Sara Cecilia Lovisa Thurell

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

Tiden går snabbt när man har kul!

Kategori: Allmänt

Idag jobbade jag på min absoluta favoritförskola, Västra Klagstorps förskola. Trivs som fisken i vattnet, känner till alla rutiner, känner personal och i princip alla barn. Barnen är de finaste också. Söta, snälla och roliga barn. Att jobba till tre är en lyx, tiden bara springer iväg. Jag jobbade dock bara sju och en halv timme men tre är något magiskt klockslag som gör dagen kortare haha. Idag har jag då hunnit med att leka My little Pony, gå hinderbana x-antal gånger, utklassa barn i Memory (mitt favoritspel som liten!), busa med barnen och leka sjukhus. Jag var visst väldigt sjuk och var tvungen att ha en korg på huvudet. Det hjälpte tydligen. Sen slog man på mig i huvudet med en bjällra, det skulle också göra saken bättre. Pengar fick jag också under mitt sjukhusbesök. Synd att det är tvärtom i verkligheten. Och min sista insats var att försöka få två och tre-åringar att spela innebandy. Gick sisådär. De lyckades mest slå varandra med klubborna. Och skrika när de inte fick bollen. Tur jag inte är knatteledare inom innebandy. Ja, inte helt fel att få betalt för detta i slutändan.
 


Fredag hela veckan

Kategori: Allmänt

God Morgon! Idag är det dags för mig att gå och jobba igen, 7.30-15 i Västra Klagstorp. Klagar verkligen inte på tiden. Jag börjar hellre tidigt och slutar tidigt än tvärtom. Det blir sista jobbdagen på mitt "sommarlov". På måndag är det dags för skolan igen, och allvaret. Då finns det inga stress- och ångestfria dagar längre. Jag kan liksom inte slappna av till hundra procent när jag går i skolan. Det finns alltid något att göra, alltid något mer att läsa. Det är otroligt stressande. Så på ett sätt längtar jag till nästa sommar igen då jag kan slappna av. Fast mest längtar jag tills jag är färdig med denna utbildning. Vill inget annat än att komma ut och arbeta. Ha min egen klass, planera min lektioner, hålla lektioner och leva ett "riktigt" vuxenliv.

Så kan det gå

Kategori: Allmänt

Ja så kan det gå när man slinter. Nagelsaxen for ner i toaletten. Tog upp den med hjälp av en påse, sköljde av den och torkade den med Patriks handduk. Rätt åt honom.

Summerdays

Kategori: Allmänt

FInns det något bättre varma och soliga sommardagar? De dagarna mår man som bäst! Jag är så glad att det hann komma ett antal sommardagar under min ledighet! :)  
 
 
 
 
 
 

Livets motgångar

Kategori: Allmänt

Som alla säkert känner till är inte livet alltid en dans på rosor. Följde med en släkting på dennes första strålbehandling idag. Att sitta där i väntrummet och se alla dessa människor som också lider av cancer är hemskt. Hur deras liv förändras på grund av diagnosen. Hur ledsna de och deras nära och kära måste vara. Denna hemska sjukdom borde utrotas helt och hållet!

IKEA

Kategori: Allmänt

Jag mötte upp Alex på Ikea tidigare idag. Hade ingen särskild plan på att köpa något men jag lyckas ju alltid lämna det stället med minst en kasse. Idag blev det två förvaringsburkar, en för mina nötter och en till pasta, två nya plantor (köper aldrig blommor längre då jag inte lyckas hålla dem vid liv) och gardinstänger. Hade kunnat köpa betydligt mer men försökte kontrollera mig.
 

Och som den föreningsmänniska jag är, har jag alltid ögonen öppna för något som skulle passa. Här är en madrass som vi köpte in till en av sektionerna för något år sedan. De funkar superbra! Nästan ett komplement till en tjockmatta. Så ska prata med styrelsen om vi kan köpa in fler :)

Besök

Kategori: Allmänt

Märkte precis att jag fick en liten fågel på besök ute på balkongen. Han satt där till och med en bra stund. Jag får för mig att det är någon död släkting eller liknande som ville titta till mig. Aslame I know men så går tankarna i mitt huvud.

Sa någon regn?

Kategori: Allmänt


Jäklar vad det har pissat ner inatt. Vaknade av att det åskade och regnade ordentligt. Vilken kontrast till gårdagen. Hösten är på intåg.

Some days are better

Kategori: Allmänt

Igår blev jag soffliggandes fram till dess att jag skulle iväg på möte vid fyra. Köpte med mig sallad och satte mig ute i solen medan jag väntade på min möteskompis. Var väldigt skönt väder igår. Man får passa på att njuta av de sista soliga och varma dagarna.

Film

Kategori: Allmänt

På min front händer det inte särskilt mycket. Fick i mig lite lunch samtidigt som jag tittade på Trassel. Den filmen kan jag aldrig se för många gånger. Ibland är animerat bäst helt enkelt. Tänkte avverka en film till innan jag ska sätta igång och laga kvällens middag. (Och ska ringa och tvinga min käre sambo att köpa med sig bechamelsås och pepsi max, my drug!)

Söka jobb

Kategori: Allmänt

Guuuuuud vad tråkigt det är att söka jobb. Lider med alla som är arbetslösa och måste göra detta flera gånger om dagen. Det räcker inte med ska knåpa ihop ett bra CV. När sen ska man på varje enskild arbetsgivares hemsida fylla i exakt samma uppgifter en gång till PLUS att du ska bifoga ditt CV. Ehm vadå dubbel arbete?! Och när man väl har gått igenom denna långa process är det inte ens säkert att man får ett svar. Hemska arbetsgivare!

Anledningen till varför jag vill söka nytt jobb är för att jag börja tröttna på att inte ha någon fast arbetsplats. Som vikarie ska jag infinna på den förskola som behöver mig. Det är tråkigt att inte få jobba in sig på ett ställe och kunna det utan och innan. Man blir liksom aldrig "viktig" eller vad man ska säga. Äh svårt att förklara. Det tråkiga är att jag trivs väldigt bra med att arbeta med barn. Det är ju det jag planerat att göra resten av mitt liv. Men det här att sakna ett fast plats samt den dåliga lönen gör att jag funderar på att leta efter nytt jobb. Har ni något i bakfickan får ni gärna hojta till! :D

Frukt gör det bättre!

Kategori: Allmänt

Igår började jag känna att jag fick ont i halsen och täppt i näsan. Eller jag har väl egentligen känt det komma sedan helgen men har ignorerat det och tänkt att det går snart över. Men icke. Har mer ont i halsen idag och känner mig lite hängig. Vem orkar vara sjuk?! Fick sjuka mig från jobb som jag blev bokad på igår eftermiddag. Bye bye pengar! Hoppas att det går över till imorgon. Har iaf tryckt i mig lite frukost, same as usual.
 
När jag är sjuk tänker jag alltid att om jag äter frukt blir jag friskare snabbt. Varför nu frukt skulle ha den magiska inverkan vet jag inte. Kanske hänger det ihop med att frukt är nyttigt och då borde göra en frisk också. Vad behändigt det hade varit: Är förkyld - Ta en banan - FRISK!

Kör på mysklädsel :)
 

Äntligen!

Kategori: Allmänt

I vintras såg jag första gången (vad jag vet!) någon använda en hårdonut. Tyckte det var assnyggt och gick och köpte en egen. Jag försökte flera gånger få in allt hår i den men lyckades aldrig. Det bara gled ut. Då hade jag långt långt hår och mitt hår är väldigt glansigt. Men idag tänkte jag att jag skulle ge det ett försök till. Mitt hår är nu betydligt kortare, och till min glädje lyckades jag! Jag tycker det ser snyggt och propert ut med en donut. Ingen slarvig Brittan-tofs utan enkelt men fint.
Denna är ju inte världsbäst gjord men ville visa att det gick! :D

Gympadags!

Kategori: Allmänt

Emma och jag har inför hösten tagit på oss att vara ledare för ett gäng motionärer. Vi ska alltså leda gympapass för seniorer. För två helger sedan var vi på inspirationshelg där vi fick prova på en hel del olika pass. Kruxet var ju bara att sedan sätta ihop ett eget. Vi gjorde lite under helgen vi var borta, sen har vi gjort på egen hand och idag satte vi ihop det sista. Vi har alltså lyckast sätta ihop ett helt gympapass på egen hand! Vi är ganska grymma måste jag säga. Nästa torsdag är det premiär för Gympa ala Sara och Emma. Vi ska ses på torsdag och öva och lär även behöva göra det i helgen. Piiiiinsamt om man glömmer något ju. Så är ni sugna på att gympa lite på torsdagar är ni välkomna till oss på Österportskolan 18.30 ;)
 

Det blir aldrig som man tänkt sig

Kategori: Allmänt

Jag åkte ju som sagt upp i stan för att möta upp Alex för en lunch. I regnet försökte vi komma på vart vi ville äta. Hamnade till sist på Gozzip vid Lilla Torg. Måste säga att deras personal borde gå en kurs i kundbemötande, väldigt otrevliga. Ingen dricks för deras del!

Kalvburgare. Var väldigt gott men tog bort en brödskiva och lämnade större delen av pommesen, blev väldigt mätt!
Efter maten kilade vi runt på stan lite, som vanligt när vi ses på stan. Blev två par tavlor, inga överdrivet vackra utan köpte dem mer för att kunna ersätta dem från en otroligt ful tavla i vardagsrummet. Så nu sitter där två lite mindre fula tavlor :) Lyckades även släpa med mig underkläder, ett linne och en hoodie. Så kan det gå!
 

Hard work work!

Kategori: Allmänt

Släpade mig iväg till gymmet vid tio-tiden. Inte alls motiverad och ville helst av allt hoppa över. Jag kompremissade till och med med mig själv, tänkte att jag kunde skippa konditionen och bara köra styrka. Men väl där körde jag mina 30 minuters kondion och förbrännde 309 kalorier samt 40 minuters styrka. Biceps, triceps och axlar. Har en känsla av att det kommer göra lite ont imorgon. But that I like! Mjukade också ordentligt efteråt. Split och spagat vill jag också klara! Kan gymnasterna kan jag ;)
 
 
Nu jag ska strax kila iväg till bussen och möta upp Alex för en lunch :)

Hejhopp

Kategori: Allmänt

God morgon världen!
Inatt fick jag sova ordentligt. Gick inte ens på toaletten mitt i natt, vilket jag alltid gör annars. Skönt med en god natts sömn! Men sovmorgon blir det aldrig, vaknade strax innan åtta av mig själv. Kanske lika bra att låta kroppen ställa sig in på tidiga morgnar. Skolan börjar trots allt nästa vecka.

Frukosten för dagen består av vaniljyoghurt, banan, nektarin, nötter och lite cornflakes. Otroligt bra frukost som jag håller mig länge på. Fick höra på ett hälsosamtal att jag har ett proteinunderskott i kroppen och så får trycka i mig all protein jag kan. På tal om yoghurt, dagens I-landsproblem: Ni vet när man känner att det inte är särskilt mycket yoghurt kvar? Så börjar man hälla upp och så har man fyllt sin portion men det finns liiite liiite kvar på förpackningen. Otroligt irriterande! Ska man då hälla upp för mycket med risk för att inte äta upp eller ska man ställa in den i kylen igen med risk för att få en utskällning för att "VEM STÄLLER IN YOGHURTEN NÄR DEN ÄR SLUT?!" Den räcker ju liksom inte till en helt ny portion. Ja denna typ av frågor är viktiga att ta ställning till.

Pics

Kategori: Allmänt

Vig vigare vigast

Kategori: Allmänt

 

Färg gör skillnad

Kategori: Allmänt

Före
Efter
 
Tänk vad lite färg kan göra! Dock tycker jag att färgen alltid blir bättre dagen efter när den har fått lägga sig lite :)

Saknad

Kategori: Allmänt

Måsten

Kategori: Allmänt

Nu har jag gjort klart dagens Måsten. Träningsplanering för ikväll klar, räkningar betalda, mail besvarade, lämnat studieförsäkran till CSN, registrerat mig på mina kurser på skolan. Allt är klappat och klart. Otroligt tråkigt men en lättnad när det är gjort.
Tänkte försöka sätta mig in i mitt schema för höst. Ms Organizer måste ha stenkoll ;) Har ett sjukt behov av att veta exakt vad som komma skall. Min kalender är min bästa vän. Utan den fungerar inte jag. Kommer ihåg en dag på gymnasiet då jag glömde den hemma. Fick sådan panik att jag cyklade hem och hämtade den. I'm addicted to my calender!

Avbruten sömn

Kategori: Allmänt

Åh vad bra jag har sovit inatt!! Mm.. eller inte. Somnade halv elva och vaknar tolv av att fönsterna slår igen av vinden. Tänker att det är lika bra att gå på toaletten och sen försöker jag somna om. Nja lyckas inte riktigt. Utanför fönstret pågår tredje världskriget mellan katter. Skoj. Plus att det blåser som aldrig förr. Till slut stänger jag båda fönstrena och försöker somna igen men meningslöst! Tänker att om jag läser så borde jag bli trött, det blir jag alltid annars. Två och en halvtimme senare är boken utläst och jag är lika pigg. På med tvn och ser ett par program innan jag bestämmer mig för att tvinga mig själv att sova. 4.30 somnar jag. 8.10 ringer min mobil. Och där var den sömnen över. Blev erbjuden jobb på morgonkvisten men tackade nej då jag antog att jag skulle vilja ta igen sömnen under dagen. Än så länge har jag inte stängt ögonen. Tänkte slänga i mig lite frukost och planera kvällens träning. Såklart ute på balkongen då solen skiner och temperaturen ligger över 20 :D