva igår så blev skjuts in i duschen och sen bums i säng.
har jobbat idag, börjar få en yrkesskada haha usch jaa det är inte lätt. hade körlektion direkt efter jobb. det gick väl bra, lite småmissar bara.
nää nu är det dags för en promenad känner jag. i med musiken i öronen och ut och bara gå. gå tills huvudet är helt rensat från allt.

tredje veckan

Kategori: Allmänt

då har jag redan jobbat tre veckor. tiden går sjukt snabbt. 4 eller 5 veckor kvar, får se hur det blir.
idag solade jag på jobb. riktigt skönt :) finns inte solen utomhus får man ju ta till andra metoder. och med tanke på att jag nog ska bära en vit klänning imorgon så måste man ju ha lite färg. kan ju inte vara lika vit som klänningen :O

fick gå hem idag igen, cykel va på reperation. kom hem och mötte mamma som skulle iväg och besiktiga bilen. hon ville ha lite sällskap så jag följde med henne. fick reda på att två lampor behövde bytas annars va det bra :) mamsen och jag körde iväg till en statoilmack och köpte lampor och bytte dom. vi va riktigt duktiga på det där! dom kallar oss mekanikerna. vi körde sen upp till stan för jag skulle hämta mina skor som jag lämnat in för att de skulle klackas om. det blev riktigt bra får jag allt säga.
vi körde vidare till mormor och morfar och lämnade en midsommarblomma :) hjälpte morfar med datorn också. visst är man ett snällt barnbarn.
körde hem och sen gick jag och hämtade min cykel. den kändes helt ny! haha. skönt att ha tillbaka den, man är ju handikappad utan cykel!
väl hemma tog jag ett fotbad. fossingarna måste också vara fina inför midsommar, eller sommaren överhuvudtaget. nu är dom skrubbade, klippta, målade och insmörjda.

ser på extreme makeover homeedition. i detta programmet va det med en liten flicka som satt i rullstol, hon gick även på dialys och hon visste att hon skulle dö inom några år. men hon hade trots detta ett brett leende på läpparna. hon vet hur värdefullt livet är och försöker möta allt med glädje. hon gjorde armband till nära och kära där det stod "skratta" på en liten medaljong. hon vill att alla ska  njuta av livet, få ut så mycket som möjligt av det och möta livet med ett leende. det fick mig att inse att man lätt tar livet för givet.

time will tell

Kategori: Allmänt

som rubriken säger, tiden får utvisa. men ibland är tiden ens värsta fiende. en minut kan kännas som en evighet när man verkligen väntar på något. livet kan vara bra tufft ibland. dock tror jag att mycket hänger på en själv, hur tufft livet är alltså. Ens egen inställning kan förändra mycket, jag försöker se positivt på det mesta. självklart finns det dagar då jag inte orkar eller bara inte vill men en dag bli bra mycket lättare när jag försöker se positivt på saker och ting, när jag försöker göra det bästa av situationen. något av det värsta jag vet är faktiskt personer som är pessimistiska. hur orkar man gå runt och vara så negativ. det måste vara fruktansvärt tråkigt. gör något istället! lyft din lilla stjärt och ta tag i saker och ting. det är få saker som händer av sig själv kan jag berätta. 

jag har också insett att jag blivit mer säker på mig själv. kanske handlar det om mognad? ja jag vet inte, men bra känns det. att inte vara rädd för att säga vad man tycker. att inte alltid behöva ha någon annan bakom mig som en säkerhet för att kunna uttrycka mig. jag vågar ta för mig mer av livet helt enkelt. men ibland kommer de där hemska svackorna som man bara hatar. usch vad de kan förstöra för mig. men man ska aldrig ge upp så det är bara till att klättra upp igen.

jag har ett litet motto, "Man lär sig något nytt varje dag", och visst gör man det. det behöver inte vara någon "viktig" kunskap, syftar då på skolkunskap eller liknande. man kan exempelvis lära sig något om sina vänner, familj etc. sedan detta lovet börjat har jag lärt mig en hel del om mina vänner känns det som. små saker som man lägger på minnet. som kan spela en ganska stor roll för en senare. och jag skrev ju det tidigare att jag inte är rädd för att säga vad jag tycker och nu finns det en sak som jag faktiskt måste uttrycka mig om. det är inte någon stor sak eller kanske. äh jag vet inte. men jag vill iaf få det ur världen.

ska väl säga redan nu att jag har inte syftat på någon i min omgivning när jag skrivit detta. har bara utgått från mig själv.

Fussball tonight, Zlatan my man, my lover, my everything! haha

Laxmacka med hovmästarsås och citron

Kategori: Allmänt

det är vad jag äter just nu. en favorit!

dagen idag har bjudet på punktering, ändring av jobbplats, en runda på stan, blivit av med mitt inköp, en fin klänning jag hade tänkt ha på midsommar, hämtat min cykel och GÅTT hem från Stadion.
Ja det har inte varit en lätt dag. blev  fruktansvärt förbannad över att min klänning försvann!!!! har folk inget samvete?!
får hoppas på det bästa att någon ängel där ute hittar den.

imorgon ska jag alltså lämna in min cykel och även hämta ut lite pengar. pengar sitter ju aldrig fel. kanske köper jag klänningen igen? vi får se.

är ju fotboll imorgon också. den får man ju ta och se. nu får vi hoppas att sverige tar hem detta.

GOD KVÄLL

stor förlust

Kategori: Allmänt

Idag inträffade något tragiskt.. Gregor på jobb avled. Han va en mycket fin och snäll man. Varje morgon va han där i biblioteket. Han sa inte mycket men jag visste att han tyckte om sällskapet, jag såg det i hans små ögon. Hur ska hans likasinnade nu klarar sig? Vissa kommer nog inte komma ihåg något, minnet är inte deras starka sida men ändå. Jourimamen kom på eftermiddagen, han höll en kort predikan. inte många orkade säga något..

Vila i fred Gregor Guldfisk! Du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Men lite positivt hände också idag. som ni kanske vet jobbar jag på ett Seniorboende, vilket innebär att medelåldern ligger på ca 70 år. Man lär inte hitta ett ragg direkt, men idag kom en hel del unga, friska män inspringades. Elektriker, barnbarn jaa allt möjligt. Och joo dom va allt lite småsnygga. Gav mitt nr till en av dem ;) GRRR haha nänänä bara av jobbmässigt skäl :p

Har ju gym på jobb så efter jag jobbat klart gick jag in där och tränade lite. Har inte tränat på ett tag nu så kände verkligen för att bara ta ut mig. Hoppade upp på löpbandet och bara sprang. Riktigt skönt!! 
 
Ikväll blir det bara chill från min sida. Både Cold Case och CSI ikväll ju :)

ledig

Kategori: Allmänt

jaa då har man jobbat klart för denna vecka också. två veckor har gått nu, bara 6 kvar. är som sagt ledig varje fredag och det skadar ju aldrig. idag åker jag och kajsa ner till ljunghusen och chillar lite.
börjar känna av ryggen igen, vet inte om det handlar om jobb eller något annat. drygt i vilket fall som helst. ska man behöva spendera ytterliggare en sommar hos en sjukgymnast? inte lockande direkt. får hoppas att det går över av sig själv.

nä ska packa lite och vila innan jag ska hoppa på bussen.

skolavslutning

Kategori: Allmänt

nu är skolan slut på riktigt. tyvärr kunde jag inte komma till kyrkan och skolan idag, jobbade ju. men ikväll är det middag och utgång som gäller, trots jobb imorgonbitti. har dock inte så mycket att göra imorgon men min chef kommer så måste vara pigg och glad.
min körlärare ska boka min uppkörning idag :) om drygt en månad blir det väl.

jag förstår mig inte på vissa människor. deras barnsliga och patetiska sätt går mig så fruktansvärt på nerverna. men som man bäddar får man ligga lilla vän. du kommer få tillbaka så är det bara. hämnd är nog en av de bästa känslorna. haha

jobb jobb och åter jobb

Kategori: Allmänt

Idag har det självklart jobbats. glömde nycklarna hemma idag.. bror min fick komma och lämna dem till mig. hade med mig grekisk sallad som satt riktigt fint! med en liten bulle va det helt perfekt. fick sluta redan halv ett och då hoppade jag upp på cykeln och försökte cykla till biblioteket men denna jävla blåst va inte att leka med. kom iaf till slut fram och lånade lite böcker till mitt och alexs projektarbete. lånade också några jag tänkte läsa själv.
är helt slut idag, har gäspat minst 20 gånger på jobb så nu hade jag tänkt slänga mig i soffan och vila lite innan det blir dags för matlagning och senare fotboll. måste nog städa undan lite innan folk kommer sen

just det, måste bara säga att jag HATAR GÄSS!! DOM GÖR MITT LIV EXTRA JOBBIGT! DÖD ÅT GÄSSEN

ett steg närmare körkortet

Kategori: Allmänt

JAG KLARADE BANEMEJ TEORIN IDAG! :D jag är allt bra duktig. Nu ska jag bara boka uppkörningen sen sitter jag där med mitt körkort i handen. :D

jobbade bara halva dagen pga provet men hann med allt som skulle hinnas med ändå och gick en halvtimme tidigare. hade till och med lite tid över till att snacka skit med gamlingarna haha. det är faktiskt ganska kul. dagen imorgon bjuder på ett jobbpass på södertorp och på kvällen blir det fotboll med folk hos mig :)

som alla nog vet är det skolavslutning på onsdag, för min del blir det jobb så kan inte komma till kyrkan. hade gärna velat. men möter upp peeps efter jobb och ska ut och äta. sen blir det kanske etage eller något annat trevligt ställe.
 
efter jobb på torsdag blir det nog en tur ner till Ljunghusen. åker dock hem redan på fredagen för att leka med kajsa och ha körlektion vid fyra.

funderar dock på att åka ner på fredagkväll och kanske träffa tovilicious. på lördag blir det kalas för jessica och hennes syster. dom har lovat fiskedamm, kan det blir bättre?!?! :D :D

det är min vecka i korthet :)

lördag

Kategori: Allmänt

trevlig kväll hos alex. tack :)

"last night in tears, this night in tears"

frågan är hur länge jag ska hålla det inne? jag borde säga det. men jag vet en som kommer bli glad. vad ska jag göra egentligen?! vill bara dra mig undan, tror det passar bäst. bara till att säga hejdå, för ett bra tag. jag orkar inte mer sånt här skit. tyvärr. tack för den här tiden, men nu går det inte längre. behöver någon som jag kan lita mer på.
byebye

sol sol sol

Kategori: Allmänt

nu är det äntligen sommarlov! sjukt efterlängtat! har redan börjat jobba. dock ledig varje fredag så det är inte så farligt faktiskt.
har knappt haft en ledig stund denna vecka, studenter har avlöst varandra, teorinkurs måndag-onsdag, kalas och körlektioner. puh.. igår va min första lugna dag. då blev det stranden och chillpill hos frall. pluggade teori på kvällen.
idag har jag varit i stan och shoppat loss och sen mötte jag upp therese och solade en stund. nu har vi båda duschat och sitter och hänger framför tvn. ska till alex ikväll och partaja :D

ooo aaa viiischt!