Sara Cecilia Lovisa Thurell

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

Sommaren är här! Avslutar kvällen på balko...

Kategori: Allmänt

20120520_195527 (MMS)

Sommaren är här! Avslutar kvällen på balkongen med lite kurslitteratur

Oj vilken gårdagskväll! Det fanns inte med...

Kategori: Allmänt

20120519_155317 (MMS)

Oj vilken gårdagskväll! Det fanns inte med i min planering. Den började iaf med middag hos Emma i Lomma. Det bjöds på lasange och paj, gottigt! Vi drack vin och snackade skit as usual. Vi elva-snåret kände jag och My för att dra ut så sagt och gjort. Hipp blev vår destination, där mötte vi upp Alex med vänner. Vi dansade och drack natten lång. Mina ben värkte när det var dags att åka hem. Halv fem kom jag i säng och då var det redan ljust, då vet man att man har haft en bra kväll! Idag har det varit ytterst lite aktivitet för min del. Duschat, ätit frukost, sovit och nu sitter jag bänkad framför SM-finalerna i truppgymnastik. Otroligt häftigt och snyggt! Nu blev jag ännu mer taggad för vår egen tävling. Och det är inte lång tid kvar så nu jäklar ska varven sitta!!

Filmmys på Västra Klagstorps fsk. Vi har n...

Kategori: Allmänt

20120518_124546 (MMS)

Filmmys på Västra Klagstorps fsk. Vi har nio barn och har varit sju personal. Lugn dag som har innehållt röj, bus i solen, god lunch och nu film. Man ska inte klaga! 8-15 jobbar jag idag och därefter blir det hem om för att fräscha upp mig och sen iväg till Emma för tjejmiddag :) En bra fredag helt enkelt.

Så länge man inte ger upp, har man inte förlorat.

Kategori: Allmänt

Något jag anser är otroligt irriterande och aom går mig på nerverna är folk som ger upp. Nu menar jag inte "Jag bantade tre dagar sen palla jag inte mer", det kan jag inte bry mig mindre om. Så länge du inte klagar så bryr jag mig inte ett dugg. MEN personer som i en grupp väljer att lägga av, som "ente paaaallaaaar", är så otroligt frusterande så jag vet inte vart jag ska bli av. Det finns ingen som kan motivera dig att fortsätta om du själv inte är villig att försöka. Och hur kan man ens tänka tanken att lägga av när man ska göra något i grupp. Du har inte en tanke på de andra gruppmedlemmarna? Antagligen inte, du är säkert alldeles upptagen med att "eeente paaaaallaaa!" och dra in negativa stämning. Motivera gör jag gärna men bara om jag ser ett resultat. Dryga människor som ger upp är inget jag är intresserad av att lägga min tid på.

En resultat av motivation;
En gymnast lyckas inte med sina övningar, hon blir ledsen och vill ge upp. Jag tvingar tillbaka henne hela tiden, jag har bestämt mig för att hon ska köra. Jag vet med mig att hon kan övningarna! Så jag pushar och pushar och precis innan vi ska sluta lyckas hon. När vi har plockat undan kommer hon fram till mig och ger mig en bamsekramar och tackar för mitt tålamod. Det värmer! Och då vet jag att min motivation gav ett resultat. Då motiverar jag mer än gärna!

God morgon! Tenta igår kan antingen gått b...

Kategori: Allmänt

20120513_093559 (MMS)

God morgon! Tenta igår kan antingen gått bra eller inte. Kan verkligen inte känna vilket det blir. Jag håller mina tummar för att det går vägen. Är inte alls intresserad av att göra om hela kursen, vilket blir följden av underkänt. Nog om tentan. Kvällen spenderade jag i Sjöbo hos en kursare. Vi åt Pizza och krängde diverse onyttigheter och hade skräckiskväll. Vi hann med tre filmer, Dead Silence, The Others och hmm.. en annan som jag inte kommer ihåg. Rädd blev jag iaf! Körde de fem milen hem vid ett-tiden. Väl hemma hamnade jag i städmood så började dammtorka hela lägenheten, vattnade blommor, diskade och dukade inför kvällens middag :) Vid tre däckade jag gott! Och nu är jag uppe igen och har hunnit städa toaletten och duschat. Nu väntar min goda frukost på att bli uppäten!

God morgon! Är på skolan nu och pluggar i...

Kategori: Allmänt

20120512_102858 (MMS)

God morgon! Är på skolan nu och pluggar in i det sista med några kursare. Tentan börjar 11.15. Nervös, check! Vill bara ha det avklarat nu. Wish me luck!

Tog ett avbrott i pluggandet och tog en tu...

Kategori: Allmänt

20120511_193219 (MMS)

Tog ett avbrott i pluggandet och tog en tur till gymmet igen. Körde ben, rygg och mage drygt 40 min och 20 min kondition. Denna gång var det betydligt färre människor än tidigare idag, wonder why? Haha Kan ju vara så att folk har bättre saker för sig en fredag kväll. Nu är jag tillbaka hos min engelska samtidigt son jag gluttar på Criminal Minds.

Hårt slit lönar sig

Kategori: Allmänt

Jag inledde dagen med att köra ett gympass. 30 minuter överkroppsstyrka och 45 minuter kondition. Blir så trött på mina axlar bara. De ska alltid ställa till det! Kan inte göra övningarna fullt ut och heller inte ta i så mycket som jag vill. Det är tur att jag ska tillbaka till IMC snart och kolla till dem. Var helt slut efter träningen, men en skön utmattning, en sådan då man vet att man har pressat kroppen ordentligt. Efteråt åkte jag hemåt för att äta lite och duscha och sedan plugga. Och där är jag än. Plugg, plugg och åter plugg. Omtentan är imorgon och jag kämpar på med massa övningar. Det finns inget slut! Haha Får se hur länge jag sitter ikväll. Är bjuden på inflyttningsfest som jag gärna vill gå på men först måste jag känna mig hundra inför tentan. Så vi får se vad kvällen bjuder på.









Lycka

Kategori: Allmänt

Imorse låg jag och drog mig en bra stund. Min enda sovmorgon denna vecka så tyckte att jag kunde unna mig det. När jag väl slog upp ögonen tittade jag på min telefon och såg att jag hade NIO SMS! Min första tanke var att något hade hänt. Trycker fram meddelandena och ser att det är från Vikariebanken, jag har blivit bokad nio dagar, därav nio sms! Min förfäran vändes till lycka. Jag har nämligen inget annat sommarjobb förutom Vikariebanken och där är det inte lätt att få jobb i sommar. Nu är jag bokad fyra av dagarna i midsommarveckan samt första veckan i augusti. Bra! Nu hoppas jag att det rullar in bokningar ;) Jag tänkte även kolla med mina gymnaster om de vill förlänga sina träningar under de två träningsveckorna vi ska ha i sommar, på så vis kan jag få in lite mer pengar! :)

Ligger i sängen och ser på Fråga Olle doku...

Kategori: Allmänt

20120510_223546 (MMS)

Ligger i sängen och ser på Fråga Olle dokumentären. Alltid lika roande! Upptäckte för en stund sedan att jag har växtvärk. Har man det ens när man är 22? Men smärtan känns iaf som växtvärk. Kommer ihåg att jag hade så sjuka smärtor när jag var i tioårsåldern, hade så ont att jag grät vissa kvällar. Inte lätt att växa! Tur att jag slapp bli världens längsta kvinna. Då hade jag nog fått utstå betydligt mer smärta!

Let's Dance

Kategori: Allmänt

Ikväll är jag förnuftig och sitter placerad i soffan framför Let's Dance. Även om jag väljer att ta avstånd från fotbollen genom att stanna hemma och titta på dans så ser jag ändå uppdateringar kring denna förbannade fotboll överallt på internet. Varannan status på fejjan handlar om det, den största bilden på Sydsvenskans hemsida handlar om möget.. Jag kommer tydligen inte undan. Och som pricken över i:et lär jag höra om det tills jag somnar när Patrik kommer hem. Mmm spännande det där, or not. Jag kan verkligen inte se tjusningen i fotboll. Jag skulle aldrig sätta mig frivilligt på en match och titta. Om jag gör det har jag någon baktanke, Patrik spelar ju så om jag har något i görningen, går jag på en match och samlar på mig poäng liksom. Men om jag ska vara helt ärlig så kan jag sugas med i dramatiken ibland men dock väldigt sällan. Jag tror nog det beror mer på min tävlingsinstikt snarare än mitt intresse för fotboll. Fotboll, handboll, innebandy, basket, ja det är några sporter jag inte förstår mig. Att jaga bollar.. Som en hund..

När man för en gångs skull har möjlighet a...

Kategori: Allmänt

20120509_110950 (MMS)

När man för en gångs skull har möjlighet att ta sig till skolan så är föreläsningen inställd! Mög. Som tur var hade vi grupparbete innan och kom igång en hel del med vår kommande examination. Jag kommer nämligen inte att kunna komma till skolan särskilt mycket nu framöver på grund av att CSN inte betalar ut något i juni, vilket medför att jag måste jobba väldigt mycket nu i maj. Väldigt dåligt system måste jag säga! Sista kursen kommer alltid att bli lidande.

Guten Abend! Kickstartade mitt "nya liv" ...

Kategori: Allmänt

Guten Abend! Kickstartade mitt "nya liv" ikväll. Lagade köttfärssås fullspäckad med lök, majs, morot och svamp, till det gjorde jag spagetti, dock tog jag bara lite och desto mer sallad. Måste dra ner på mitt kolhydratintag. Efteråt åkte jag och Patrik ner till gymmet. Körde ben, mage och rygg. Skönt! Kändes när jag gick upp för trappan ;) Jag handlade även till min nya frukost; fil med kiwi och krossade nötter. Prooootein! Och inga carbs. Just the way to go. Ja just det, på tal om gymmet, all ära åt alla som tränar men ladies please, braless funkar inte! Hängtuttar i vit tröja på crosstrainern och sillisar i vit body på en kvinna i 40-årsåldern, nu vet jag hur hennes bröstvårtor ser ut. Tack men nej tack!

Hälsoanalys

Kategori: Allmänt

Jag kom för en stund sedan hem från en hälsoanalys. Min sambo fick göra en sådan med sitt lag för någon månad sedan och jag blev väldigt intresserad och tog kontakt med kvinnan som utförde dem. Det visade sig att de kvar gratis! Lucky me! Det dröjde ett bra tag innan hon hade en ledig tid men idag fick jag äntligen gjort min analys. Och kan väl inte annat än att säga att det var välbehövligt. Nu blev jag ännu mer sporrad att göra någonting åt min livsstil. 37 år i metabolisk ålder var jag... 37 år!!!! Wake up call! Fick massor av nödvändig information om kost, träning och vitaminer/mineraler. Om drygt en månad ska jag tillbaka för att göra en uppföljning. Tills dess måste jag se till att komma igång ordentligt. Redan ikväll börjar jag; kvällens Spagetti och köttfärssås ska serveras med en STOR SALLAD och innan soffhäng blir det gymmet. Oh yes!

Wish me luck!

Ibland är livet underligt

Kategori: Allmänt

Är det inte underligt att om man inte klagar utan alltid är glad och positiv så undrar människor runtom en, om man verkligen mår så bra, och om allting verkligen är bra..! Men klagar man i all oändlighet orkar till slut inte någon lyssna på en. Vilken balansgång! Nej jag tänker fortsätta med att vara glad, att vara ledsen passar inte mig ;) Och jag har märkt att jag har otroligt lätt för att vända mitt humör. På bara några minuter kan jag gå från förbannad till glad. Skönt att jag kan påverka det själv! Och desto roligare för dem i min närhet ;) Och något jag har lärt mig nu på äldre dar, är att jag bara ska omge mig av personer som tillför energi och inte slukar den. Eller som Moder Theresa en gång sa "Låt aldrig någonsin någon komma till dig utan att lämna dig bättre och gladare". Värt att tänka på! :)